Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос към компютърните спецове

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

една стара песничка по случая: http://vbox7.com/play:e1b80886
    Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

kiro_of_the_day написа:
      Та... последно - да слагам ли Линукс!?
      Е за какво го купи тоя уиндоус бе
      Steliyan's Life!
      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
        kiro_of_the_day написа:
        Ама той купува ли се?
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
          jenshen73 написа:
          kiro_of_the_day написа:
          Ама той купува ли се?
          Оставам с такива впечатление от пост в първата ти страница ... и приемам, че се бъзикаш за да приключи Варненската ни свада
          Steliyan's Life!

Коментар

Темата е с подходящо заглавие, та да попитам: сега инсталирах един ЮСБ-безжичен мрежов адаптер, но след инсталирането му в лентата с иконките имам 2 иконки за мрежовата връзка - една от WIN-a и една от софтуера на адаптера. Искам да махна едната, ама не се справих на пръв поглед и не ми се ровеше да търся откъде се маха. Мисля, че може да се деинсталира софтуера на адаптера, а да остане само драйвера, така и иконата ще изчезне?Също искам да махна иконката, която е за безопасно премахване на хардуер. Тя се появи след като мушнах ЮСБ-адаптера. Не виждам смисъл да стои там, а и не мисля скоро да го махам адаптерчето, затова и иконката не ми е нужна, само заема място. Win-a е "7", 64-битов. Адаптерът е от комплекта D-Link DKT-110, с рутер DIR-300 и адаптер DWL-G122

Коментар

ogi28b написа:
              Темата е с подходящо заглавие, та да попитам: сега инсталирах един ЮСБ-безжичен мрежов адаптер, но след инсталирането му в лентата с иконките имам 2 иконки за мрежовата връзка - една от WIN-a и една от софтуера на адаптера. Искам да махна едната, ама не се справих на пръв поглед и не ми се ровеше да търся откъде се маха. Мисля, че може да се деинсталира софтуера на адаптера, а да остане само драйвера, така и иконата ще изчезне?Също искам да махна иконката, която е за безопасно премахване на хардуер. Тя се появи след като мушнах ЮСБ-адаптера. Не виждам смисъл да стои там, а и не мисля скоро да го махам адаптерчето, затова и иконката не ми е нужна, само заема място. Win-a е "7", 64-битов. Адаптерът е от комплекта D-Link DKT-110, с рутер DIR-300 и адаптер DWL-G122
              Правилно си се ориентирал. Win7 Не си ли намери сам драйвера, че е трябвало да ръгнеш и диска?
              Steliyan's Life!

Коментар

ogi28b написа:
                Като си инсталирал драйвера сигурно те е питало дали да инсталира и неговия си софтуер за конфигурация, но може да си го пропуснал. Може да го спреш от: start -> msconfig (в полето за търсене) -> избираш таб "Startup" -> и там търсиш нещо от рода на "d-link airplus g wireless utility" и му махаш отметката. -> OK и рестарт.Относно безопасното премахване: Control PanelAll Control Panel ItemsNotification Area Icons -> намираш Windows Explorer (Safely Remove Hardware...) и избираш Hide icon and notifications -> OK

Коментар

Мислех да го махна изобщо, а не да го спирам да не зарежда. Но и това е вариант. Още не съм пуснал другия компютър де, не съм пробвал предложените решения. jenshen73 - да бе, ръгнах го в ЮСБ-то и никаква реакция от компютъра. Даже не каза че има закачено ново устройство. Учудих се и аз, после без да го вадя - инсталирах нещата от диска, като някъде по средата вече имаше реакция и от компа - каза че има нещо ново и иска драйвери. Сега пък имам друг проблем: включвам фотоапарата да прехвърля снимки, както всеки друг път, и греда! Вместо да премине в режим за сваляне на снимки, блокира със светещ екран. Канон А590 / WIN XP SP3 на HP NC-6000, свързвам го с кабела, включвам го на режим "разглеждане на снимки" и той сам си преминава в другия режим. Правил съм го десетки пъти, не бъркам нищо. Пробвах с друг кабел - същото. Пробвах без ЮСБ-хъб - същото. Кво да го правя сега... По-вероятно да е във фотоапарата проблема, нали?

Коментар

Дали е във фотоапарата проблема ще разбереш като го включиш в друг компютър. Батериите пресни ли са? Пробва ли в друг юсб порт?

Коментар

Не знам какво му беше, но с изваждане на всички батерии - взе че заработи както трябва после. Пробвах на различни ЮСБ, но на друг компютър не, само на лаптопа.

Коментар

Нов въпрос - имам компакт-дискове с музика (digital audio), песните в които са без прекъсване, но при конвертиране в МП3 се накъсват и вече се губи идеята на музиката. Не съм ги конвертирал аз, така си ги свалям от нета. С какво мога да ги направя така, че всички песни да се слеят в едно и да го слушам в МП3, но да звучи като на CD-плеър - да го няма прекъсването между песните?

Коментар

ogi28b написа:
                          Темата е с подходящо заглавие, та да попитам:
                          Здравейте колеги.Преди време реших да си вържа музиката към лапа чрез едно старо DVD:Докато бях под масата и ръчках отзад в жаковете да нагласям буфери и колони ала-бала ми изчезна звукът от вградените колонки на лаптопа.Явно съм го прецакал,понеже няколкократно вадих и мушках във входовете на картата кабела,....Ми тука някъв ..... разпрая ,че идвало от разместени кабели.Ама аз с толко ръчкане на кабели и не знам си ко,си помислих,че е нещо изгоряло.Та всъщност въпроса е дали някой от вас колего,занимаващи се профисионално или не може да каже къде да търся проблема.Работи които съм пробвал,безуспешно са:-нова карта (малката платка)-Няма звук от вградените колонки,отчита я и има драйвери.При пускане на Слушалки или Някаква система със собствено захранване от жаковете звукът е в пъти по-слаб от преди.Квартални спецове ми казват разни стъпала и прочие,но дали и как..??-Смених лентовите кабели,тъй наречените RIBBON-и от дъното до захранващата(по-точно бутона за включване) платка ,на която са и портовете за колонките.В общи линии ,ако някой знае дали проблема е по дъното и да не се занимавам или е нещо дребно ,което може да се оправи без солидни инвестиции.Мерси на всички отзовали се.Въпросите са добре дошли.Извинявам се за обърканите обяснения,дано снимките помогнат за по-добра ориентация.
                          Прикачени файлове
                          Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
                          Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

Коментар

Още едно клипче...,в което се обяснява за лоша връзка в бутона за включване.И на мен така ми изгасна диодчето.Забравих да спомена ,че не мисля че са (dead speakers)"умряли колонки",защото при включване на компа си издават звук както и при натискане на QUICKPLAY бутоните в синьо.А и имаше физичка интервенция от моя страна,както съм описал в по-горният пост.Също така не споменах модела на дръгела ,ако е от значение:HP pavilion DV6000 6157EA intel platformпоздрави
                            Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
                            Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!

Коментар

Айде и аз да се включа с въпросче към специалистите тук.Такааа направо по същество вчера разкачих голямата щайга за да я чистя и жената реши да си пусне лаптопа свързвам и буфера и ко става...много гадно грачене викам да не е от буфера пробвах като го закачих на друго устроиство няма грачене няма нищо,но лаптопа си остана с този грачещ звук който ме подлудява все едно нещо е разхлабено по него на моменти се оправя на моменти не?!?!Преинсталирах му драйверите на звука няма майка същата работа!?! Та въпроса ми е от какво може да се е получило това нещо?!?!П.П.Преди да изкарам лаптопа беше в друга стая в която не е топло и се получи много лек конденз дали може и от това нещо да е станало да е окасил някъде???Само дано не се налага ад го отварям.......като знам колко болченца са

Коментар

Или ти е заминала звуковата карта или се сбозил драйвер/windows-а.Май залагам повече на 1ия вариант
                                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Working...
                                X