Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Модерната дума "реплика"?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

style34 написа:
    А сетих се за още едни дразнещи - суичър и ти-шъртка :D Или пък на витрината на всеки модерен магазин New Collection. На 14-февруари трудно се намира подарък, на който да пише вместо "I Love You" просто "Обичам те". То и празника не е български де. Айде, отивам да раздавам флаери в МОЛ-а За MALL никой не се сети, че е нарицателно вече :D
    В Стара Загора се върти сега - "Хайде да ходим да молираме"
    Lancia Lybra 2,4JTD '03
    Фиат Браво 1.9TD75 '97
    Фиат Брава 1.4 Бензин и Метан '97 -ex
    Фиат Купе 1.8 Бензин '97 - ex

Коментар

Aз съм чувала израза "молуване". Ама това с думата "реплика" нещо не го разбрах. Желаещи да ми разяснят?
      "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
      Ванга

Коментар

Irka_fihi написа:
        Ама това с думата "реплика" нещо не го разбрах. Желаещи да ми разяснят?
        Ами "реплика" е стока, която външно прилича на оригинала (в някои случеи 1:1 с оригинала , в други има разлика) , но е друго производство и по-евтина Пример : http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...------Боби , кога ще молираме ?
        Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Достатъчно молирах в Мола, когато работех там

Коментар

сега по училищата е модерно да се казва получих месич :D :D вместо ’получих съобщение’ :D :D
            Powered by Emzo

Коментар

Irka_fihi написа:
              Ами "реплика" е стока, която външно прилича на оригинала (в някои случеи 1:1 с оригинала , в други има разлика) , но е друго производство и по-евтина Пример : http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...--------Абе и аз така го разбрах, ама исках да се убедя, че не бъркам. Мерсаж за пояснението.
              "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
              Ванга

Коментар

От реплики отидохме на жаргони!

Коментар

Irka_fihi написа:
                  Irka_fihi написа:
                  Ами "реплика" е стока, която външно прилича на оригинала (в някои случеи 1:1 с оригинала , в други има разлика) , но е друго производство и по-евтина Пример : http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...--------Абе и аз така го разбрах, ама исках да се убедя, че не бъркам. Мерсаж за пояснението.
                  По принцип това беше идеята на темата, ама тя се превърна отново в съвсем друг вид тема и пое друга насока.По принцип "реплика" се използва тогава, когато дадена стока е излязла от жизнения си цикъл и вече не се произвежда.В този случай се правят тъй наречените "реплики", които са със знанието на фирмата, държаща правото на производствената марка.В тези случаи, както посочи и линк, директно думата не е употребена на място, като може директно да се напише - менте, ама не звучи хубаво на купувача Друго си е като кажеш, че часовника ти е "реплика", а не да кажеш, че часовника ти е менте
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Бе... важното е всичко да е много "Обама".
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Аз пък ще отида до "аутлета" да си взема едни "джапанки" дето съм си ги харесал.Какво ме "фрега", че са модел от миналата година.
                      .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                      www.cyxap.com

Коментар

ogi28b написа:
                        Забравих за култовата професия - "сисадмин"
                        :D
                        Браво 1.6 16v 1996
                        Рено Лагуна 2 1.9 dCI.

Коментар

а да не споменавам игрите...влизам един път да играя онлайн някакво rpg и чета и се чудя :D :D FRAG-ове, point respawn и като питам децата що не бърборят на български (не че не ги разбирам) и получавам отговор (ти български не разбираш ли) :D :D :D