А относно префърцунените "чужденци" за по няколко месеца - само един пример - виждаи сте снимките ми от Цариград, дето посрещах и изпращах мой приятел. Той е в Англия от 1993 година и си дойде за пръв път през 2006. 13 години не беше стъпвал в България, като там е общувал със всякакви, но с други българи - почти не. Та той си говореше абсолютно същия ямболски диалект, който говореше и преди да замине. Единствените му "чуждици" бяха "мобайл" за мобилен телефон (щото като замина тук нямаше такива), "Лайнъкс" за Линукс и все такива думи, които през 1993 година не сме ползвали.Та толкова за тези, дето "забравяли" родния си език. Въпрос на превзетост... Също като тези мои съграждани, дето отиват да учат в София, и на втория месец говорят на "софийски" диалект... Винаги ми е било смешно
А да не говорим за рекламите; Нямам пауър човечеЛийв нау..слийп летърплей наубейк то мейк ю смайл А някой наши марки хранителни продукти предимно вафли които никога не са виждали ЕКСПОРТ а цялата опаковка на английски написана....eleпредпочитам да ти купя ’драсни пали клечица’ отколкото да вляза в магазина и да кажа дай ми ’лайтър’ :D Защо трябва да се нарича "премиер" като думата си е министър-председател, какво и е лошото на думата "представител’ че я заменят със "промоутър"а това е нищожна част от всичките ни "модерни" думички :D :D
А сетих се за още едни дразнещи - суичър и ти-шъртка :D Или пък на витрината на всеки модерен магазин New Collection. На 14-февруари трудно се намира подарък, на който да пише вместо "I Love You" просто "Обичам те". То и празника не е български де. Айде, отивам да раздавам флаери в МОЛ-а За MALL никой не се сети, че е нарицателно вече :D
The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Моите "любими" пък са брифинг и уикенд.Евгени, "премиер" е по-кратко, затова се предпочита пред министър-председател, защото езикът, като жива и динамична система, се стреми към краткост на изказа.
"Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар