Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Моля за мнението ви за японските автомобили

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

По-принцип на тази марка тойота авенсиса е силния модел,а не толкова королата.Авенсиса е стабилна кола,здрава,но запомни те трябва да се поддържат ПОСТОЯННО и искат скъпа поддръжка.Не лоша кола,но опр моделите преди 2005-2006,след това погледни и аутобилд и други информациони сайтове.Електрониката и окачването им отказват,това го знам от притежаващ авенсис и корола-2007година и 2006 година.Иначе,частите им са доста скъпи.А за прелюда- карал съм имал съм на автокъщата-2 години не можахме да я продадем.Най-големите дърва от към поддръжка и вървене.
    "Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"
    Fiat Grande Punto FIAT 500 RiegeR Fiat Freemont

Коментар

замисли се защо немския производител опел,ползва японският дизелов двигател исузу толкова успешно??? отговорът е простичък,защото двигателя е невероятен...имам поглед над две такива исузу астри,едната на баджанака,страхотна колица,отличен вървеж,ТИХ дизелов двигател-нещо което не мога да кажа за моят тд100 например втората е служебната ни астра комби 95-ти набор...тая кола кой ли не и се "изреди" как ли не я юркаха,в момента е развалина от издевателстване над нея.НО двигателя е както когато я взехме инъче един колега има сивик купе 94,отличен вървеж,добра динамика,малко му гори масло,но още не я отварял да види от какво е.
      ex.Мареа ТД100

Коментар

Като цяло японските автомобили са много добри.За съжаление обаче, Тойота е най-малко японски автомобил от всички японски. По-малките модели ги правят в Турция, по-скъпите - в Англия.Аз бих ги подредил така - Хонда, Мицубиши, Тойота. Кръстникът ми има Авензис ’2001, дизел. Като цяло е доволен. Още като я взе, имаше някакъв теч на масло - уж беше пробка - накрая колата стоя в сервиза на Тойота в Сливен месец и половина докато му сменят маслената помпа. Струваше му около 700 лв цялата работа.

Коментар

paralesa написа:
          замисли се защо немския производител опел,ползва японският дизелов двигател исузу толкова успешно??? отговорът е простичък,защото двигателя е невероятен...имам поглед над две такива исузу астри,едната на баджанака,страхотна колица,отличен вървеж,ТИХ дизелов двигател-нещо което не мога да кажа за моят тд100 например втората е служебната ни астра комби 95-ти набор...тая кола кой ли не и се "изреди" как ли не я юркаха,в момента е развалина от издевателстване над нея.НО двигателя е както когато я взехме инъче един колега има сивик купе 94,отличен вървеж,добра динамика,малко му гори масло,но още не я отварял да види от какво е.
          Също толкова успешно ползват и комън-рейл дизелите на ФИАТ. А Опел е минала покрай немските коли, ама нищо не е закачила от тях... Изцяло продукт на Дженерал Мотърс. А вече собственост на ГАЗ Интересно, като им гледам рекламата - за най-успешен автомобил в Европа - що пък от всички европейски автомобили само те закъсаха толкова много в кризата?!? Малко ми звучат като Сергей Станишев - уж най-успешното управление на България (според него), пък го свалиха от власт със смазваща загуба на изборите...

Коментар

@Immortal: Toyota Hilux за Европейският пазар се произвежда познай къде... ЮАР.
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Re: re

Simo_Raibera написа:
              Благодаря за мненията.....мисля да си запазя Пуното и да си взема още една кола,реших го вече,да е Японска .
              Райберче, ако пак искаш да имаш малка кола, като Пунто - купи си Нисан Микра около 2000г. Само избери читав и запазен екземпляр, и ти гарантирам вечно каране Да ме прощават колегите, ама Пунто ряпа да яде

Коментар

И аз много се чудех за японка...Но вече съм сигурен, че следващата ми кола ще бъде такава. Харесвам Нисан Ноте. Хем е компактна (като екстериор ) - хем е щедра (като интериор) количката. Комшията ми си взе нова такава - бензинка...Ами не се чува мамичката му, а е като ракетка...Сега чакам да поостареят и след две-три годинки да станат достъпни за нас - свикналите с коли втора ръка.
                A17DTС/S
                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Е, точно Ноте не го хвалят особено Избягвайте японските автомобили правени в кооперация с европейски производители Малко са сполучливите изключения от подобни проекти!

Коментар

batproho написа:
                    Да като цяло може да са скучни и безлични повечето но пък са издръжливи мулета .
                    В едно от предаванията на Джереми Кларксън, тези преди Топ Гиър, направи много добра аналогия между колите и къщите в Япония. Застанал пред някакви невзрачни къщурки, ги посочва и казва нещо от сорта: " Скучни и безлични, нали! Но са проектирани да издържат 7.5 по Рихтер. Същото е и с колите проектирани от японци."
                    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

ntodorov написа:
                      И аз много се чудех за японка...Но вече съм сигурен, че следващата ми кола ще бъде такава. Харесвам Нисан Ноте. Хем е компактна (като екстериор ) - хем е щедра (като интериор) количката. Комшията ми си взе нова такава - бензинка...Ами не се чува мамичката му, а е като ракетка...Сега чакам да поостареят и след две-три годинки да станат достъпни за нас - свикналите с коли втора ръка.
                      Прав е Кику, Ноут не е сполучлив модел. ПовЕрвай ми - от хора в кухнята го знам. А и е доста тесничък отвътре.
                      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Ноут не е само най-слабия модел на нисан,а и направо ги върна в 1 клас.Аз много харесвах нисан и преди да взема фиата,бях на косъм от нисан,дори щях да подавам и документи за нисан.Обаче- микрата не става така и ноут.350-З Е ДРУГО НЕЩО.
                        "Хората от AMG ходят с костюми и намръщени на работа,а тези от абарт голи и с пура в уста"

Коментар

От японските има само един - Хонда Ледженд.Всичко останало е пародия
                          A20DTH ЖТД ама не баш
                          1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                          Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Що бре, Honda Integra лоша ли е?
                            Alfa 159 SW 2.4 Ti
                            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Японските автомобили са като всички останали автомобили - собствениците им ги хвалят, а тези, които не са ги карали - ги оплюват. Карала съм Тойота Ярис - хубава количка, върви добре, надеждна, пали при -40, че и по-надолу без проблем, по магистралата държеше 170 също без проблем.
                              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

КОЛЕГИ НОВИНА,МНОГО ГОЛЯМА НОВИНА ЕЛЕ Е НАРУШИЛА ЗАКОНА-КАРАЛА Е С 170 НЕЗНАМ ЗА ВАС,АМА АЗ СЪМ В ЧУДО.НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ

Коментар

Working...
                                X