здр. колеги интересува ме някой знае ли колко градуса загряват колекторите доло горе
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
колектори температура
Collapse
X
-
VooDoo написа:van_dal написа:Сещам се за един руски филм дето сложиха едно пиле овито във фолио на колекторите на един зил, след 2-3 километра го извадиха идеално опечено :Duno-1.5i понто 1.2i
Коментар
-
Може би колегата иска да каже че цитираш твърде високи цифри. Аз потърсих в гугъл , и първият срещнат текст гласи:Under normal driving conditions the EGT may vary between 250 to 680 degrees C - За турбо-дизелов двигателПри нормално шофиране температурата на изгорелите газове може да варира между 250 и 680 градуса. За бензинов значи е напълно възможно да достигат и 800 в пиков момент.
Коментар
-
Re: ..
Kroko61 написа:Да се допълня за неразбралите-като в народното събрание-исках да кажа празни приказки,хайде от мен да мине -необосновани.Мисля,че температура на изходящите газове и температура на колекторите са сходни неща ако разбира се отчетем и топлообмена,нали.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Аз като сменях двуцевката след колекторните тръби ми ги мазаха със специална паста, понеже макар и на моето скромно моторче съм ги загрявал до червено и бях я прегорил .Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
chapat написа:намазах го аз със един силикон до 300 градуса е, два дена лъзгам за сега няма проблем ще видим колко ще удържи дано да е по дълго
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар