Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дали ще сме спокойни за качеството на горивото?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дали ще сме спокойни за качеството на горивото?

Следният цитат ми направи впечатление:"Симеон Дянков посочи за пример, че четири години не е била подписана наредба, която да даде право за проверки на горивата вътре в бензиностанциите и така са се създвало условия за контрабанда."Ето линк към статията: http://news.ibox.bg/news/id_1050595049
    Fiat Marea TD100, 1.9, 1997, седан

Проверка за произход, не за качество. И то произход не като ’боклук или не’, а като ’с платени такси, акцизи и т.н. или не’. Щото държавата иска да си прибира своето - разбира се освен ако държавника не иска той да прибира . Визирам 4-те години скатавка.

Коментар

Засега някои от изказванията на новият финансов министър са умерено спекулативни, което отдавам на желанието му да се хареса на ББ. Но ще минат месеци или година и хората ще искат нещо конкретно, а не приказки за дупки в бюджета, за липса на воля за решаване на проблемите, препратки към лошото наследство и прочее. Ето казва се: в бюджета има дупка 2 милиарда и половина. За финансиста това означава следното: в бюджета има планирани приходи от различи видове данъци. На база на планираните приходи, е направен план и за разходната част на бюджета. В момента планът за приходите изостава с повече от 2 млрд. лева най-вече по обективни причини: структуро-определящи предприятия не внасят в хазната съответните отчисления, защото са свили дейността си. Но за преобладаващата част от обществото ни "дупка от 2.5 млрд." означава само едно - ония са откраднали 2.5 млрд. Това имам предвид под умерено-спекулативни.А иначе искрено пожелавам на това правителство да направи така, че да сме спокойни и за качеството на горивата, и за хранителните продукти, които консумираме, и думата "чиновник" да спре да бъде нарицателно за корупция и бездушие, и да изчезнат познатите ни типажи-мутрите, да стане модерно да си възпитан, добър, учтив и образован, все неща, които не са се случили след 20 г. преход. Искам и във всяко квартално магазинче да ми дават касова бележка, и маститите майстори да ми издават документ и да носят отговорност за евентуален некачествен ремонт. Все неща, които отдавна са добра практика в старите европейски демокрации.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

..

Ако се върнем на горивата,до момента ,ако имаш оплакване от качеството на горивото някъде от което е последвала примерно щета за теб става така.Плащаш си анализа от джоба,това са около 2000лв-имам позната в такава лаборатория-доказваш щетата с експертизи, касови бележки и тн и започваш сагата съдопроизводство.След като преминеш деветте кръга на ада-разбирай обжалвания-и ако последното решение е в твоя полза...Абе за какво говорех в началото....Махваш с ръка и пишеш нова тема във форума ...ако си жив все още. :D

Коментар

Та по темата, аз ще продължавам да си зареждам само от големите бензиностанции, както съм правел винаги, и така донякъде ще съм спокоен за качеството.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Аз съм си спокоен - знам, че е боклук навсякъде и зареждам само на Еко, заради картата. Не се залъгвайте, всички бензиностанции в България купуват от Лукойл=възможно най-ниското качество, като всяка една руска стока, без водката естествено :D
            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

..

Има ли печени хрътки от Русенския регион да ни светнат защо от ауспусите ни мирише на разредител за боя? Чува се ,че там някъде я бъркат тая,,манджа,,за двигатели.Казват,че чисто им остава около 400лв на тон гориво.

Коментар

Тази кръщавка става доколото знам в един цех на бившия нефтохим до Плевен там прозвеждат некви такива горива чувал съм само.
                Обичам си работата.

Коментар

Абсолютно съм спокоен за качеството на горивото. Знам , че са некачествени. Лично не мога да го променя , затова съм се примирил.
                  ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!

FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.

Коментар

snake написа:
                    Та по темата, аз ще продължавам да си зареждам само от големите бензиностанции, както съм правел винаги, и така донякъде ще съм спокоен за качеството.
                    Точно и само така.ЕКО , ОМВ и РОМПЕТРОЛ може и като класация да го приемете.Наблюденията ми са основно за дизелово гориво.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Това за големите бензиностанции има смисъл, ако се приеме, че имат по-добра система за контрол (е, могат да се предполагат и други преимущества). Но след като видях колко вода излезе от горивния филтър на Стилото след зареждане в люлинското Еко, за сетен път се убедих, че и това не е гаранция. Така че, според мен е по-важно човек да зарежда в конкретна бензиностанция, която е проверил и се е убедил, че персоналът й не се изкушава да
                      ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

Цистерните, които излизат от базите са със сертификат за качество. От там нататък какво става, знае само шофьора и собственика на бензиностанцията. Но наливането на вода в резервоарите няма как да мине незабелязано, защото все пак на ревизия всички са солидарно отговорни. Не, че ги хваля, но в Петрол се вземат периодично проби от резервоарите за изследване. Затова бензин и дизел - само от там!
                        Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Working...
                        X