Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за религията?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ls1 написа:
    Евгени, изобщо не става дума за попове, ходжи, ритуали и т.н. Изобщо не сме го обсъждали това с теб. Имортал, както не знаем дали има отвъд, така и не знаем дали няма. Това коя религия е права според мен няма значение. Дали си нарисувал небе с водни боички или с пастели - каква е разликата? Хвани 1000 човека да ти опишат едно цвете - ще получиш 1000 описания. Защо 1001-вия човек да си избира някое от тея предишни 1000? Ние хората отпечатваме собствения си характер върху околността, криво ти е - проклета локва, хубаво ти е - цоп цоп локва кеф, а то все си е локва.Качеството на предмета се определя от наблюдателя (но спирам дотук че навлизаме в едни книжки със ситен шрифт...).Аз със сигурност не съм формирал докрай в главата си представата за света около мен, сигурен съм че няма и да стане, защото нямам нужния капацитет, опит и гледна точка. Имам някакъв временен модел, който с времето се изменя. Гледам да ми свърши работа в живота. Както нютоновата физика ти върши работа да сметнеш за колко време от А до Б, без да задълбаваш в квантовата физика. Модела ми не включва попове, имами, лами и т.н. Напоследък подозирам че няма ’ей тук аз’ и ’ей ти там’. Мозъка ни за да си свърши работата ни е отделил едни от други, но всъщност в съществуването ние сме едно. Когато те обидя аз обиждам себе си, когато те излъжа лъжа себе си, когато ти се подиграя се подигравам на себе си. Но и когато ти се усмихна се усмихвам на себе си, когато ти сторя добро правя добро на себе си. Изведнъж нещата стават много по-лесни и приятни. Защо да чакам ти да ми сториш добро, след като аз мога на теб (и оттам на себе си) да сторя добро? О, не винаги успявам, все пак аз съм човек, мъж, и агресията е в гените ми, но съм намерил някакъв свой път и когато заплета крака в тревите отстрани все успявам да се върна на пътя.Може на някои да им изглежда наивно, но какво от това. Мен ми върши работа, кара ме да се чувствам добре, помага ми не да налучквам и живота да живее мен, а аз да живея живота си.Едно знам (от многократно изпитам на собствен гръб опит) - ВСИЧКО се връща. И лошото, и доброто. И щом е така - мяташ ден след ден добро след добро и ден след ден те се завръщат. Религия? Хм, защо се занимаваме със шрифта на книгата а не със самата книга?!
    Беше много изчерпателен... и много добре казано...А и както се каза по горе.. вярата няма нищо общо със самата религия... по скоро някои хора са успяли да насочат вярата в нещо неопределено в нещо определено ... като християнство, ислиям и т.н. религии
    Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Да ls1. Добре си го написал. Ще те разберат тези, които мислят като теб. Аз съм един от тях. Мисля, че съм намерил рецептата за равновесие и душевен мир със себе си. Вярвам, че човек получава това, което дава. За 40 години живот разбрах, че късмета не е случайност и, че случайни неща няма.
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Спокойно колеги - като дойдат анунаките, ще ни обяснят всичко в подробности! :D
        Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Аз също съм от хората, които смятат, че случайни неща няма!Няма ад или поне не във вида, в който ние си го предствяме (или поне масата хора). Всичко в живота ти се случва, защото ти си го привлекъл и самият ти си го поискал да се случи. Фразата "всичко се връща" е вярна дотолкова, че всичко е отражение на мислите ти.Каквото посееш, това ще пожънеш
          == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Working...
          X