Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Карали ли сте някога без книжка?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Карали ли сте някога без книжка?

Пускам анкетата, защото бях провокиран от Писанията в една друга тема.Та интересно ми е да видим, кой кога и по какви причини е карал без кетап, защото не вярвам да има хора които не са го правили.

Язе карам от тринАесе годишен

Коментар

Карал съм, но само в рамките на града!!!
      BMW E90 320D
      ех. FIAT COUPE 2.0 16V
      ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
      ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Преди да взема книжката не съм карал кола, а не съм имал и желание. За информация - шофьор съм едва от 2000 година.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Да карал съм.Докато се учих на баба Желязка.С баща ми до мен и на безлюден път.И благодарение на уроците на баща ми си взех изпита от раз,без нито една грешка в кормуването и теорията.А датата беше петък 13-ти:13.03.98 год. Достатъчно големи хора сме за да си носим евентуалните последствия.Подкрепям карането без книжка само ако е с образователна цел.За мен е немислимо ако човек не е имал допир с автомобил да се научи да кара за 30 -40 учебни часа.А и книжката ми беше изтекла в края на миналата година и карах около 2 седмици без да се усетя,де юре пак съм бил без книжка.Добре че полицаят който ме спря ми писа само фиш и ми разясни как да си я подновя,иначе акта щеше да е 200 лв.
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

На площадка обособена за тези работи с баща ми до мене.В населено място - не
            Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
            Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
            Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

то и аз вече не подкрепям карането без книжка, ама преди да навърша 18 съм карал без книжка. Абе където хората казват "келешки акъл"

Коментар

За сефте подкарах Москвича сам на около 10,5 години.Бяхме на полето и баща ми ме накара да преместя колата.КЕЕЕЕФИначе нямам представа откога,но като бях по-малък ме слагаше на седалката пред себе си дауправлявам.
                ===============================
                // ..."Денят не си личи по сутринта"... //
                ===============================

Коментар

аз само по безлюдни селски пътища, с баща ми до мен. не бих си позволил друго. дори ако сега ми вземат книжката по някаква причина, също не бих карал, изключвам спешни жвотоспасяващи случаи. а да дам на някой без книжка да кара в град, в село или на магистрала няма как да стане. струва ми се невероятно глупаво
                  Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                  Fiat Bravo'97 1,6 16v
                  Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                    аз само по безлюдни селски пътища, с баща ми до мен. не бих си позволил друго. дори ако сега ми вземат книжката по някаква причина, също не бих карал, изключвам спешни жвотоспасяващи случаи. а да дам на някой без книжка да кара в град, в село или на магистрала няма как да стане. струва ми се невероятно глупаво
                    Моето мнение на 100%. Би трябвало да се счита за важно, тъй като аз те провокирах, макар и неволно, за тази анкета. Много лесно се провокираш нещо... Карането без книжка Е нарушаване на закона и на всичкото отгоре беше представено като хвалба... И ако искаш анкетата ти да е точна сложи един отговор като на pakumba, че да има какво да отбележа. Ако трябва да пуснеш детето си на екскурзия с автобус и шофьора ти каже "Абе нямам книжка, ама мога да карам" дали ще му се зарадваш, а?
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Да, преди да навърша 18г.,защото почти всеки се учи преди курса-било на полигон или на път със слаб трафик.По-опасно е ако предприемаш "нормални" пътувания без документи на тази възраст Но според мен по-интересна би била анкетата:"Карате ли пил ?", но нямам време да я пусна, а и не съм ползвал търсачката -може и да я има.

Коментар

Аз съм карал преди да навърша 18, всъщност баща ми започна да ме учи на село от 14 годишна възраст, на 17г. точно на нова година му откраднах колата да взема да се поразходя с един приятел и така още половин година докато не ме спипаха, поне 1-2 пъти седмично си я крадвах. Обикаляхме села и паланки, не смятам че съм застрашил човешки живот нито веднъж през това време, или да съм имал някакви произшествия, но тогава нямаше и коли преди 6-7г. става въпрос. Преди шофьорския изпит имах поне 4-5 хиляди км. навъртяни и нямах почти никакъв проблем, освен че първите часове я угасих веднъж, ама то си беше такъв дръгел удушен на газ, че да не ви казвам. Та смятам, че е полезно децата да се учат да карат от рано, само не им оставяйте ключове
                        --Старата ръжда любов не хваща!--
                        156 sportwagon 1,9 jtd 115
                        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Ванка (van_dal) сега си изпроси спора "Аджеба ти с какъв акъл си карал без книжка". Очаквай включване от някой ПРОФ.

Коментар

Всъщност, за мен въпроса не е в самата книжка, а в отговорността. като чуя някой, че карал без книжка ми става ясно колко е отговорен той, а отговорността е основното нещо на пътя. това, че като сменяш скоростите придърпва не е много важно, нито, че си загасил като потегляш.... все неща, които се учат на курса и в практиката. най-важно е да си достатъчно умен, така че като вземеш книжка да не вдигнаш веднага 200, така че да караш бавно в селата, дори по-бвано от ограничението ако се налага и т.н. Това е като в университета- учиш, учиш и после като идеш на работа- хал хабер си нямаш какво да правиш- същото е и на курса- учат те там за някакви 20 часа на нещо си, което не е достатъчно разбира се и като се качиш в колата не знаеш как се пускат чистачките. Обаче, и в университета и на курса те учат- в унито- къде да търсиш, за да си намериш нужното инфо, към кого да се обърнеш и как, а на курса е важно да те научат само на едно и то е, че ще се убиеш ако си безотговорен и прост! нужно е само да ти го покажат и да го осъзнаеш. п.с. жена ми взе книжка преди 6 месеца, като от 12 човека тя и още едно момче само са минали. другите са опитвали да тръгнат на 2ра по байр нагоре, заваляло е и не знаят чистачкит еоткъде се пускат, искат да карат в обратната посока на движение по цариградско и т.н. Жената отличничка, но като се качи- ужассссссс, не съм от страхливите, но то си има граници. Такива излизат от курсовете...., но сега мога да я уча много по -спокоен, въпреки това не я пускам да кара в софия все още, защото е опасна. Какво толкова ви пречи да си изкара книжка? Разбирам години да няма, добре, ама май има Ако смяташ, че кара много добре да ти кажа откъде за 450 лв може да си купи веднага книжка и да я пускаш да кара легално, с детето на задната седалка?
                            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                            Fiat Bravo'97 1,6 16v
                            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                            X