Не искам да правя реклама на продукта, но според вас има ли смисъл от него? Не е евтин, а рекламата подлъгва много домакини да го ползват! Преди време сменях ремъка на една стара пералня Аристон, около 15 годишна. Забелязах лек теч откъм нагревателя, почистих уплътнението, сложих топлоустойчив силикон и всичко заспа. Като извадих нагревателя, освен леката ръжда, която имаше на мястото, където се опира в казана нямаше грам котлен камък! Поогледах през дупката и вътре в казана нямаше никакви следи. Дали причината е, че все пак в София водата е "мека" или производителите на този продукт искат да изкарат пари от нищо? :D Забравих да спомена, че в тази пералня са изсипвани не повече от две кутии от продукта за целия и 15 годишен живот.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"Пералнята живее по-дълго с... "
Collapse
X
-
С риска да си нанеса гнева на някой от колегите. Направило ли ти е впечатлението кой точно препоръчват използването му. "Водещите производители" нещо такова ли беше ... Водещи в какво? Защо не го препоръчват BOSCH, Siemens, Miele, a да има AEG ... Както и да е, идеята е тръгне ли .... на боклука и нова
Коментар
-
Има смисъл. Мога да направя снимка на каната за вода с изчистен нагревател и след едно стопляне на водата, без да е била омекотена предварително. Затова е миялните има специално отделение за сол и там няма проблем с котления камък.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Всичко зависи от региона в който живеете.Ако водата е мека няма да имате ядове с пералнята.Преди време бях попаднал някъде на карта с твърдоста на водата в големите градове,но не се сещам къде и чичко Гугъл нищо не ми каза.Тук намерих нещо полезно за информацияhttp://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%...B0%D1%82%D0%B0
Коментар
-
При нас в Североизточна България водата е много варовита.Пералнята ни е Индезит- 6 или 7 год.-такъв препарат не е виждала, но" да чукна на дърво"проблеми никакви.Имам наблюдения и от перални в детски заведения,които работят нон-стоп в работно време, а са модели за домашна употреба-също без проблем.Друго, което ми прави впечатление е че като прочетеш етикета на такива продукти обикновенно активната съставка е в милиграми на 100гр.-значи другото е някакъв пълнител на висока цена.Спомних си, че и на инструкцията като купувахме пералнята пишеше-"Експлоатационен срок-10години",което предполага след това да я подменим с нова-самият "водещ" производител го е написал. ???За какво ми е на мене К----Н???
Коментар
-
ele написа:Има смисъл. Мога да направя снимка на каната за вода с изчистен нагревател и след едно стопляне на водата, без да е била омекотена предварително. Затова е миялните има специално отделение за сол и там няма проблем с котления камък.Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
Mupo написа:"Водещите производители" нещо такова ли беше ... Водещи в какво?
Коментар
-
Пералнята ни е от последните истински перални СИЛТАЛ-чистокръвна италианка , с инокс казан и барабан на 12г. :D Нека не се обиждат колегите с новите "Супер" модерни перални , но истински отдавна не се произвеждат. Никога не е използван Калгон и изглежда няма и проблеми щом работи безупречно. Изгледала е [изпрала] три деца + таткото и майката и продължава да работи така безупречно и тихо без КалгонФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
като отворите един бойлер и видите в какво се е превърнал нагревателя му,пак ще си говорим вие говорите така сякаш не калгор слагате ,а златен прах колко точно харчите за калгон на година я си сметнете и тогава говорете...на мен не ми се смята,слагам си калгона и гледам живота,ясно ми е,че някой ден ще се скапа и ще иска нова,това не значи да не спазвам указаниявта за употреба говорите така все едно да спрем да си сменяме маслото на колите на определени км,а да къпем така докато се скапе вдигателя и да търсим новex.Мареа ТД100
Коментар
-
paralesa написа:като отворите един бойлер и видите в какво се е превърнал нагревателя му,пак ще си говорим вие говорите така сякаш не калгор слагате ,а златен прах колко точно харчите за калгон на година я си сметнете и тогава говорете...на мен не ми се смята,слагам си калгона и гледам живота,ясно ми е,че някой ден ще се скапа и ще иска нова,това не значи да не спазвам указаниявта за употреба говорите така все едно да спрем да си сменяме маслото на колите на определени км,а да къпем така докато се скапе вдигателя и да търсим новFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Преди година имах проблем с пералнята, нищо сериозно, нещо прах беше засъхнал некъдето трябва, подлизва надолу пък аз помислих че е протекла. Както и да е, тогава питах майсторчето какво ще каже за Калгона - особено като се има предвид че живеем във Варна (много варовита вода). Каза ми ако искам да си давам парите, но според него няма смисъл. Отварял е и едни и други перални разлика не вижда. За да се скапе по тоя начин както казват в рекламата трябва да минат поне 15-ина години според мен. Достатъчно дълъг срок човек да си подмени пералнята. Не съм сигурен каква му е дозировката на калгона, но по мои сметки е по-добре да ползваш една пералня 10 години и после да купиш нова, отколкото да пазариш Калгон 10 години и накрая да си с морално (а и технически все пак) остаряла пералня - а парите за новата пералня да си ги дал за калгон.
Коментар
-
ls1 написа:Преди година имах проблем с пералнята, нищо сериозно, нещо прах беше засъхнал некъдето трябва, подлизва надолу пък аз помислих че е протекла. Както и да е, тогава питах майсторчето какво ще каже за Калгона - особено като се има предвид че живеем във Варна (много варовита вода). Каза ми ако искам да си давам парите, но според него няма смисъл. Отварял е и едни и други перални разлика не вижда. За да се скапе по тоя начин както казват в рекламата трябва да минат поне 15-ина години според мен. Достатъчно дълъг срок човек да си подмени пералнята. Не съм сигурен каква му е дозировката на калгона, но по мои сметки е по-добре да ползваш една пералня 10 години и после да купиш нова, отколкото да пазариш Калгон 10 години и накрая да си с морално (а и технически все пак) остаряла пералня - а парите за новата пералня да си ги дал за калгон.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар