Интересно ми е какви цени са имали нашите автомобили, след стъпването им на пазара!Чудя се, търсих но безуспешно Собственик са на автомобилите в подписа си......ако някой има идея или инфо колко са стрували, нека сподели
now. BMW E39 523i '98 170hp
ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp
Ами теоретично това са цени, които обявява производителя при излизането на даден модел.Естествено, че в последствие с отстъпки, промоции и цената в шоу рума е по-ниска, ама това вече са подробности.Плюс това от модел до модел може да достигне и до 50% разлика на цената само от екстри.п.п. Само за протокола ще спомена, че "моята" нова Делта, наблъскана с екстри и с едно "лошо" дизелово двигателче излиза на цена от около 74 хиляди левчета
Дедрата като нова през 1996 год. е струвала 21.000 ЕВРО.Делтата - учудващо, но през 1999 е струвала малко по-малко - 20.500 ЕВРО.Тези цени съм ги запомнил от един сайт. Сега го търся, намеря ли го, ще ви дам линк да си видите вашите.
http://www.nieuweautoprijzen.nl/ - тук може да видите цените на всички нови коли, които се продават в момента.А сайта който търся, с цени на всички коли като нови, също беше холандски, но нещо не го намирам. В стария лаптоп го имах маркиран в букмаркс, но за жалост всичко си замина...Оп! Открих го: http://www.autoweek.nl/autovergelijk...cache=noТук е пример за Брава. С малко опити и грешки може да видите и за други автомобили (всичко е на холандски)...Упътване: В черното поле горе (под червената лента) избирате марка и модел и натискате "Zoek".Отваря се страница с обяви за продажби на втора ръка коли. Вдясно горе има един прозорец, в който пише "Марката, модела, VARIANTEN". Натискате който модел ви трябва и ви отваря страницата с цените в ЕВРО на всички варианти на този модел, продавани в Холандия като нови през съответната година. Не мога да разбера дали това е крайната цена с ДДС, или без.
Пандата миналата година по това време в Италия в телевизионите реклами беше 7 000 евро на супер промоция. Но като разговарях с приятели ми казаха че на място дилърите свалят до 6 500.
Коментар