Колеги, предстои ми покупка на една стока от САЩ. Понеже ми се ще да знам предварително какви такси ще платя тук на митницата ще съм благодарен ако някой в час ми помогне. Влязох в контакт с производителя и това с което могат да ми помогнат е :Our harmonization code is 8471609050. Това някакъв митнически код ли е или...?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Внос от Щатите - мито?
Collapse
X
-
-
Re: Внос от Щатите - мито?
ls1 написа:Колеги, предстои ми покупка на една стока от САЩ. Понеже ми се ще да знам предварително какви такси ще платя тук на митницата ще съм благодарен ако някой в час ми помогне. Влязох в контакт с производителя и това с което могат да ми помогнат е :Our harmonization code is 8471609050. Това някакъв митнически код ли е или...?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Добре, с кода който предлагаш излиза това:http://ec.europa.eu/taxation_customs...ear=2009Как да го тълкувам това, че не дължа такси? Едва ли...Много ми е объркващо .
Коментар
-
Каквото и да пишат хамериканците, нашите митничари си имат собствен поглед върху нещата Ние в старата фирма, където работех преди внасяхме от САЩ инфрачервени газови нагреватели. Там хората си пишат съответния митнически код, който съвсем точно съответства на стоката. Нашите митничари казаха...аааа, не е тоя кода, пишете еди-кой си... който съответства на камини и печки. Само дето митото беше почти 2 пъти по-голямо.Иначе като гледам какво излиза по Тарик-а - може и да е без мито. Доста неща са освободени от мита, не се учудвай.П.П. Дали "тарикат" идва от "тарик"
Коментар
-
Цената на стоката, плюс транспортните разходи.Мито върху двете, според тарифната таблица.ДДС на сбора от цялата сума (цена + доставка + мито).В цифри, като пример:1000лв. + 100лв. = 1100лв.1100лв. х 6% = 66лв.1100лв. + 66лв. = 1166лв.1166лв. х 20% = 233лв.1166лв. + 233лв. = 1399лв.Извода е, че от 1100лв. ще стане 1400лв., а има и такси за обработка на документите....
Коментар
-
ls1 написа:Малко се съмнявам да пропуснат нашите митничари да се изтарикатят. Ще го драснат ’компютърен скенер’ и хоп - по тарифата на компютърната техника вероятно (не че знам тя колко е).Immortal написа:Такса освобождаване от митница ще имаш някаква сигурно.Kuku написа:а има и такси за обработка на документите.....:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
ls1 написа:Малко се съмнявам да пропуснат нашите митничари да се изтарикатят. Ще го драснат ’компютърен скенер’ и хоп - по тарифата на компютърната техника вероятно (не че знам тя колко е).А какво друго ще дължа? ДДС? Някакви други такси?like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Не се очудвайте че американския код не съвпада с европейския - за над 50% от кодовете е така.Погледни в американската тарифа как е формулирано и търси по текст на английски в ТАРИК. Ако и така нещо не намираш - ровене в тарифата му е майката.Но както колегите казаха - всичко зависи все пак от митничаря - я ти приеме кода, я не.Най-добрия вариант ( и го казвам като човек който внася редовно хиляди простотии - служебно или не) на митницата където попадне да си вземеш да те обслужва агент който работи там - познават се с митничарите и нещата стават лесно и бързо. Конкретната стока не съм я гледал, но това няма значение. Последния път за стока за няколкостотин долара, за коят очаквах че ще платя доста мито и ДДС - просто ми си я дадоха - била на частно лице, еднократно и др... Всичко е в това да се познаваш с хората. Приготви си поне 40-50кинта за агент и бъди готов да платиш поне ДДС върху обявената стойност.Другия момент е ако можеш да накараш хамериканците да ти я пратят с ниска стойност - да кажем 50 долара, но не и като подарък, че е прекалено съмнително. Тогава може и даже да не иде на митница, но не е сигурно.Дори и да иде - ще плащаш на тия 50долара евентуално мито (ако има по тарифата) и ДДС.Ако ще правиш вноса във Варна - драсни едно ЛС - мога да ти препоръчам много добри митнически агенти. Само дето те работят на Варна Запад и Варна Изток - зависи къде ще ти дойде стоката. Ако дойде на летището - това е друга бира.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар