За мен лично колата ми е тоталка Карам си по бул. Малинов в Младост в дясната лента. За тези които не са от София - това е път с предимство. Около 40-50 км/ч към 16:30. Моята лента се движи по-бързо, но лявата също се движи. На кръстовището със Сахаров - явно някой в лявата лента е спрял да даде път на завиващите от отсрещната посока наляво. Изведнъж на 3 метра пред мен едно Рено Канго на Софийска Вода изскача и ми сече пътя за да завива наляво по Сахаров. Обикновено в такива случаи завиващите леко показват муцуна за да има време да спре и дясната лента, но не и този... Излишно е да казвам, че не успях да спра. Подхващам го отдолу и го качвам Конгото почти на предния ми капак. Изправям го на 2 гуми опрени в бордщра. Въздушните ми възглавници се отварят и двете. Излизам от колата - нямам и драскотина, нито човека от Софийска Вода. И ми се доплаква - колата е на салата. Изтича масло, антифриз, всичко смачкано и разбито - фарове, капак, калник, врата, даже и колнката на амортисьора откъсната стои изпод изметнатия капак... Подозирам, че цялата рама е деформирана. Другият водач е със служебна кола и надали се впечатли чак толкова. Писаха му акт и т.н.Колеги, омръзна ми! Това ми е третото произшествие в София за последните 6 години, в което разбивам кола без вина (отделно бившото Типо на тъста също стана тоталка преди 2,5 години, но това беше извън града - пак при отнето ми предимство). Адски ми втръсва, много си обичах колата Не знам колко ще ми дадат застрахователите (Булинс), но колата е застрахована на 6500. Не мисля да я ремонтирам - не знам дори дали не е спукан блока на двигателя. С помощта на баща ми и парите от застраховката ще мога да си позволя и Либра 2.4 JTD и Алфа 2.4 JTD, и Стило JTD. Нова кола няма да си купя - това противоречи на финансовите ми възгледи.Започвам, обаче, да се чудя дали да не си купя пак едно Типо както преди 8-9 години и поне да знам, че карам евтина кола - никакво каско, никакви глезотии, само бой, е...н и сръбска музика. Просто ми втръсна да ми трошат колите.И след всичкия ми плач - един практичен въпрос. Оригиналните ми джанти 15" с чисто нови гуми 190/65/15 дали ще могат да се сложат на Бравата на баща ми?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Аман!!! Втръсна ми, катастрофирах. Да споделя само...
Collapse
X
-
Колега , искренно ти съчуствам. Като те наричам "колега" имам пред вид двойното значение на думата. Колега във форума и колега - невинен при катастрофа. Не знам как е в София обаче във Варна едни момченца карат различни фирмени коли и бусове , които не са техни (така ги и карат , като чужди). Моля се при една такава ситуация с потрошена служебна кола , чорбаджията на фирмата да го накара да му възстанови щетите от собствения си джоб. После ми е интересно как ще кара. Радостното от цялата ситуация е , че ти си жив и здрав.ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!
FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.
Коментар
-
Humppa
Гадна история! Съжалявам, колега! С риск да се клиширам - майната й на колата, важното е, че вие двамата сте ОК!
Коментар
-
Съжалявам за случилото се! Уви... никой не е застрахован от подобни случки. По някакъв луд късмет от 13 години шофиране по софийските улици имам само три ПТП-та със съвсем леки поражения по колите, като две от тях са по моя вина, едно от които един ме засече и спря пред мен за да прави обратен завой. Така го врътнах, че му се разхвърчаха пластмасите, а на старият ми Опел му хлътна леко бронята. После с чука се оправи! Другото бе супер левашко счупване на стопа давайки назад и невиждайки колата зад мен. Стопа ми струваше 15лв. втора употреба. Както и да е, явно имам късмет. Ганчо... какво да ти кажа... освен, че нараства броят на колите, нараства и малоумието! Не знам дали от жегата, или от липса на сиво вещество, но продължавам да ставам свидетел на безумни изпреварвания, слаломи от лява в дясна лента и преминаване на червен сигнал от лъскави автомобили на кръстовища оборудвани с камери! Ще ме извиняваш, но след, като София леко се опразни ми прави впечатление, че малоумщините се извършват предимно от атвомобили с несофийска регистрация! Работата ми е такава, че редовно ме возят с кола по улиците, а и аз шофирам често. Каквото и да си говорим проблемът е липса на контрол, и зачитане на закон, и институция! Дъвкали сме я тази тема много пъти... важното е да сме живи и здрави в крайна сметка.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
айде сега вън несофиянци от софията,че инъче првите катастофи...сори пич,ама туй уби рибата колегата ,който се е ударил,лошо,но се радвай,че няма човешки жертви и доколкото разбирам си имал каско?..ако е така,радвай се на предвидливостта си и така. Аз съм свидел какво се случва по улиците на нетолкова натовареното движение в Търново и да ти кажа,има ги същите идиотии...още се чудя,как вчера в рамките на километър,минавайки през два-три завоя и един светофар,щяхме да участваме в три птп-та(ако не бяхме пазили малоумниците)и станахме свидетели на 7-8 изключително малоумни маневри....Все още не мога да повярвам,как жена,с телефон в едната ръка,се престрои в насрещното за ляв...ние от лява лента правим ляв...тая чака около 40 сек,при все,че колата която чакаше,се движеше с 20 и бе на повече от 100метра...накрая направи ляв (как за това време не дойде насрещен не знам) продължи в нарещното(все още говори по телефона),ние я застигнахме след което тя ни засече,мина вляво без мигач,после спря до тротоара и без да затваря телефона ми отговори на свиренето с клаксона,казвайки нещо от сорта "ама кво искаш бе" нямам думи за такива като тая...да не говорим за пенсинера с жигулата,който на светофара му трябваха 3 зелени,за да потегли най-сетне успешно,образувайки колона от 20 коли зад себе си ...два пъти тоя изтърва зеленото,защото палеше и докато потегли и пак угасяше тъпата си жигула...80 годишен беше,аман от такива "студенти бликащи с живот" като тоя...че колега,малоумниците не са само със скъпи коли и служебни и не са само в София или от провинцията,навсякъде са нищо няма да се промени докато продължава да им се разминава на такива,докато толерантните ги пускат и внимават за тях самите!!! Искам да си купя зил и да почна да газя наред тия дето ми секат пътя и ми вземат предимствотоex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:айде сега вън несофиянци от софията,че инъче првите катастофи...сори пич,ама туй уби рибата .......Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Humppa
Темата малко се отклони, но както и да е...Владим, аз също имам нещастието да шофирам от време ан време в София. Предимно с коли - личнаа и служебните, мнооого радко с мотора. Лично за мен проблемът в София е хаосът в движението. Шофирането в София не би трябвало да е прблем, според мен, за провинициалистите свикнали на лек трафик. Проблемът е в липсата на достатъчно табели, указващи посоката на квартали, главни булеварди и малоумни забрани, и престрояването навреме, непознаването на града.. Ето пример - карайки по Цар Борис III в посока центъра на кръстовището с Гоце Делчев не можеш да завиеш надясно по Гоце Делчев, за да хванеш бул. България... Защо по дяволите? Идвайки от центъра по бул. Цар Борис III пан не можеш да завиеш наляво към Гоце делчев....Малко тъпо сега ще се изкажа, но обобщаващо за шофирането в София е, че отнемането на предимство и нетолрантността е движеща сила. Случвало ми се е да правя тотално идиотски маневри из София, или да обикалям 1 час в задръствания, за да се прекача от Цар Борис III към Гоце Делчев. Това не означава, че шофьорите на автомобили с несофиски регистрации вкупом са кретени с купени книжни и незнаещи да карат. Сигурен съм че съотношението "толерантни шофьори"/"кухи парчета" София/Белене е 1:1, само мащабът е различен...п.п. Аз не пзнавам чак толкова София, но се оправям в там, не ми е проблем шофирането в София. Познавам Варна по-добре, но МРАЗЯ да шофирам там, не знам защо...
Коментар
-
Кофти колега но важното е, че ти няма нищо. И аз го преживях това миналата година тазнам какво ти е.Както и да е - според мен си вземи по-нова кола или поне на тия години, но в никакъв случай по-стара.Да не се случва пак, но 6их искал да съм по защитен ако това се повтори.На мен колата я писаха тоталка, от гражданската (нямах каско) дадоха 3068лв.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Humppa написа:Темата малко се отклони, но както и да е...Владим, аз също имам нещастието да шофирам от време ан време в София. Предимно с коли - личнаа и служебните, мнооого радко с мотора. Лично за мен проблемът в София е хаосът в движението. Шофирането в София не би трябвало да е прблем, според мен, за провинициалистите свикнали на лек трафик. Проблемът е в липсата на достатъчно табели, указващи посоката на квартали, главни булеварди и малоумни забрани, и престрояването навреме, непознаването на града.. Ето пример - карайки по Цар Борис III в посока центъра на кръстовището с Гоце Делчев не можеш да завиеш надясно по Гоце Делчев, за да хванеш бул. България... Защо по дяволите?
Коментар
-
Humppa
BolgAryan написа:Заради трамваите и безкрайно наглите пешеходци на светофара... Друг път специално за Борис и България свивай или през Тодор Каблешков или през Димитър Нестеров.
Коментар
-
Humppa написа:BolgAryan написа:Заради трамваите и безкрайно наглите пешеходци на светофара... Друг път специално за Борис и България свивай или през Тодор Каблешков или през Димитър Нестеров.Fiat Forum Bulgaria
Прекаленият светец и богу не е драг !
Коментар
-
Humppa
Реклама
Collapse
Коментар