Така си е за стара кола над 10 години няма особено голям смисъл от Каско.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Автокаско
Collapse
X
-
Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
-
jamesdavidso написа:ele написа:...със застрахователна премия обикновено над 5000 лева...Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Май наистина излиза така, че за кола с оценка под 5000 лв., няма смисъл от каско. Миналата година колата ми е застрахована за 5700 лв, за които еднократно съм платил в брой 300 лв. Тази година по "Шваке" колата ми я оценяват за 4800 лв, за които ще трябва да платя 346 лв еднократно или 4*101 лв. на вноски. И това с всичките им отстъпки на "Български имоти", при които застраховам вече от 5 години. Причината за този парадокс била, че когато стойността на колата падне под 5000 лв., се увеличава тарифното число и то цели 2.5 пъти, което оскъпява застраховката. При това положение със сигурност ще сменя ЗК, а може и изобщо да не правя каско. Макар че вече 5 години имам различни коли с каско и чувствах някаква може би измамна, но все пак сигурност.Разбирам да ми падне застрахователната стойност, но пък да плащам повече за това, не виждам логика. Замислям се да я шитна мареата, но пък точно сега след много премеждия и ремонти е супер стегната и никак не ми се разделя с нея. А така без каско, все едно съм я оставил на случайността, което хич не ми е по вкуса. Знаем колко бързо, за секунди хубавата кола се превръща в купчина желязо дори и при леки произшествия.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
tomny написа:То и да смениш компанията, няма да има особена разлика. Тарифното ти число сега е 7,2, което за 12 годишна кола си е добре. И увеличението спямо миналата година не е 2,5 пъти, а 20%.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
И аз мисля, че тази година ще ми е последна с каско. Миналата нищо не направиха със смяната на предното ми стъкло, като ме лашнаха с някакви турски ментаци за 150 лева. Сега ще видя какво ще измислят за счупената ми броня от сблъсъка с кучето. Последното ми каско е в Булстрад, оцениха я за 7200 и платих на четири равни вноски по 96 лева, но май ще е дотук.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
snake написа:Така ми каза застрахователният агент, че тарифното число се е увеличило 2,5 пъти. Не ми е показвал сметки, нито знам как това число участва в определяне на сумата, нито пък ме интересува. Интересува ме крайния резултат, който в случая не ме устройва. Да платя повече пари за по-ниска стойност на застраховката, просто няма да стане. Бай-бай, "Български имоти". Има компании, които не оценяват по "Шваке", а по други критерии, включително и по цена в "Мобиле". Ще проуча, ще видим какво ще излезе. Ако не успея да застраховам колата за поне 5 000 лв. и да платя не повече от 300 лв., няма да има каско.
Коментар
-
Не знам кои според теб са сериозни и кои не. От "Виктория" вече ми направиха съвсем приемлива оферта и вероятно ще я приема. А 5 г. в една и съща ЗК са достатъчно "сериозни позиции". Това са 5 г. автокаско и ГО на няколко коли + застраховка "Живот". Щом компанията не оценява това, се разделяме. Проста работа.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
За коли над 12 години в момента най-доброто каско е в Алианц.Клиената може да избира какво точно да му покрива каското.Има една основна клауза и две допълнителни.Може да се спести и % от премията която се въстановява само при събитие.И ремонтите се извършват в доверени сервизи.Фиат Брава 1.4 12V 1998г
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар