За мен лично колата ми е тоталка
Карам си по бул. Малинов в Младост в дясната лента. За тези които не са от София - това е път с предимство. Около 40-50 км/ч към 16:30. Моята лента се движи по-бързо, но лявата също се движи. На кръстовището със Сахаров - явно някой в лявата лента е спрял да даде път на завиващите от отсрещната посока наляво. Изведнъж на 3 метра пред мен едно Рено Канго на Софийска Вода изскача и ми сече пътя за да завива наляво по Сахаров. Обикновено в такива случаи завиващите леко показват муцуна за да има време да спре и дясната лента, но не и този... Излишно е да казвам, че не успях да спра. Подхващам го отдолу и го качвам Конгото почти на предния ми капак. Изправям го на 2 гуми опрени в бордщра. Въздушните ми възглавници се отварят и двете. Излизам от колата - нямам и драскотина, нито човека от Софийска Вода. И ми се доплаква - колата е на салата. Изтича масло, антифриз, всичко смачкано и разбито - фарове, капак, калник, врата, даже и колнката на амортисьора откъсната стои изпод изметнатия капак...
Подозирам, че цялата рама е деформирана. Другият водач е със служебна кола и надали се впечатли чак толкова. Писаха му акт и т.н.Колеги, омръзна ми! Това ми е третото произшествие в София за последните 6 години, в което разбивам кола без вина (отделно бившото Типо на тъста също стана тоталка преди 2,5 години, но това беше извън града - пак при отнето ми предимство). Адски ми втръсва, много си обичах колата
Не знам колко ще ми дадат застрахователите (Булинс), но колата е застрахована на 6500. Не мисля да я ремонтирам - не знам дори дали не е спукан блока на двигателя. С помощта на баща ми и парите от застраховката ще мога да си позволя и Либра 2.4 JTD и Алфа 2.4 JTD, и Стило JTD. Нова кола няма да си купя - това противоречи на финансовите ми възгледи.Започвам, обаче, да се чудя дали да не си купя пак едно Типо както преди 8-9 години и поне да знам, че карам евтина кола - никакво каско, никакви глезотии, само бой, е...н и сръбска музика. Просто ми втръсна да ми трошат колите.И след всичкия ми плач - един практичен въпрос. Оригиналните ми джанти 15" с чисто нови гуми 190/65/15 дали ще могат да се сложат на Бравата на баща ми?

Коментар