Здравейте, на някого намира ли му се из архивите пътна карта на България от осемдесетте години или по-рано?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Пътна карта от 80-те години??
Collapse
X
-
Малко в страни от темата, но в един офис съм виждал пътна карта на Европа, огромна, стенна.Картата е френска, правена е в началото на 90-те. Югославия си е Югославия. Интересното е, че са дадени магистралата до Стара Загора и от Бургас до Карнобат като действащи, а цялата останала част - като в строеж.Това преди повече от 15 години...Странно, кой ли им е дал тези данни на франсетата Иначе стари карти имам доста - имам една туристическа, с всички хижи на нея, имам и един пътен атлас, също интересен, с карти на по-големите градове в края...
Коментар
-
Immortal написа:Малко в страни от темата, но в един офис съм виждал пътна карта на Европа, огромна, стенна.Картата е френска, правена е в началото на 90-те. Югославия си е Югославия. Интересното е, че са дадени магистралата до Стара Загора и от Бургас до Карнобат като действащи, а цялата останала част - като в строеж.Това преди повече от 15 години...Странно, кой ли им е дал тези данни на франсетата Иначе стари карти имам доста - имам една туристическа, с всички хижи на нея, имам и един пътен атлас, също интересен, с карти на по-големите градове в края...
Коментар
-
fuoco написа:Immortal написа:Малко в страни от темата, но в един офис съм виждал пътна карта на Европа, огромна, стенна.Картата е френска, правена е в началото на 90-те. Югославия си е Югославия. Интересното е, че са дадени магистралата до Стара Загора и от Бургас до Карнобат като действащи, а цялата останала част - като в строеж.Това преди повече от 15 години...Странно, кой ли им е дал тези данни на франсетата Иначе стари карти имам доста - имам една туристическа, с всички хижи на нея, имам и един пътен атлас, също интересен, с карти на по-големите градове в края...FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!
Коментар
-
stivst, наистина имаме сходно увлечение, ако може така да се нарече.Едно време, като нямаше интернет, Google Earth и подобни, и аз като теб мислено пътувах по картите А сега - виртуално - Google Earth дава такава възможност - ходил съм вече къде ли не Понякога вечер се разхождам из улиците на Париж, друг път из Ню Йорк...Иначе ето малка колекция от моите карти - имам и още, но не ми се рови...Имам дори атлас на Луната, Венера и Марс
Коментар
-
В момента пред мен са наредени:1.Карта на Варна - 1975г.2.Варненски окръг - не пише коя година , но се споменова , че "в окръжния град автобусния билет е 0,04лв"3.Политическа карта на света - 1972г.4.Политическа карта на света -1976г.5.Пътна карта на България -1976г. - на немски - МАГИСТРАЛИ НЯМА НАНЕСЕНИ6.Пътна карта на България 1975г. - на англииски - има цени на петролните продукти за литър. Цитирам: А98 - 0.25лева А86 - 0.22лева А76 - 0.20лева дизел -0.09лева Е как да не иска човек да се върне със сегашната си кола в онова време , при онези цени на петролните продукти.Сега като се замисля май в колата имам една още по-стара пътна карта , обаче ме мързи в момента да ходя да я видя.ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!
FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.
Коментар
-
Не беше от социализЪма ниската цена. Такива бяха цените навсякъде.А колко хора тогава бяха дочакали "15-годишните си вноски за коли" ?И при 200 лв заплата, която по официалния курс беше 180 долара, а на "черно" си беше 65 долара с тез цени?! По същото време в САЩ и западна Европа заплатите бяха поне 500-600 долара, а цените им бяха същите... Носталгия към социализма аз нямам. Като падна бях на 19 години... осъзнат индивид, имам предвид.
Коментар
-
fuoco написа:Immortal написа:Малко в страни от темата, но в един офис съм виждал пътна карта на Европа, огромна, стенна.Картата е френска, правена е в началото на 90-те. Югославия си е Югославия. Интересното е, че са дадени магистралата до Стара Загора и от Бургас до Карнобат като действащи, а цялата останала част - като в строеж.Това преди повече от 15 години...Странно, кой ли им е дал тези данни на франсетата Иначе стари карти имам доста - имам една туристическа, с всички хижи на нея, имам и един пътен атлас, също интересен, с карти на по-големите градове в края...ПОДКУПИ ПРИЕМАМ САМО В ПЕТЪК !!!
FIAT CROMA 2000ie 8V 1987год.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар