Нищо никой не може да научи, ако самия той не осъзнава потребността от това...На мен лично казармата ми подейства добре, накара ме да преосмисля живота си (преди нея бях студент 1 година, прекъснах, работих още една година и чак тогава ме прибраха). Като влизах влязох с едни намерения, като излязох бях със съвсем други.Няколко разговора с едни умни хора, полковници,,, полковник Христов (преподаваше ни "тактика") и още един, на който за огромно мое съжаление съм забравил името... бяха достатъчни да се замисля какво правя.Осъзнавам обаче, че ШЗО-то не е обикновена казарама, където от сутрин до вечер има гърч за новобранците
Може да се каже, че не съм бил в истинска казарма. Казармата ако не друго, ме научи да бъда по-сдържан. Да броя до 10 преди да кажа нещо на някой, който ме е ядосал. Брат ми не е ходил в казарма, и е доста по-импулсивен от мен.Не съм застъпник на казармата, не ме разбирайте погрешно. Радвам се, че я премахнаха. Просто споделям, че самият аз имам предимно хубави спомени от нея.Винаги обаче съм бил на мнение, че задължителната казарма ограничава свободата на хората, и не е нищо повече от един затвор, в който всеки мъж влизаше за известно време преди. Някои са откарали по 3 години, други едва по 6 месеца...
![Smile](https://www.fiatforum.bg/core/images/smilies/icon_smile.gif)
Коментар