Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Внос от Щатите - мито?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А малко в страни от темата. Някой ползвал ли е услугите на фирма, която организира превоза на стока от САЩ, един вид куриер, ама не точно, правят връзка да речем между обява публикувана в Еbay, намират собственика и след това я пращат тук в БГ. Препоръчайте някоя фирма, аз намерих една, но комисионната беше 30% от цената на стоката, малко множко ми се вижда.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

van_dal написа:
      А малко в страни от темата. Някой ползвал ли е услугите на фирма, която организира превоза на стока от САЩ, един вид куриер, ама не точно, правят връзка да речем между обява публикувана в Еbay, намират собственика и след това я пращат тук в БГ. Препоръчайте някоя фирма, аз намерих една, но комисионната беше 30% от цената на стоката, малко множко ми се вижда.
      Има фирми, които предлагат адрес в САЩ, на който ти изпращат стоката, после фирмата се наема да ти я изпрати на адреса, посочен от теб. Ето един линк, тарифата не е лоша, има и още - потърси. http://myus2.myus.com
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ls1 написа:
        Малко се съмнявам да пропуснат нашите митничари да се изтарикатят. Ще го драснат ’компютърен скенер’ и хоп - по тарифата на компютърната техника вероятно (не че знам тя колко е).А какво друго ще дължа? ДДС? Някакви други такси?
        Градски за компютърна техника мито не се дължи, само ддс.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

van_dal написа:
          Защо ти е такова размотаване на стоката в САЩ с фирма-посредник?Поръчва се директно до тук и няма грижи
          sigpic
          Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
          475HP 11,5/1,9/191
          YouTube

Коментар

ici написа:
            van_dal написа:
            Защо ти е такова размотаване на стоката в САЩ с фирма-посредник?Поръчва се директно до тук и няма грижи
            Повечето фирми от САЩ не пращат до България. На мен са мидавали различни обяснения, от които най-честото е: България е рискова страна с голям процент измами, затова е в черния ни списък. Случвало ми се е да пише, че се изпраща до ЕС, а когато им дадох адреса, абсолютно отказаха да изпратят до България, нищо че сме в ЕС и нищо, че вече бях платила стоката. Между другото измамите по интернет се считат за голямо престъпление в САЩ и има специален отдел, който се занимава с това - явно на никой не му се иска да види ФБР в офиса си и предпочитат да играят на чисто.

Коментар

ele написа:
              Повечето фирми от САЩ не пращат до България. На мен са мидавали различни обяснения, от които най-честото е: България е рискова страна с голям процент измами, затова е в черния ни списък. Случвало ми се е да пише, че се изпраща до ЕС, а когато им дадох адреса, абсолютно отказаха да изпратят до България, нищо че сме в ЕС и нищо, че вече бях платила стоката.
              Със стоки от ибей или сайтове за перформанс части от Щатско не съм имал никакви проблеми, независимо колко голямо, тежко или скъпо.
              sigpic
              Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
              475HP 11,5/1,9/191
              YouTube

Коментар

ele написа:
                Повечето фирми от САЩ не пращат до България.
                Зависи какво си искала, почти без пари не се получава. Иначе всички изпращат.Няма рискова страна, като си платиш застраховката. В други случаи пък е включена в цената.Нямам представа колко пратки съм получил от САЩ с FedEx. Никога не са отказвали.Можеш ли да кажеш на кого точно "сме в черния списък", интересно ми е просто.
                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                www.cyxap.com

Коментар

О, на няколко пъти съм си контактувал с ибей продавачи от щатите, да ги питам дали доставят до България, понеже не е отбелязано в обявата им, и съм получавал вежлив отказ. Като причини казват големи забавяния по митниците, ненадеждни пощи и т.н. Не само за България важи това. Масово отказват да пращат в Италия например. Аз затова пазаря предимно от английския ибей. Изобщо не е рядкост това да се отказва пращане на стока до България.

Коментар

Malone написа:
                    ele написа:
                    Повечето фирми от САЩ не пращат до България.
                    Зависи какво си искала, почти без пари не се получава. Иначе всички изпращат.Няма рискова страна, като си платиш застраховката. В други случаи пък е включена в цената.Нямам представа колко пратки съм получил от САЩ с FedEx. Никога не са отказвали.Можеш ли да кажеш на кого точно "сме в черния списък", интересно ми е просто.
                    Не мога да ти ги изброя, доста са, защото доста пазарувам от eBay. Някои са пращали, друго не. В началото плащах, после питах, ама докато се върнат парите в моята сметка минава време, затова сега питам, после плащам. А и зависи какво купуваш. Отказвали са ми за фотоапарат - 3 броя (питах поне 5 продавача преди окончателно да се откажа), после ги купих в Румъния. За един DVD recorder (още не съм си купила), спасителна жилетка (купих си я от английския еbay). Едни тениски мислех да си купя (20 за 12 лева), ама до България се заплаща транспорта, иначе до Румъния е безплатно, а той е 40 паунда, и вежливо, за мое добро, ми отказаха.

Коментар

Malone написа:
                      ls1 написа:
                      Малко се съмнявам да пропуснат нашите митничари да се изтарикатят. Ще го драснат ’компютърен скенер’ и хоп - по тарифата на компютърната техника вероятно (не че знам тя колко е).
                      Освободена от мита. От ДДС не.
                      Immortal написа:
                      Такса освобождаване от митница ще имаш някаква сигурно.
                      Не съществува такава такса. За каквато и да е стока.Ако плащате нещо такова на агентите, и не ви харесва, сменете агентите.
                      Kuku написа:
                      а има и такси за обработка на документите....
                      Няма такива такси Kuku, ако си подготвиш документите сам, не дължиш никаква такса на митницата за обработка.Електронната декларация можеш да си подадеш и онлайн, сам.Ключова дума, БСУТ.Въпреки, че тук става дума вероятно за инцидентен внос от физическо лице.
                      колега БСУТ е система която се ползва с друга цел!Самото съкращение на думата трябва да ти говори, че става въпрос за съвсем различно нещо.Да не говориме, че за да го ползваш трябва да имаш изграден тунел с Агенция митници.КОлега гледай само пратката да бъде нискостойностна както по нагоре са те посъветвали!

Коментар

Година по-късно дойде ред и за тази поръчка . По-добре късно отколкото никога. И пак имам нужда от съвет. Стоката идва с ФедЕкс. Пратиха ни там разни пълномощни да им правим, файлче с такси....такива неща. Потърсих в гугъл мнения за българския федекс и направо ми се уплаши окото. Та да ви питам - да им давам пълномощно или сам да се разправям с митниците? Някой има ли опит конкретно с ФедЕкс за пратка над 1000$ от САЩ? Има ли шанс ако откажа на ФедЕкс да ме представляват пред митницата да ме мотат (и с помощта на митничарите) само и само следващия път да не ми хрумва да ги отсвирвам?

Коментар

Никога повече Федекс...пратката е от 4-и в София, от 6-ти сме пратили факс с документите да я прехвърлят във варненската митница да си я освобождаваме, днес още не са чули че са получили тоя факс, да чакаме другата седмица. Ебати куриера, от Америка дойде за 5 дни, от София до Варна ще пътува една седмица.И цялата работа е за да поискат 20лв за 4-5 дена магазинаж. Помияри.

Коментар

USPS е фирмата.The United States Postal Service.Сега малко дрешки ще си поръчвам за лятото, че ще минат през мой приятел в Чикаго.Оттам до тук с USPS. Доставяли и до тук, въпреки регионалната си абревиатура.Та той ми каза: "В Щатите се смята, че USPS са сигурни колкото армията."Може да не са най-бързите, но са сигурни.
                            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                            www.cyxap.com

Коментар

На USPS представител за България е EMS -Български пощи и играта може доста да загрубее!Един ключ за продаден мотор (внесен от Германия) ни направи на маймуни тук - 1 месец имаш мотор, а нямаш ключ! Немците имат навика да пращат мотора по един спедитор, а ключовете по друг. Накрая дори самите служителки на гишето им си признаха че са п..ки заспали!А ако получаваш въздушно карго и освобождаваш на летище София, има и компютърен отдел - специално за IT продукти! Доставки само през читав превозвач!
                              F31 BMW 320d

Коментар

Working...
                              X