A всъщност, тук не става въпрос дори за законност на глобата, за фактическо нарушение, за ред и дисциплина по пътя и т.н. всякакви други морални, етически и законови категории.Тук става въпрос за следното: спира те някакъв тъпак не за да подобри по някакъв начин усовията за движение, не за да изпълни обществения си и служебен дълг, а с единствената цел да те изнуди, въз основа на дребното фактическо нарушение, да му бутнеш 20 кинта на него лично. Не на държавата, а на него. В същото време, изнудвайки теб, той си затваря очите за нарушенията на всички останали и става ясно какъв "блюстител на реда" е той. За това става въпрос и аз съм съгласен с възмущението на колегата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да обичам катаджиите?!?
Collapse
X
-
абе хора,разберете едно : а каквито се събереш такъв ставаш,ако вие станете катаджии и вие ще се научите рано или късно. НИКОЙ не обича да работи за чест и слава,а те като санамерили начин ни доят.Аз смятам,че не те са виновни,а този който им позволява да продължава тази порочна практика-Държавата,управляващите и т.н. Има начини да се контролира поведението им...нека пуснат няколко цивилни коли с проверяващи дейността на ченгетата...да ама не се прави.Защо? Защото на тях управляващите им е изгодно такава ситуация,защото те са главните нарушители на далеч по-строги и в по-големи размери законови норми!!!ex.Мареа ТД100
Коментар
-
В МВР заплатите никак не са малки на общия фон на заплатите в страната. Много хора от този форум се блъскат по 10 часа на ден за половината от парите на който и да е редови милиционер.И има такива служители, извършват се проверки за лоялност. Много хора се простиха с работата си, за затвор не знам, не мисля, че има затворени.Не очаквайте обаче журналистите да стигнат до тази информация. Няма как да разберете, никой не си показва мръсните гащи на балкона..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:В МВР заплатите никак не са малки на общия фон на заплатите в страната. Много хора от този форум се блъскат по 10 часа на ден за половината от парите на който и да е редови милиционер.И има такива служители, извършват се проверки за лоялност. Много хора се простиха с работата си, за затвор не знам, не мисля, че има затворени.Не очаквайте обаче журналистите да стигнат до тази информация. Няма как да разберете, никой не си показва мръсните гащи на балкона.Фиат марея уикенд 1.9ТД100
"Доброто винаги побеждава злото.Така че, който победи,той е добрият!"
Бат Бойко победи...но се оказа,че не е добрият!!
Коментар
-
лично според мен...да оставим заплатите на катаджиите те си знаят колко вземат...аз си мисля колега, че трябва просто да им съдереш г*зовете...това което са направили си е чисто незаконно, неправилно и т.н....факт какво ще рече използване на какви светлини бяха самостоятелно!?!? това са пълни щуротии трябва да ти кажа че според мен всичко ще мине с не повече от едно две ходения до съда...предвид че има разлика в постановлението и акта...просто няма да плащаш нищо това си е чиста простотия...хубавото е че може да си направиш само една конслтация с адвокат да ти каже няколко неща и да се представляваш сам в съда...аз преди време като ме блъснаха и ме изкараха виновен така направих и спечелих...няма смисъл да си мълчиш...ако всичко си го бяха нагласили както си му е реда нямаше да има смисъл много много, но при все, че и в закона пише " И ДРУГИ ПОДОБНИ..." и имаш това разминаване...в кърпа са ти вързани...Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
За всички, които твърдят, че брат му е бил в нарушение - след като толкова пъти Ви цитираха тази част от ЗДвП не знам как можете да продължавате да твърдите такова нещо... Много коли като карат с фарове за мъгла вечер ме заслепяват, но когато ме заслепяват прекалено много - смея да си призная, че самият аз извършвам нарушение и си включвам дългите. Повечето коли обаче въобще не ми правят впечатление, в много случаи съм се разминавал и с коли, които имат ксенони на фаровете за мъгла и пак не ми пречат...За мен ако брат ти се съгласи - съдете ги, делото според мен си е спечелено още преди да е започнато... именно заради това са оставили 20 лв. глоба, защото се надяват, че няма да се занимавате, а ако бяха отменили наказанието предполагам, че пак ще има за какво да ги съдите, може би от това ги е било страх... От друга гледна точка това ще е и много голяма загуба на време, но ако имате нужното време - поне ще останете удовлетворени, че всичко е както трябва и няма неправомерно наказани...
Коментар
-
kiler_4o написа:За всички, които твърдят, че брат му е бил в нарушение - след като толкова пъти Ви цитираха тази част от ЗДвП не знам как можете да продължавате да твърдите такова нещо...Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия.Допълнителни разпоредби, 55. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Намалена видимост" е налице при здрач, мъгла, валеж, запрашеност, задименост и други подобни..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:kiler_4o написа:За всички, които твърдят, че брат му е бил в нарушение - след като толкова пъти Ви цитираха тази част от ЗДвП не знам как можете да продължавате да твърдите такова нещо...Чл. 74. (1) Допълнителни светлини за мъгла може да се използват само при значително намалена видимост поради мъгла, снеговалеж, дъжд или други подобни условия.Допълнителни разпоредби, 55. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) "Намалена видимост" е налице при здрач, мъгла, валеж, запрашеност, задименост и други подобни.
Коментар
-
Айде на бас, че нито моите, нито тези на брат ми ще те заслепят. Нагласени са да светят максимално близко пред колата
Коментар
-
mitakkk написа:Айде на бас, че нито моите, нито тези на брат ми ще те заслепят. Нагласени са да светят максимално близко пред колата
Коментар
-
nai7 написа:mitakkk написа:Айде на бас, че нито моите, нито тези на брат ми ще те заслепят. Нагласени са да светят максимално близко пред колатаFiat Bravo 1.2 16v/82 hp....
...E90..incoming..!!
Коментар
-
kiler_4o написа:Всъщност съм чел ЗДвП - 2 пъти, някои части - повече... Не е важно само как е написан, но и как е тълкуван, а всеки може да го тълкува по начинът, който е удобен за него, защото в закона има много подобни дупки... И съжалявам, не се изразих правилно - имах впредвид, че не е бил в нарушение, за което да бъде наказан, защото не е създал опасност за движението, накратко казано... Не е било правилно да му пишат акт....:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Orcinus
mitakkk написа:Отсякъде губиш в съда, ако искаш да се вкараш с разноските по делото и да си загубиш времето - успех! Ще ти е нужен.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар