А малко в страни от темата. Някой ползвал ли е услугите на фирма, която организира превоза на стока от САЩ, един вид куриер, ама не точно, правят връзка да речем между обява публикувана в Еbay, намират собственика и след това я пращат тук в БГ. Препоръчайте някоя фирма, аз намерих една, но комисионната беше 30% от цената на стоката, малко множко ми се вижда.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Внос от Щатите - мито?
Collapse
X
-
van_dal написа:А малко в страни от темата. Някой ползвал ли е услугите на фирма, която организира превоза на стока от САЩ, един вид куриер, ама не точно, правят връзка да речем между обява публикувана в Еbay, намират собственика и след това я пращат тук в БГ. Препоръчайте някоя фирма, аз намерих една, но комисионната беше 30% от цената на стоката, малко множко ми се вижда.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ls1 написа:Малко се съмнявам да пропуснат нашите митничари да се изтарикатят. Ще го драснат ’компютърен скенер’ и хоп - по тарифата на компютърната техника вероятно (не че знам тя колко е).А какво друго ще дължа? ДДС? Някакви други такси?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
van_dal написа:А малко в страни от темата. Някой ползвал ли е услугите на фирма, която организира превоза на стока от САЩ, един вид куриер, ама не точно, правят връзка да речем между обява публикувана в Еbay, намират собственика и след това я пращат тук в БГ. Препоръчайте някоя фирма, аз намерих една, но комисионната беше 30% от цената на стоката, малко множко ми се вижда.
Коментар
-
ici написа:van_dal написа:А малко в страни от темата. Някой ползвал ли е услугите на фирма, която организира превоза на стока от САЩ, един вид куриер, ама не точно, правят връзка да речем между обява публикувана в Еbay, намират собственика и след това я пращат тук в БГ. Препоръчайте някоя фирма, аз намерих една, но комисионната беше 30% от цената на стоката, малко множко ми се вижда.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:Повечето фирми от САЩ не пращат до България. На мен са мидавали различни обяснения, от които най-честото е: България е рискова страна с голям процент измами, затова е в черния ни списък. Случвало ми се е да пише, че се изпраща до ЕС, а когато им дадох адреса, абсолютно отказаха да изпратят до България, нищо че сме в ЕС и нищо, че вече бях платила стоката.
Коментар
-
ele написа:Повечето фирми от САЩ не пращат до България..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
О, на няколко пъти съм си контактувал с ибей продавачи от щатите, да ги питам дали доставят до България, понеже не е отбелязано в обявата им, и съм получавал вежлив отказ. Като причини казват големи забавяния по митниците, ненадеждни пощи и т.н. Не само за България важи това. Масово отказват да пращат в Италия например. Аз затова пазаря предимно от английския ибей. Изобщо не е рядкост това да се отказва пращане на стока до България.
Коментар
-
Malone написа:ele написа:Повечето фирми от САЩ не пращат до България.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Malone написа:ls1 написа:Малко се съмнявам да пропуснат нашите митничари да се изтарикатят. Ще го драснат ’компютърен скенер’ и хоп - по тарифата на компютърната техника вероятно (не че знам тя колко е).Immortal написа:Такса освобождаване от митница ще имаш някаква сигурно.Kuku написа:а има и такси за обработка на документите....
Коментар
-
Година по-късно дойде ред и за тази поръчка . По-добре късно отколкото никога. И пак имам нужда от съвет. Стоката идва с ФедЕкс. Пратиха ни там разни пълномощни да им правим, файлче с такси....такива неща. Потърсих в гугъл мнения за българския федекс и направо ми се уплаши окото. Та да ви питам - да им давам пълномощно или сам да се разправям с митниците? Някой има ли опит конкретно с ФедЕкс за пратка над 1000$ от САЩ? Има ли шанс ако откажа на ФедЕкс да ме представляват пред митницата да ме мотат (и с помощта на митничарите) само и само следващия път да не ми хрумва да ги отсвирвам?
Коментар
-
Никога повече Федекс...пратката е от 4-и в София, от 6-ти сме пратили факс с документите да я прехвърлят във варненската митница да си я освобождаваме, днес още не са чули че са получили тоя факс, да чакаме другата седмица. Ебати куриера, от Америка дойде за 5 дни, от София до Варна ще пътува една седмица.И цялата работа е за да поискат 20лв за 4-5 дена магазинаж. Помияри.
Коментар
-
USPS е фирмата.The United States Postal Service.Сега малко дрешки ще си поръчвам за лятото, че ще минат през мой приятел в Чикаго.Оттам до тук с USPS. Доставяли и до тук, въпреки регионалната си абревиатура.Та той ми каза: "В Щатите се смята, че USPS са сигурни колкото армията."Може да не са най-бързите, но са сигурни..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
На USPS представител за България е EMS -Български пощи и играта може доста да загрубее!Един ключ за продаден мотор (внесен от Германия) ни направи на маймуни тук - 1 месец имаш мотор, а нямаш ключ! Немците имат навика да пращат мотора по един спедитор, а ключовете по друг. Накрая дори самите служителки на гишето им си признаха че са п..ки заспали!А ако получаваш въздушно карго и освобождаваш на летище София, има и компютърен отдел - специално за IT продукти! Доставки само през читав превозвач!F31 BMW 320d
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар