Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Препоръчайте ми монитор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Princo написа:
    topuzko написа:
    взимай Philips
    +1 за PHILIPS
    +1 и от мен. В момента съм със самсунг, но не съм доволен. LG също не е лош избор.
    Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
    Lancia Lybra 1.8 131Hp

Коментар

В момента със със такъв монитор от 7 месеца, и съм много доволен.Доста го рекламират, но това което не казват е че е широкоекранен, и като си пусна филм потдържаформати 16:9 и 4:3
      Прикачени файлове
      Фиат Типо 1.4 2017г.

Коментар

+1 за Philips и от мен. Всичките ми монитори са били филипс и до момента не съм имала проблем. Даже все още пазя един 14" архаичен модел, един от първите цветни модели - работи като пушка
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Само не мога да разбере, защо сте се впрегнали толкова в тези матрици! Матрицата е крайният елемент на, който се изобразява сигналът преработен от процесор. Изключително важно за един монитор са много показатели от сорта на геометрия на екрана, вярно цветопредаване, добър фокус и, какво ли още не... Не отричам, че и качеството на матрицата има отношение към добрата картина, но не мога да разбера, какво сте се захванали за това!? :D В магазина някой шемет може да ви каже, че Нео е с матрица на Pioneer ще му повярвате ли? :D Докато не видя разглобен монитор не бих повярвал на думите на никого, особено на пишман-консултантите в магазините. Повечето въобще не са в час. В интерес на истината макар, че никога не съм бил фен на марката и аз съм впечатлен от издържливостта на Philips мониторите. В телевизията от зората на ЛСД-тата имаме няколко такива монитора, който работят часове наред всеки ден и не дават признаци за разваляне.А осносно Самсунг... имам кинескопен чудесен монитор, който ми служи вярно вече 4-5 години. Колегата бих посъветвал да даде неговият на ремонт, може да се окаже лесно отстраним проблем. За мен е непонятно как може цялата матрица да се скапе!?
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

@Vladim: АЗ СЪМ отварял не един монитор. Това ми е работата - да знам какво наистина има в тях. Това, че твоят SAMSUNG не е направил проблеми - се дължи на факта, че си имал късмет. Великата марка SAMSUNG е известна най-вече с масовите си и некачествени електроники. Лично моят опит сочи друго: 5 монитора SAMSUNG висок клас - след изтичане на гаранцията постепенно започват да губят фокус докато накрая се окаже, че половината електроника е за смяна. Десет монитора среден клас - след изтичане на гаранция започват да губят фокус и/или цвят. Докато накрая ги гледаш все едно си кьорав. Над 30 монитора нисък клас на SAMSUNG - същите симптоми. Всички болки се дължат на некачествени или калпави THO + кондензатори по филтрациите. Philips-LG - ако късметът е на страната на клиента - ще си купи чуден монитор, с почти истински цветове. След 6-9 месеца започват да се появяват звездички по матрицата, но в такива комбинации, че не стават за рекламация... Опитът ми е основно с LG марката. Филипси текущо имам 20 броя поддържани от мен - там няма почти никакви грижи, но са от клас, който при закупуването си струваха над 400лв за 17"...
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
              @Vladim: АЗ СЪМ отварял не един монитор. Това ми е работата - да знам какво наистина има в тях. Това, че твоят SAMSUNG не е направил проблеми - се дължи на факта, че си имал късмет. Великата марка SAMSUNG е известна най-вече с масовите си и некачествени електроники. Лично моят опит сочи друго: 5 монитора SAMSUNG висок клас - след изтичане на гаранцията постепенно започват да губят фокус докато накрая се окаже, че половината електроника е за смяна. Десет монитора среден клас - след изтичане на гаранция започват да губят фокус и/или цвят. Докато накрая ги гледаш все едно си кьорав. Над 30 монитора нисък клас на SAMSUNG - същите симптоми. Всички болки се дължат на некачествени или калпави THO + кондензатори по филтрациите. Philips-LG - ако късметът е на страната на клиента - ще си купи чуден монитор, с почти истински цветове. След 6-9 месеца започват да се появяват звездички по матрицата, но в такива комбинации, че не стават за рекламация... Опитът ми е основно с LG марката. Филипси текущо имам 20 броя поддържани от мен - там няма почти никакви грижи, но са от клас, който при закупуването си струваха над 400лв за 17"...
              е не мое сички да гледат на Ейзо де

Коментар

Малко извън темата, но все пак.jenshen73, а какви са ти наблюденията върху ViewSonic?
                Alfa 159 SW 2.4 Ti
                Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

gamma написа:
                  Малко извън темата, но все пак.jenshen73, а какви са ти наблюденията върху ViewSonic?
                  Не са това, което бяха. Като цяло мнението ми специално за TFT мониторите е - купуваш си къвто ти е на кеф за срока на гаранцията. След това го продаваш изгодно (1/4 от цената примерно) и си купуваш нов. Аз лично съм с AOC 22" с цифрови входове и TN матрица. Просто беше на парите на 19" Philips. Едно време имаше една марка NOKIA - това бяха мониторите, но после си продадоха фабриката на ViewSonic и от двете - нито една не сколаса. Ако тръгнем да робуваме на марките - гарантирано няма да прокопсаме...
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Въпреки че темата е стара ще пиша в нея да не пускам нова. По разбираеми причини фирмите трудно правят разходи, а пък на мен очите ще си ми трябват и за в бъдеще За това се налага сам да си купувам голяма част от техниката, с която работя включително и монитора.Работата ми е такава, че съм постоянно пред монитора. В момента работя на HP LP2065 4:3 монитор, купувал съм го втора употреба на 6000 часа, сега е на 9000 след година ползване. С лампова подсветка е, има ШИМ управление на подсветката, но не дразни заради лампите. След калибриране и профилиране вади отлична картина. Монитор с LED подсветка и 200Hz ШИМ просто не мога да го гледам, отвратително е. Решил съм да го сменя с монитор с резолюция 1920х1200 и 16:10 съотношение на страните. Работил съм и на 1920х1080 16:9 и за работа не става, тези 120 пиксела определено имат значение. Бях си открил едно HP 2475w на 1500 часа в една от фирмите за втора употреба, но от Еконт успешно го потрошиха при доставката и трябваше да го върна. Сега на въпросите, които ми се въртят в главата.На мониторите с разширен цветови обхват, когато гледаш нещо в програма, която не зачита профила цветовете изглеждат нереално пренаситени, повечето програми са такива и това не ми харесва. Трябва да имам два профила и да ги сменям - един за sRGB режима, който предлага монитора и един за разширеният цветови обхват, който да използвам само с програми, които имат управление на цвета и да ги сменям. В такъв случай имайки в предвид, че повечето неща са правени за sRGB цветно пространство заслужава ли си такъв монитор - HP 2475w е такъв монитор с разширен цветови обхват например.От новите 16:10 монитори ценово Dell UltraSharp са най-приемливи, но там четох за доста проблемни бройки още от първото включване и въпреки, че ги заменят без проблем от Dell изпращат refurbished монитор, а все пак плащаш за ново нещо, нали? Например Dell U2415 е аналогичен монитор като матрица (LG еди кой си номер) с два пъти по-скъпото Eizo EV2455, но ако наистина са вярни писаниците за проблемните бройки на Dell и с какво ги заменят това ще ме откаже от покупка на нов монитор, а за парите на Eizo ако приемем че това е някаква гаранция за качество (в днешно време особено) не искам да си помислям.Та колеги какво Ви е мнението за Dell мониторите или е по-добре втора употреба. В случай, че някой от Вас работи в компютърна фирма било то за нови или втора употреба монитори какво би препоръчал. Аз поддържам малък брой компютри и монитори във фирмата, в която работя и нямам глобално впечатление кое е най-калпаво направено. От моя опит Samsung мониторите, които заварих като започнах работа се оказаха най-големите боклуци - няма някой да не съм го ремонтирал, някои оживяват, някои са тотал щета, много калпава електроника.
                    Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                    Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Колега аз съм със Dell U2415 и нямам никакви проблеми, сложих му и soundbar AC511. Наистина пишат по форумите за разни жълти оттенъци и т.н. При мен има един такъв оттенък в долния ляв ъгъл. Само на черен фон се вижда и то ако много издуеш яркостта. През HDMI го ползвам да не пускам отделен кабел за звука.
                      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Работя на EIZO CE210W и мога да ти кажа, че картината е перфектна и не изморява очите, все пак не ставам по 12 часа от него. Идея си нямам с какви подсветки и лампи е, не ги разбирам тези неща.Недостатъците му са, че е малък и скъп :D За лична употреба не бих взел по-малък от 24", този е 21".NEO имаха някакви професионални, ако не ме лъже паметта и ги хвалеха в един графичен форум.
                        "Без сърца, сме просто машини"
                        Toyota Prius 1.5 Hybrid
                        EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

spark кога си го купувал и коя ревизия е - пише го на кашона и на самият монитор, например А00, А01 и т.н. Също искам да те питам дали си го калибрирал. За работа обикновено 100-120 cd/sq.m. яркост е нормална и щом при по-голяма яркост наблюдаваш този "ефект" няма да е проблем.M5kov Color Edge серията монитори на Eizo са професионални, винаги с 8 или 8+FRC битови матрици и при калибриране профила се записва направо в монитора и така не губиш макар и малко от броят цветове, които могат да се възпроизведат от монитора, което се случва при софтуерната корекция във видеокартата при така да го наречем "обикновеното" профилиране. Там обаче и цените са двойни спрямо еднакъв размер офис монитор от Flex Scan серията им. Твоят монитор е с S-PVA матрица на Samsung, модел е 2006 година с лампова подсветка и даже има вероятност управлението на подсветката да е аналогово без да се използва ШИМ.

Коментар

Поразгледай този блог. Абстрахирайки се от крайните мнения на автора има доста информация.http://www.retropcmania.com/2008/05/...ors-part1.html

Коментар

vital на Кънчо сайта го чета редовно, взимал съм за фирмата и един Workstation от него. Преди няколко седмици им бях изпратил запитване за монитори на Eizo 24 инча, които са доставили наскоро, но не пожелаха да ми отговорят. Да кажеш, че съм попитал нещо кой знае какво - на колко часа работа са мониторите, каква е максималната им яркост измерена с колориметър (това дава информация колко са амортизирани лампите) чисто технически неща особено важни когато се купува нещо втора употреба.

Коментар

Не съм го калибрирал, той си идва фабрично калибриран има някакво листче с отчет за калибрирането в завода.Само му зададох настройките от ревюто в tftcentral.co.ukRev A00, произведен Aug 2014, купих го още като се появиха на нашия пазар. Недостатък е, че тъч бутоните хващат когато си поискат.
                                ilko-gd написа:
                                spark кога си го купувал и коя ревизия е - пише го на кашона и на самият монитор, например А00, А01 и т.н. Също искам да те питам дали си го калибрирал. За работа обикновено 100-120 cd/sq.m. яркост е нормална и щом при по-голяма яркост наблюдаваш този "ефект" няма да е проблем.M5kov Color Edge серията монитори на Eizo са професионални, винаги с 8 или 8+FRC битови матрици и при калибриране профила се записва направо в монитора и така не губиш макар и малко от броят цветове, които могат да се възпроизведат от монитора, което се случва при софтуерната корекция във видеокартата при така да го наречем "обикновеното" профилиране. Там обаче и цените са двойни спрямо еднакъв размер офис монитор от Flex Scan серията им. Твоят монитор е с S-PVA матрица на Samsung, модел е 2006 година с лампова подсветка и даже има вероятност управлението на подсветката да е аналогово без да се използва ШИМ.
                                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                                X