Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за рутер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тази настройка просто увеличава ТТЛ полето в пакета с +1По принцип при теб ясно се вижда че проблем в това отношение нямаш преди да я включиш ТТЛ=56 а след включването - ТТЛ=57Явно работи но проблемът с ТТЛ-а е чак като спадне на 0 и тогава всикчи пакети ще се дропват. Дали ще е 56 или 57 няма значение.Според мен това е просто съвпадение. Пак залагам че нещо фрагментира пакетите. Щом си с PPPoE виж настройката обозначена като "MTU"Заради PPP енкапсулирането на Етернет пакетите които имат обикновено МТУ 1500 с допълнителни 8 байта тази настройка при PPPoE трябва да е 1492Ако тя е по висока или по ниска задължително се прави препакетиране което товари рутера и се отразява във влошаване на работата с големи пакети т.е. ping с малък пакет като слънце, а страниците се отварят по 1 час ... точко каквото описваш.Дано това помогне

Коментар

1450 беше .. промених го но за сега нищо осезателно ..в крайна сметка може да звънна на техниците да дойдат и те да се произнесат макар че на мойта фирма техниците са малко индианци :DП.С. Добре а ако направя тва да сложа статично ИП трябва да се изключи DHCP и после трябва само един комп да има към мрежата или ... (не съм абсолютно запознат, така че ако говоря глупусти прощавайте )
      Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Коментар

Interceptor написа:
        1450 беше .. промених го но за сега нищо осезателно ..в крайна сметка може да звънна на техниците да дойдат и те да се произнесат макар че на мойта фирма техниците са малко индианци :DП.С. Добре а ако направя тва да сложа статично ИП трябва да се изключи DHCP и после трябва само един комп да има към мрежата или ... (не съм абсолютно запознат, така че ако говоря глупусти прощавайте )
        п.с -а го забрави - няма влияние!но се сещам друго - звънни на съпорта и ги питай колко е оптималното MTU тях.

Коментар

Добре де, след като моя приятел е дал съвет и нещата са се оправили - защо ги ровите още???
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Коментар

Ами от картинката се вижда стойност на TTL 56 при компютъра и 57,58 при рутера. Колко е максималното знчение (или това по дефаулт) в случая не е важно - важното е че реалната стойност е далеко от 0 при рутера когато той започва да дропва пакетите предназначени за компютъра заради изтекло TTL. jenshen73, аз останах с впечатлението че има подобрение но резултата не е оптималния ...

Коментар

Коментар

Здравейте,Аз бих ви по съветвал да не търсите проблема в големината на пакетите.Обикновените мрежови карти не могате да ипращат пакети по голями от 1500 байта, което означава че фрагметирането и дефрагметирането на пакетите се извършва локално. Разбира се освен ако някаде по пътя до крайната точка не няма интерфейси с по малко МТУ от 1500.

Коментар

Working...
                  X