Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз преди да се пренеса в която и да било държава бих наел апартамент или поне стая там поне за месец. Едно е какво ти говорят, друго е като си турист, трето е като почнеш да си простираш гащите в друга държава.И на мен не ми се седи тук, но просто не знам къде ще е по-добре.

Коментар

Аз си имам примамливо предложение за Кения - спане, ядене и жени - без пари, заплатата - каквото дойде от печалбата. Работата е земеделска на 4000 акра с трактори и инвентар...

Коментар

При мен се въртят разни идеи, но няма да казвам нищо предварително.Само наблюдавайте инфото за местожителство... то ще се чуе - дай боже до края на годината.

Коментар

Лелеееее, щом почнахме да се евакуираме...лоша работа.Аз днеска се замислих. Какво трябва да направи Бойко, че да ми спечели уважението. Ей тъй като Коцев и аз да ревна в негова защита. Мислих мислих и измислих. Бойко, ако погнеш циганите да си плащат сметки, да не крадат, да се учат, изобщо да спре ТОРМОЗА им над българите, особено по селата - тогаз те признах. Стиска ли ти?

Коментар

ls1 написа:
            Аз преди да се пренеса в която и да било държава бих наел апартамент или поне стая там поне за месец. Едно е какво ти говорят, друго е като си турист, трето е като почнеш да си простираш гащите в друга държава.И на мен не ми се седи тук, но просто не знам къде ще е по-добре.
            Много точно изказване,само че не 1 месец а 3-6 месеца.Тогава ще си говорим отново,а като минат 1-2 години нещата имат друго измерение.Имаш пари,колкото да не мислиш за прехраната,но нямаш социален живот....Все пак материалното блазни,но то е до един момент.След това пак не си щастлив!
            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

ls1 написа:
              Лелеееее, щом почнахме да се евакуираме...лоша работа.Аз днеска се замислих. Какво трябва да направи Бойко, че да ми спечели уважението. Ей тъй като Коцев и аз да ревна в негова защита. Мислих мислих и измислих. Бойко, ако погнеш циганите да си плащат сметки, да не крадат, да се учат, изобщо да спре ТОРМОЗА им над българите, особено по селата - тогаз те признах.
              В момента и аз съм на страната на Коцев Не съм живял в "ония" времена, но от достатъчно хора живели тогава (на които вярвам) съм се убедил, че е имало ред. И колкото и да не ми се иска ще призная, че сега нещата са много зле. Само да отбележа, че дядо ми например ключалка на входна си врата постави чак 1990 г. Дотогава не е изпитвал страх и притеснение, че някой ще посмее да влезе в апартамента му...можете ли да си представите такъв спокоен живот? Не можете, защото се чудите как и на телефоните да си сложите аларми сега, уважаеми почитатели на "сегашното" време...нормално ли е това?? Какъв е смисълът изобщо да обяснявам неща, които не могат да се оценят от масата народ и аз не знам...просто и аз като всички искам да кажа и моята гледна точка и ако поне един се замисли ще е добре.И понеже съм цитирал колега просто искам да кажа, че по "ония" гадните времена на циганите са им намирали работа, а сега по цял ден се чудят какво да откраднат и НИЕ ежемесечно им плащаме сметките и толерираме безмисленото им съществуане, защото сме "европейска" и (само да спра да се смея) "демократична" държава. Ако Борисов успее да накара циганите да работят и да си плащат както всички останали българи- цена няма да има
              == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
                ls1 написа:
                Лелеееее, щом почнахме да се евакуираме...лоша работа.Аз днеска се замислих. Какво трябва да направи Бойко, че да ми спечели уважението. Ей тъй като Коцев и аз да ревна в негова защита. Мислих мислих и измислих. Бойко, ако погнеш циганите да си плащат сметки, да не крадат, да се учат, изобщо да спре ТОРМОЗА им над българите, особено по селата - тогаз те признах.
                В момента и аз съм на страната на Коцев Не съм живял в "ония" времена, но от достатъчно хора живели тогава (на които вярвам) съм се убедил, че е имало ред. И колкото и да не ми се иска ще призная, че сега нещата са много зле. Само да отбележа, че дядо ми например ключалка на входна си врата постави чак 1990 г. Дотогава не е изпитвал страх и притеснение, че някой ще посмее да влезе в апартамента му...можете ли да си представите такъв спокоен живот? Не можете, защото се чудите как и на телефоните да си сложите аларми сега, уважаеми почитатели на "сегашното" време...нормално ли е това?? Какъв е смисълът изобщо да обяснявам неща, които не могат да се оценят от масата народ и аз не знам...просто и аз като всички искам да кажа и моята гледна точка и ако поне един се замисли ще е добре.И понеже съм цитирал колега просто искам да кажа, че по "ония" гадните времена на циганите са им намирали работа, а сега по цял ден се чудят какво да откраднат и НИЕ ежемесечно им плащаме сметките и толерираме безмисленото им съществуане, защото сме "европейска" и (само да спра да се смея) "демократична" държава. Ако Борисов успее да накара циганите да работят и да си плащат както всички останали българи- цена няма да има
                Ако се замислиш малко повече и попрочетеш малко повече книжки,защото нямаш преки впечатления от ония времена,ще разбереш че проблема на дядо ти с ключалката и проблема с циганите са в резултат на точно ония времена.Сега консумираме резултатите и наследството от ония времена.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                  Ако се замислиш малко повече и попрочетеш малко повече книжки,защото нямаш преки впечатления от ония времена,ще разбереш че проблема на дядо ти с ключалката и проблема с циганите са в резултат на точно ония времена.Сега консумираме резултатите и наследството от ония времена.
                  Ще оставя книжките на теб да ги четеш, защото ако си ги чел както и моето мнение, то ще трябва по-внимателно да ги четеш и осмисляш А във книжките...как да ти кажа по всяко време се пише това, което е било угодно на властта тогава...как да вярвам на книжки? :D Никъде, ама никъде в мнението си не съм обсъждал, преценявал или сравнявал икономическото, стопанското или каквото и да било друго положение в държавата, а само и единствено сигурността и това, че някои малцинства са били поставени на мястото им - а именно да работят както всички останали ЧЕСТНИ хора правят - нищо повече И ако може сподели с всички нас как по-точно положението на циганите сега (крадат и не работят масово) е повлияно от положнието им преди това???И за да не спекулираш отново с книжките и разни такива заучени лафове замисли се защо ли в мнението ми "ония" и "сегашните" времена са в кавички? И смени тона, за да сменя и аз моя, ако обичаш

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
                    Stefan Hadjov написа:
                    Ще оставя книжките на теб да ги четеш, защото ако си ги чел както и моето мнение, то ще трябва по-внимателно да ги четеш и осмисляш А във книжките...как да ти кажа по всяко време се пише това, което е било угодно на властта тогава...как да вярвам на книжки? :D Никъде, ама никъде в мнението си не съм обсъждал, преценявал или сравнявал икономическото, стопанското или каквото и да било друго положение в държавата, а само и единствено сигурността и това, че някои малцинства са били поставени на мястото им - а именно да работят както всички останали ЧЕСТНИ хора правят - нищо повече И ако може сподели с всички нас как по-точно положението на циганите сега (крадат и не работят масово) е повлияно от положнието им преди това???И за да не спекулираш отново с книжките и разни такива заучени лафове замисли се защо ли в мнението ми "ония" и "сегашните" времена са в кавички? И смени тона, за да сменя и аз моя, ако обичаш
                    За мен ония времена не са в кавички за разлика от теб.Тона си го определяш ти,а мен това въобще не ме вълнува и въобще нямам намерение да си променям моя.Когато говоря или си спомням за ония времена-настръхвам и ми се разваля настроението.Днешното време има много недостатъци,но не може да се сравнява с онова.Сега,ако не си доволен,може да си вземеш шапката и да отидеш в която си искаш точка на света.В ония времена БГ беше един голям концентрационен лагер,не те пускат никъде и ако напуснеш по твоя инициатива се стреляше по границите на страната.Запознат ли си с брйките на хората които са загинали искайки да напуснат ония времена.А,ако се исказваш по политически проблеми и не съвпадат с официалните-също отиваш там,откъдето може и да не се върнеш.Много си зелен явно.

Коментар

’Онази’ сигурност си имаше своята цена. Примерно термина ’жителство’. Сега можеш да идеш да живееш където щеш. Тогава не беше така. Даже при приятел да отседнеш веднага ’будни’ гражданя докладват и трябва да се обяснява - тоя човек що е там, какво прави, как тъй спи, приятел ли е, рода ли е, незаконно наем ли се взема. Друг термин е ’разпределение’. Как ти звучи завършваш образованието си и държавата ти казва къде да идеш и какво да работиш, никакъв шанс за собствен избор. Ако си мислиш че сега щеше тъй свободно да ползваш интернет - жестоко се лъжеш, щяха да ти пуснат ’нещо’ със жестоки филтри. И не ми казвай че интернета няма спиране, има има. Да наложа забрана на доставчика (щото щеше да е един) всииички сайтове с ’ком’, ’орг’ и подобни, само ’бг’ да се разглеждат - щях да те питам. Тая ’сигурност’ за която Коцев говори върши работа само в един случай. Ако си решил да си тежиш на мястото, раздаш се, детска градина, първолак, чавдарче, пионерче, техникум (за езикова, математическа и подобни ТИ трябва да забравиш), казарма (първо изкарваш казармата и така кандидатстваш), евентуално висше ама едва ли, разпределение, жена от завода, 2 деца, 30 години стаж, една къща вдигната с много връзки и подкупи, една кола за цял живот, сватби на децата, пенсия, гледане внуци, смърт. Ей това е целия ти живот. Ако те устройва да е такъв - добре. А какво става ако искаш нещо повече? НЯМАШ шанс. Някой някъде решава вместо теб без изобщо да му пука за твоите качества или желание. Пука му за роднините му, за роднините на тези които са уредили неговите роднини. Ти знаеш ли какво е да седиш пред Кореком и да се чудиш какво има вътре, понеже само си чувал легенди? До шоколадово яйце се добираш веднъж в живота си, когато баща ти си е затворил очите някой моряк да натовари две торби цимент от завода в багажника на жигулката. Цяла година ръчкаш с лакти за да се добереш до заветната карта за почивка, а като идеш на морето се яде само в един ресторант и на смени по часове. Изтървеш си часа - седиш гладен. За да приближиш границата, не да я минеш, а да я приближиш на 30-40км ти трябват един тон разрешителни и заветния ’открит лист’, който важи няколко месеца и после пак. Брат ми беше граничар на турската граница и за да идем да го видим родителите ми месеци наред чакаха за две хартийки. Някой е решил че децата в училище трябва да направят акция по предаването на хартия за вторични суровини, има минимум, ако си под него ти се лепва и цял срок ти си ’оня’ и за съученици, и за учители. Баща ми е бягал от работа да ходи да ни събира кестени от гробищата, понеже сме три деца, значи нормата по три. Изобщо не ми хвали ’оня’ строй моля ти се. Аз мога да те заключа у вас и всеки път като си подадеш носа да насочвам пистолет към теб. Гарантирам ти че през целия ти живот заключен вкъщи никой няма да те ограби. Ти това ли искаш?

Коментар

@ls1Едно достойно и напълно верно описание на ония времена в няколко реда!Мога да добавя само как за 3 и 1/3 неизвинени отсъствия ми намалиха "поведението" - което автоматично означава "забравяш за ВУЗ". Само късметът ми, че през 1989 падна "строя" и отмениха абсурдната оценка за "поведение" ми даде шанс да уча. 3 и 1/3 неизинени отсъствия, натрупани от закъснения (1/3 на всяко закъснение), поради закъснение на автобуса, с който пътувах към училище от близкото до града село.Не като сега - само 3 неизвинени за цяяяяял ден, а 3 неизвинени за цял срок.На хора, които не са живели смислени години през ония времена не ми се ще да обяснявам какво е било. Няма и начин да добият реална представа, все едно някой да ми разказва какво е било през втората световна. Едно е да ти разказват, съвсем друго - да го видиш с очите си и да го преживееш.Само ще ти кажа, Слави, че хиляда пъти предпочитам да ме обират всяка година по веднъж, пред това да се върнат ония ’сигурни’ времена. Все още е пред очите ми майка ми, която със сълзи на очи ме молеше да не слушам радио "Свободна Европа", "за да не ни засекат и да ме вкарат в затвора".Сетих се и какъв шамар ми заби една учителка на една лагер-школа в (Чехо)Словакия, когато видя на ревера ми една значка на полската "Солидарност", подарена ми от полски ученик. Думите й бяха "искаш от границата директно в затвора ли да ме вкарат?".И ако си мислиш, че страхът им е бил неоснователен, жестоко се лъжеш.В ония времена щастливо живееха само два типа хора - партийната върхушка (макар че и те един друг се дебнеха как да се прецакат и да се наколадят на ДС), и хората-мишки, които правеха само това, което е разрешено и не си и помисляха за собствени желания.

Коментар

Явно аз съм живял на друго място през ония години и нямам никакъв поглед върху тях. :D Затова си слагам катинар на устата и повече няма да се намесвам в такива спорове. :D :D Било каквото било и край .
                          Фиат Панда 1.2 2006година
                          Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Предварително ми беше ясно накъде ще тръгне разговора...не съм се съмняал и за секунда :D Обаче замислете се имало ли е строй в България, който да не е бил изопачен? И какво ли би било ако вземем най-доброто и от всеки? Само дето ние винаги взимаме най-лошото. Както и да е. Помислете над вашите нападки по-добре и ми обяснете защо рещихте, че аз харесвм който и да било от двата строя? Къде съм го написал?Казах само и единствено, че са ми харесвали ( и то по разкази ) само две неща. Единствената ми мисъл бе в това, че и сега можем да впрегнем циганите да посвършат нещо, а вие довлякохте от 99 кладенеца вода, за да ми доказвате преди половин век как и колко лошо било като циганите са били на мястото си...разбрете аз искам не сега да е както преди във всяко отношение, а само в едно определно. Обяснявате ми колко било зле, но това е единствено и само защото си представяте как реда ще донесе и останалите тъпотии, които са били тогава...защо така?

Коментар

Слав написа:
                              ...разбрете аз искам не сега да е както преди във всяко отношение, а само в едно определно. Обяснявате ми колко било зле, но това е единствено и само защото си представяте как реда ще донесе и останалите тъпотии, които са били тогава...защо така?
                              Повечето мъже искат жените да са слаби и с големи цици, но обикновено са или с големи цици и дебели, или слаби и с малки цици.
                              Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Всеки циганин, Слави, съвсем основателно ще ти каже: "И аз съм хора, бе бате!"

Коментар

Working...
                                X