Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тапети?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тапети?

Съжалявам, че пускам такава тема, ама онази другата тема с ремонта на колегата (в която коментирахме строителни материали и цени) не можах да я намеря. Та лека полека, види се края на свинщината (грубата работа) и наближаваме момента в който ще се лепят тапети (спряли сме се на тапети, защото всички стени са толкова криви, че ако тръгнат да се изправят, ще иде един самосвал мазилка, и трябва да си изтърся годишната заплата в джоба на някой псевдо майстор). Та ще слагаме тапети. Някой от колегите, който е опрял до същия проблем, и е срещал що годе чивави тапети с читава шарка (да няма фигурки които да се наставят), да не са от тея дето като ги намокриш с лепилото и да се късат и да са на що годе читава цена ? (май искам прекалено много, но поне да е срещал тапети доближаващ се до 2 критерия едновременно )

Има огромен избор на тапети. Провери в Домко например. Сещам се за един магазин в, който продават само тапети. Намира се веднага след сградата на Киров в Люлин по посока Околовръсното.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Ами аз не виждам от къде си, но ... наистина избор имаш огромен ... а до качество на тапети ... няма такъв критерий
      Fiat Forum Bulgaria

Прекаленият светец и богу не е драг !

Коментар

От София съм. А предния колега би ли пояснил, че нещо не схванах. От Киров (там където е Снейк-а) на къде тръгвам ?

Коментар

Ам - мини през практикер-а ти е най близо ... ако не имаш и Бриколаж в близост ... Би трябвало да си свършиш работа
          Fiat Forum Bulgaria

Коментар

Преди месец лепих тапети , щом си от София ,мини през магазина Тапетия ,на Мадрид и Черковна на ъгъла .Магазина се намира на Мадрид ,ако караш по Черковна пускайки от румънското да кажем , стигаш светофара на Мадрид и правиш ляв и веднага спираш ,пресичаш и ще видиш магазина ,
            http://fokkerc.flugmodel.net/

Коментар

В Домко има тапети Есприт на промоция! А Домко има на много места в София!От Тапетия почнаха да ми се разлепват хем ги лепихме с това лепило което те ми казаха да купя!
              F31 BMW 320d

Коментар

////Punto//// написа:
                От София съм. А предния колега би ли пояснил, че нещо не схванах. От Киров (там където е Снейк-а) на къде тръгвам ?
                Що се отнася до Практикер, или Бриколаж, моят съвет е да не ходиш там! Или няма да имат достатъчно ролки, или ролките ще са наранени, или няма да могат да те консултират. А и избора им не е толкова богат. Ето тук е магазина:
                Прикачени файлове

Коментар

От Домко взех за детската стая едни синички на копчета за две от стените и ги налепихме с някакво немско лепило - няма такъв кеф - тапета здрав, не се къса а лепилото с голямо отворено време за работа - нгласяй, центровай, както ти душа сака...Тапетите - 6,90 ролката.Лепилото - 7 и нещо кутята за 35-40 квадрата.Избора наистина е огромен.
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Vladim написа:
                    ////Punto//// написа:
                    Що се отнася до Практикер, или Бриколаж, моят съвет е да не ходиш там! Или няма да имат достатъчно ролки, или ролките ще са наранени, или няма да могат да те консултират. А и избора им не е толкова богат. Ето тук е магазина:
                    Ами подкрепям другото но не и това, че избора не е богат ... доста си имат хората ... а че винаги се дънят ... факт
                    Fiat Forum Bulgaria

Коментар

Ichkin написа:
                      Ами подкрепям другото но не и това, че избора не е богат ... доста си имат хората ... а че винаги се дънят ... факт
                      Сравни с Домко, или магазина, който изобразих и тогава ще си говорим за разнообразие! :D Тапетите са няколко вида. По мои спомени са обикновени, ПВЦ, Винил. Ако си харесах шарка на обикновен тапет, а искаш да е винилов, вероатно в магазина няма да намериш нещо подходящо. Два месеца съм обикалял по магазини за да търся тапети, много добре знам за, какво иде реч! :D

Коментар

Vladim написа:
                        Ichkin написа:
                        Сравни с Домко, или магазина, който изобразих и тогава ще си говорим за разнообразие! :D Тапетите са няколко вида. По мои спомени са обикновени, ПВЦ, Винил. Ако си харесах шарка на обикновен тапет, а искаш да е винилов, вероатно в магазина няма да намериш нещо подходящо. Два месеца съм обикалял по магазини за да търся тапети, много добре знам за, какво иде реч! :D
                        Аааа ... ако не забеляза за Домко нищо не съм казал, защото не съм влизал Може и да си прав и там да има доста разнообразие ... аз мога да ви изпратя и в Мар Макс, с които работех и вкарват австрийски тапети ... нямам спомен за цените, но в същност ... я направо да ви обясня къде е пък който иска да бяга там ... Караш по Пернишко до светофара на Красно село, посока Овча Купел - десен и веднага има една уличка - десен - там на ъгъла е този магазин ... Аз работех с тях относно Мебелно фолио, защото не исках в магазина ми тапети ... но до колкото помня си имаше доста там ... но пак не съм обърнал достатъчно внимание за да твърдя, че са много А иначе ... трябва да се разходя до това домко
                        Fiat Forum Bulgaria

Коментар

http://www.tapeti.vratsabg.com/http:...g/Колега, избери си хубави тапети! Нищо че цените им започват от 25-30 лв. квадрата! Тези тапети ще ти красят стените с години!

Коментар

аз пък ще те посъветвам да не робуваш на максимата "хубав тапет=висока цена" винаги досега сме слагали от по-евтините тапети(не най-евтините,все пак трябва да и ни харесат) и не сме имали проблем...а и нали се сещаш,че това е хартия,колкото и да ги пазиш след 3-4 максимум 5 години ще трябва да ги смениш,защото се изхабяват,зацапват...няма да 4 години да даваш пшо половин състояние за тапети я? Харесай си ТИ тапетите и не търси най-скъпото,а това което наистина мислиш,че е добро,като го видиш. Ще ти дам един пример,брат ми преди две седмици сменя тапети.Купил някакви,на мен шарката не ми харесва,но инъче са добри...15 лв мисля,че каза били(може да се лъжа,не претендирам за вярност,но някъде там е) Наслагал ги и като ги гледал,се нагънали ужасно много. Навсякъде дъги,върду под тапета и мислел да ги сваля ...Но нямал време веднага и след два дни като изсъхнали напълно и ги погледнал,нямало грам гънчица всичко само се изгладило,дори на ъглите на стаята така се стегнали,че останал въздух по самия ръб и сега ще ги зарязва на места с макетното ножче ,за да залепи хубаво по ръба! Явно при намокрянето тапета се е поразтегнал и се е свил като е изсъхнало лепилото и всичко като ново. Не знам само лепил ли си преди тапети...ако не си не се стягай,лесно е и аз не го бях пправил...няколко леки съвета,одери старите ако има такива,Не лепи върху тях,после няма махане. Намажи стените с грунд ако са много грапави...задължително сложи и един слой лепило на самата стена,просто така с четката на мажи,не е нужно много. Тапет се лепи отгоре надолу,като предварително мериш ТОЧНО там колко е дължината на стаята,защото не само при теб са криви стените,нашите излязоха тогава с по 6-7 сантима разлика в двата края на стаята за една стена Мериш,режеш,мажеш целия тапет и отгоре-надолу лепиш,като опитваш да изгониш въздуха отдолу,ако останат някой друго балонче,не се коси,после като дупнеш мястото с ножче и махахнеш въздуха,намазваш самия тапет с лепило на самото място и всичко се оправя.
                            ex.Мареа ТД100

Коментар

Наскоро сменях тапети и без да съм предварително запознат купих едни / хареса ми цвета/, за които ми казаха ,че трябва специално лепило. Особеното е,че се маже стената а не тапета и не се чака тапета да поеме лепилото- лепи се веднага. Оказаха се страхотни - лепенето става много бързо, не се надигат, не се разтягат. Ролката беше към 10 лв. Казват се тапети на флизелинова основа.
                              Fiat Marea 1,6 16V 1998
                              Lancia Y 1.2 8v 1997
                              Fiat Tempra 1.6 1991

Коментар

Working...
                              X