Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за рутер

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за рутер

Та мрежата е PPPoE без никакви защити, рутера е WRT54GL с tomato, а проблема е че след рутера връзката става много лоша. Към него са свързани кабелно един комп и съответно лаптоп. Правя тестове със всякакви скоростомери и т.н. и уж всичко е наред, а да речем клип във ВБОКС не може да го зареди ...Чувал съм някакви неща дето не ги разбрах че интернета на който съм че с рутер връщал някакви пакети обратно и мрежа се скапвала и такива работи и че трябвало да се сложи статично IP и незнам си какво ...Та някой ако помгне
    Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!

Как казваш ти е мрежата? Доставчика ти дава интернет по РРРоЕ, така и ти е конфигуриран рутера. Как обаче ти е направена мрежата на компютрите? Кажи малко по-точно за какво става дума. Пробвали как зарежда клип от Youtube.com?

Коментар

така с тези данни дето си дал - само може да се гадае:-как е когато ППОЕ е директно на 1 от комп. ?- как е с друг фирмуер?как е с друг рутер с фабричен фирмуер?и после може да се мисли

Коментар

Съвсем възможно е пък доставчика му да реже TTL... Но това според мен трябва да се види на място, а не да се гадае в автомобилен форум...
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Рутера е на Аксес Пойнт. И от YouTube зарежда мн бавно. С фабричния фирмуер незнам как е, но като четох из интернет с него повече проблеми мога да си навелка. С друг рутер няма как да пробвам .. TTL ограничение няма.. Някакви неревоятни неща ми казват тия спийд тестове.. прилагам снимки
          Прикачени файлове

Коментар

Почни с лесното - смени си първо Томато-то с dd-wrt например, като не искаш оригиналния.
            Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Иначе си го скрил.... Използвай следния команден редing edi-kakvo-si.dir.bg -t Понякога дава по-добра представа за ввръзката.
              Прикачени файлове

Коментар

Re: Въпрос за рутер

Interceptor написа:
                Та мрежата е PPPoE без никакви защити, рутера е WRT54GL с tomato, а проблема е че след рутера връзката става много лоша. Към него са свързани кабелно един комп и съответно лаптоп. Правя тестове със всякакви скоростомери и т.н. и уж всичко е наред, а да речем клип във ВБОКС не може да го зареди ...Чувал съм някакви неща дето не ги разбрах че интернета на който съм че с рутер връщал някакви пакети обратно и мрежа се скапвала и такива работи и че трябвало да се сложи статично IP и незнам си какво ...Та някой ако помгне
                Пробваи с пинг от самия домат, виж след това в Administration>scripts дали има нещо. ТТЛ-а трябва да е същия като на доставчика ти, можеш да го промениш с скрипт(позволява всякакъв тип ограничения и приоритети).
                Прикачени файлове
                Peugeot 406, 2000 HDi 90
                ex. Peugeot 106 1,5 D
                ex. Ritmo 70 138B2.000
                ex. Tempra 2.0 159A6.046
                Плийз, юз кирилик алфабет! Иф ю нот булгариан, но проблем юзинг shlockаvitsa. Бест регардс!

Коментар

Колега, пусни пинг с по голям пакет примерно 1К ... 32 байта може и да минават но не са покзателни при браузване.

Коментар

То и при 32 байта "сее", какво ли ще е при по голям пакет, прав е ilkor.
                    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                    www.cyxap.com

Коментар

През домата пак с 32 байта и с 1К
                      Прикачени файлове

Коментар

при мен зад рутера сас 1024 б --- от 32 до 41 мс

Коментар

Коментар

Най вероятно нещо фрагментира пакетите ... не би следвало да има такава разлика при малък и голям пакет.Аз ще заложа на фърмуера на рутера ...

Коментар

deadairplane незнам какво се прави с таз отметка обаче разлика има :D
                              Прикачени файлове

Коментар

Working...
                              X