Хм. Болна за мен в момента тема. Сега съм без книжка или по точно с изтекла такава и лошото е, че контролните органи забелязаха преди мен. Та книжкта ми била изтекла миналата година Октомври месец ама като си седи кротко в портфейла и не се обажда, няма кой да я погледне. Спира ме една патрулка в Севлиево, почва се проверка на купа с документи и опа, ченгето иде и се хили: "Ми тя книжката ви е с изтекъл срок". Гледам аз и невярвам на ушите си. Следва акт и т.н. Та до края на Август си карам с акта без книжка (тя си е още в мен де ама е невалидна).
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Карали ли сте някога без книжка?
Collapse
X
-
jenshen73 написа:Бях решил да подходя остро по темата, но майната му - и без това се избиваме ежеднвено по пътищата, какво значение има дали имаме или не книжки? Важното е да имаме коли и да ги караме... Смъртта е само вид пречка...ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Като че ли въпроса на анкетата предполага каране на автомобил по улиците в града и извън него.Иначе, на полигон, на полето, защо не? Style34 е прав, само полза ще има от това упражнение.Само че не съм сигурен, че само това каране е достатъчно. Всички сме шофьори и знаем, че паркирането и сменянето на скорости, не е и 1% от уменията да шофираш.Ако става дума за "каране" по принцип, и аз съм карал. Имам снимка, може би три годишен съм бил, въртя "чекръка" от коленете на баща ми.Та ... карал съм без книжка и аз..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Карал съм няколко пъти без книжка в казармата. Аз реално имах книжка, но стоеше прибрана в поделението. Но като си прескочех до Пазарджик докато съм в гарнизонна отпуска (служих в Пловдив, имах си скрити цивилни дрехи за такива случаи и на 100 метра от портала вече бях цивилен), първата ми работа беше да изкарам шкодичката от гаража.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Карам кола от както се помня - като много малък ми даваха да държа волана... Около 10 годишен за пръв път карах ЗИЛ (пак само на волана, разбира се).На 13 години бях, когато карах за пръв път сам в колата, една обиколка на един селски площад, след което ядох бой, разбира се.Най-често карах, когато ме караха да измия колата. Изкарване от гаража, измиване, една парадна обиколка на селото и прибиране в гаража.Никога обаче не съм карал в града без книжка. Само на село и до съседното село по един черен път (вече е асфалтиран, но тогава не беше).Курс карах като бях на 17 години (курса продължаваше 6 месеца, в междуучилищния център, безплатен беше, само за отличници ).Преди да ни качат в колата, учихме 3 месеца теория, държахме вътрешен изпит, и само издържалите се качваха "да кормуват".При първото ми качване на учебната кола, на един полигон, инструктора след първите 20 секунди ми вика "Ти си карал", викам "да". Пита ме дали ще се оправя в града, казах незнам... И ме изкара в града, прекара ме през целия град, купихме една каса бира от Бирената фабрика, и обратно до полигона, за да карат там другите.А преди изпита пред КАТ, ни остави да караме на полигона и изчезна някъде. Прерося лек дъждец, колкото да намокри асфалта, и бай ви Деян като почна да върти едни пергели (сега им викат дрифтове) с учебната Ладичка... голям кеф... за малко да ме изпъдят от курса 2 дена преди изпита...Тогава обаче бяха други времена...Спомням си веднъж се бяхме събрали на една селска сладкарница 3-4 "миячи на коли", с колите... Дойде селския полицай и ни събра ключовете... Съответно родителите ни трябваше да ходят да си ги вземат и да търпят конско от полицая, съответно после то бе предавано на нас...подплатено от доволно количество шамари
Коментар
-
..
На 14 едно ,,осмаче,,а мотор и то голям -на 12.Най-интересното беше,че без книжка нямам нито едно падане ама като взех...нали вече бех станал ,,голяма работа,,чак не ми се спомня.Едва успявах да купя огледала и мигачи.Но катастрафа нямам за щастие.Меле сина ако е такъв като мен ще му отпоря ушите.Дано довечера го прочете.
Коментар
-
Карал съм без книжка докато баща ми ме учеше по затънтените пътчета и естествено докато взема книжката след това .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Аз за първи път подкарах като бях на 14 при баща ми на къщата. Това беше и първото ми ходене в Испания, където живее той. Мястото е голямо - около 16 хектара и там полицай не може да влезне без негово разрешение или без заповед, ама като нямат основание - няма и заповед; иначе тежко ми ако ме бяха хванали там, че на 14 карам кола пък било то и в частно имение. И така след като баща ми доволен от моя бърз напредък и едва 2те грешки, които го накараха да се хване за таблото и да си разлее тоника реши, че трябва да ме учи да карам трактор, аджеба и неква работа да върша, не само да се "кефя". А то си беше бая трактор и на цената на една нова базова ес-класа. Лошото беше, че с него можех и къщата да бутна за секунди. И така в един прекрасен ден за малко именно това да направя докато товарех разните железа за строежа на гаражите и дотук с работата и трактора, после носех на ръце :D И така като навърших 18, вече имах книжка и той ми направи един бърз изпит и отново получих разрешението да го карам. Та инструктура ми все ме майтапеше като ме наричаше тракторист, още съжалявам, че му бях споделил тази случка...www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Rokambol написа:Не гласувах в анкетата, защото моята ситуация липсва. Карах почти 1 година без книжка, защото като беден студент, все не оставаха пари за шоф. курсове. Притежавах една чужда, аматьорски фалшифицирана, но нямам спомен да са ме спирали през това време.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Въпреки тази анкета - убийците и самоубийците на пътя няма да намалеят. Говоря си онзи ден с един зрял човек, който се учудва, че съм шофирал по магистралата със 120, а той - със над 170. Питам го "А застрахован ли си от непредвидени инциденти, завършващи в Тополи (местното гробище)", а той стои и ме гледа и аха да "проумее"...Колеги, да ви споделя нещо, което някои от вас явно не осъзнават: Животът е крехко нещо, кихваш - и се обзавеждаш с пневмоторакс. Изтърваш волана за секунда и се уреждаш като мушкато до края на дните си..., а ако случайно си късметлия и умреш - ще тъгуват само тия, които са те познавали, а за теб ще е безразлично - смъртта няма съзнание, мозък, чувства, кола...Колеги, ШОФИРАЙТЕ УМЕРЕНО!!!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
style34 написа:pakumba написа:аз само по безлюдни селски пътища, с баща ми до мен. не бих си позволил друго. дори ако сега ми вземат книжката по някаква причина, също не бих карал, изключвам спешни жвотоспасяващи случаи. а да дам на някой без книжка да кара в град, в село или на магистрала няма как да стане. струва ми се невероятно глупаво"Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар