Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за категорията труд по време на войниклъка?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Какво мислите за категорията труд по време на войниклъка?

Никъде до сега не съм видял-чул-дискусия по този въпрос.Мисля,че засяга доста служили,които още не си дават сметка за тези две години от живота си.

еми води си се стаж
    Powered by Emzo

Коментар

Re: Какво мислите за категорията труд по време на войниклъка

Kroko61 написа:
      Никъде до сега не съм видял-чул-дискусия по този въпрос.Мисля,че засяга доста служили,които още не си дават сметка за тези две години от живота си.
      На някой - три години от живота... Иначе казармата се води като трудов стаж, но не знам каква категория е. Ти знаеш ли?
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Трета."Наредба за пенсиите и осигурителния стаж", член 44
        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
        www.cyxap.com

Коментар

Никой работодател не я брои службата като стаж...

Коментар

Humppa написа:
            Никой работодател не я брои службата като стаж...
            По-важно е да я броят от НОИ като осигурителен стаж
            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Брои се, като осигурителен стаж. За трудов може да се брои, а може и не. Съвсем законно. Кога и какви са условията не знам.Иначе работодателя какво да ти "брои"?Опита ти да тичаш по цял ден след танка?
              www.cyxap.com

Коментар

..

Тичал-нетичал, този който е вътре е първа категория ,а тичащия и то не по своя воля а защото са го пратили е трета.Като сложиш и това ,че си на разположение 24 часа а не като шапкара-редовна смяна и нанкаш при топлото дупе....И после първа .Ебати оправията.

Коментар

Е що, ти да не си работил в уранови мини в казармата?Служиш си, спиш си, храниш се, все едно си на работа. Не е кой знае какво, че чак пък първа категория.Проблема не е защо войниците, срочнослужещи не са първа, а защо шапкарите са такава.Нито едните нито другите имат основание за такава категория.И ... така е. И не само там.На границата работят и полицаи [Гранична полиция] и митничари [Агенция "Митници"]. И едните и другите са с едно и също работно време, като на митницата работата е в пъти по напрегната. Откъдето и да я погледнеш.Обработват се документите на всеки товарен автомобил, проверка на същите, въвеждане на всички данни след проверката, отделно физически контрол на превозното средство. Това са сметки, сверяване на данните от декларациите и документите и т. н.Отделно физически контрол на туристическия трафик.Граничния контрольор, разбирай полицая, има работа за 15 секунди. Да погледне и прекара паспорта през четеца. Най-тежкото е, ако трябва да се напъне да напише имената и номера на ръка.И те ... първа категория. Всичко останали на границата духат супата [Ветеринари, фитосанитари, пътни такси и разрешителни ...].
                  www.cyxap.com

Коментар

..

Да уточня за неразбралите за какво е дискусията-взводен командир360лв,комбат450лв,командир на полка500лв,мл.сержант5лв,ефрейтор4лв,редник1,58лв. Първите три позиции са на работа с подадена молба,последните три -закарани,както и да ви звучи.Яденето на всички е ,,държавно,,но на първите и добавки за ,,бойни ,,условия.Само намеквам,че за мен първа категория офицеро-сержантски състав над линията Звездец,Грудово,Елхово,Марица,надолу покрай гръцката граница и до Симитли е гавра с държавата ни.Без да се обижда никой.Служих малко и на Север от тази мислена линия.Трябва да ви кажа ,че бойните лейтенанти от южните поделения с лекота биха преподавали на север без Генералщабна квалификация.

Коментар

Kroko61, аз съм служил войник в поделение, което не съществува, а в последствие бях за малко като сержант в същото. И двата ми "стажа" са първа категория. Дали ти поставяш мислени линии или някой преди теб ги е "изчислил" нещата..., кое е по-вярно? И какви са тези цени? Толква са обявени за главите им или са заплати на месец?
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Абе какви са тези "бойни" лейтенанти, "бойни" условия ... ?С кого се бият или срещу какво?!Не ви ли идват малко много филмите.
                        www.cyxap.com

Коментар

Re: ..

Kroko61 написа:
                          Тичал-нетичал, този който е вътре е първа категория ,а тичащия и то не по своя воля а защото са го пратили е трета.Като сложиш и това ,че си на разположение 24 часа а не като шапкара-редовна смяна и нанкаш при топлото дупе....И после първа .Ебати оправията.
                          Брато, като не си запознат не пиши глупости. Защо си мислиш, че само бойците са на разположение 24часа.Нещата в поста който съм цитирал и в следващия твой пост не ти дават чест. Като не са ти ясни нещата не пиши простотии, моля те.

Коментар

Да, на военните от поделенията не им е лесно. Едно време само трудоваците бяха по-лабаво, но то останаха ли Строителни Войски? Когато аз бях сержант - бях длъжен да съм на разположение 24/7, а ако излизам отпуск - давам доклад къде ще ходя и как да ме намерят при евентуална нужда (разбирай война). Най-тъпо ми беше като излизам отпуските да пускам доклад "Ще изкарам 20те си дни отпуск у дома на улица Кокиче 1"...
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

..

fihi-Толкова съм запознат,че не можеш и да си представиш.Нещага ги загатвам само ,защото не ми се хвърлят,,бомби,,просто така,а толкова смърт съм видял,че....И не на филм мой приятелю не на филм.Ако случайно срещнете някой служил в Болярово,Грудово 1979-1982 попитайте за ,,филма,, в който бяхме вкарани не по наше желание.И се подписваш ,че никога не е било щото....,,А лейтенантите бяха ,,бойни,, тъй като поделенията на юг от споменатата от мен -но не и от мен измислена-линия им викаха така.Всички останали бяха парадни.

Коментар

Working...
                              X