Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

"Енергийните проекти на България. Цецка Цачева на разговори в Москва". - надслов на новина по БТВ... Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Майка плаче, грамофон свири...
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

karloson написа:
      ...
      Колега, пожелавам ти жена ти да се махне от полицията и да почне за 2-3 пъти повече пари в някоя частна фирма в която маистина да разбереш какво е да липсва от къщи и да не можеш не само съботата и неделята да си планираш, ами и вечерите и годишната отпуска ( за нея пък съвсем не говорим). В същото време обаче и ти да си на същия хал и да се чудите що не се виждате, да не говорим за децата. Чудим се на хАмериканците що имали много allienation - ами от бакането е ще знаете, и от амбицията в същото време. Пазарна икономика, да ви е сладко. В къщи имамем късмета да ни се ’разминат’ лудите периоди - докато жената си беше с детето в къщи и малко преди това в продължениена 4-5 години се сдухвах по 15 часа на ден и тя ми се чудеше, после нещата се нагласиха -позиция, доверие, развитие - сега тя е на ред - лошото е че ми сеналожи да се превърна частично в ’домакиня и майка’ за да не изостават нещата в къщи. Честито на печелившите, добре че си купих миялна Айде стига сте ревали - никой за никъде не е вързан - нито полицаите в полицията, нито държавните служители в администрацията - ако не ви отърва - идете в частния сектор да видите зор... А пък пари - ако имате късмета да попаднете в ’плащаща’ фирма ще ги вземате редовно, иначе - като шивачките- ще бачката по 15 часа и ще си търсите парите с месеци. В това отношение нямате право на оплаквания - като ви забавят парите 2-3 дни и настават всенародни брожения. Както се казва - всеки гледа от собствената си камбанария.Кире, акоискаш ми се сърди, ама аз наред с колегите ми поддържам това да вземете да си плащате осигуровките, имам предвид вашата си част. Тази ’придобивка’ дето я имате си е чисто комунистически популизъм - нали ги мразиш. После Бойко бил популист - уж е ама май за последните 10 години той ще предприеме най непопулярните мерки, за това някой замислял ли се е. Апропо - и на мен ми допада начина на работа - измислят нещо, оставя се да се види реакцията на обществото и после се решава дали да се остави, вЕрно - по демократично е от решенията взети тихомълком със задна дата.
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Няма какво да ти се сърдя Яворе. Аз вече съм с единия крак в частния сектор, домесец ще съм с двата.Но това не означава, че това което става е справедливо. Ти прочете ли какво написах - когато държавата уж пое осигуровките - намалиха заплатите на държ. служители. Темата е дълга, а на мен не ми се пише повече ... Поне не днес.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
          Няма какво да ти се сърдя Яворе. Аз вече съм с единия крак в частния сектор, домесец ще съм с двата.Но това не означава, че това което става е справедливо. Темата е дълга, а на мен не ми се пише повече ... Поне не днес.
          Братле, справедливост на тоя свят, няма...Спрете да я търсите.Има алчност, амбиция, омраза и тук таме привързаност и малко любов и семейни ценности ( у когото са останали ).Остава ни приятелството, нищо друго, и то докатоне си настъпим интересите.Може да звучи цинично, ама е много вярно.Другия път като се напиваме ще ти го обясня подробно.

Коментар

Yavor написа:
            kiro_of_the_day написа:
            Няма какво да ти се сърдя Яворе. Аз вече съм с единия крак в частния сектор, домесец ще съм с двата.Но това не означава, че това което става е справедливо. Темата е дълга, а на мен не ми се пише повече ... Поне не днес.
            Братле, справедливост на тоя свят, няма...Спрете да я търсите.Има алчност, амбиция, омраза и тук таме привързаност и малко любов и семейни ценности ( у когото са останали ).Остава ни приятелството, нищо друго, и то докатоне си настъпим интересите.Може да звучи цинично, ама е много вярно.Другия път като се напиваме ще ти го обясня подробно.
            Ама и ти си станал голям циник да ти кажа, почти колкото мене. Всичко това естествено много добре го зная, но никога не съм искал да го призная и да го напиша.

Коментар

Yavor написа:
              справедливост на тоя свят, няма...Спрете да я търсите.
              така е...не ме е яд и нямам нищо против да си плащам осигуровките!обаче този до мен - от частния сектор да не плаща осигуровки на 240 лв. а на реална заплата - всичко да е поравно...иначе с тези дребни тарикатлъци до никъде няма да я докараме... нито ще цъфнем, нито ше вържем, нито ще оправим пенсионерите с достойни старини, нито здравеопазване ше имаме, нито кой да учи децата ни като хората...п.п. щото аз детски не мога да взема щото съм "богат", а комшията бизнесмен е социално слаб и взима детски...айде лека вечер....
              Fiat Punto 1.1-Синята птица
              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Yavor написа:
                Апропо - и на мен ми допада начина на работа - измислят нещо, оставя се да се види реакцията на обществото и после се решава дали да се остави, вЕрно - по демократично е от решенията взети тихомълком със задна дата.
                На мен това никак не ми допада. Точно това е популизъм.
                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Yavor написа:
                  karloson написа:
                  ...
                  Колега, пожелавам ти жена ти да се махне от полицията и да почне за 2-3 пъти повече пари в някоя частна фирма в която маистина да разбереш какво е да липсва от къщи и да не можеш не само съботата и неделята да си планираш, ами и вечерите и годишната отпуска ( за нея пък съвсем не говорим)...
                  Колега, аз съм в частна фирма, и още повече - фирмата си е моя, съответно - работата и отговорностите също. Много добре знам какво е. На жена ми и е малко късно да започва наново, защото не е на 20 или 30 години. И за парите, за които бачка в полицията - не знам дали си струват отсъствията и нервите. От една година почти я убеждавам да се пенсионира - няма да умрем от глад без нейната полицейска заплата. Но тя ми казва: "Ами какво да правя? Къде търсят жени като мен?" Може би аз грешно подхванах размислите си и нещата кривнаха в друга посока... Но те и управляващите винаги са били на принципа "разделяй и владей" и продължават да си го прилагат успешно.И се насъскваме едни срещу други... Системата е сбъркана, но няма интерес и воля да се оправи, а се действа на принципа на циганите (пардон - на индобългарите) - днес да скърпя да се наям и да се напия, пък за утре ще мисля утре... Днес ще вземем от държавните служители, за да дадем на докторите, утре ще вземем от докторите, за да дадем на полицаите, вдругиден ще вземем от работещите, за да платим тока на циганите... И днес ти ми казваш - като не ти изнася, напускай полицията; а утре аз ще ти викам: ами като не ти изнася, зарязвай докторлъка... И всеки ще се натиска на мястото си, защото лошо-хубаво - той цял живот това е правил и е малко късно на 50 години да се преквалифицира... Пък и жена ми, да и се не види - честна се извъди, на една заплата кара... А ако изтръска джобовете на един дилър, 500-600лв ще донесе в къщи... Ама нито тя, нито аз така сме научени... Както и да е...Ще и направя на жена ми едно магазинче - само със две полички... И ще продава - познайте какво - надежда, надежда за всички!
                  Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
                  Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008

Коментар

[/quote]така е...не ме е яд и нямам нищо против да си плащам осигуровките!обаче този до мен - от частния сектор да не плаща осигуровки на 240 лв. а на реална заплата - всичко да е поравно...quote]Да ама НЕ,защото този който е държавен служител през 50 процента от работното време си клати краката и си получава заплатката,а този който е от страна не се знае дали ще има утре работа (поръчки)
                    ланчия либра 2.4 jtd 150к 2005 г--учебна

Коментар

Lane Staley написа:
                      Yavor написа:
                      Апропо - и на мен ми допада начина на работа - измислят нещо, оставя се да се види реакцията на обществото и после се решава дали да се остави, вЕрно - по демократично е от решенията взети тихомълком със задна дата.
                      На мен това никак не ми допада. Точно това е популизъм.
                      Май че не знаеш точно смисъла на тази думичка.Популизъм е да говориш и вършиш това което се харесва на обществото,точно това което в момента прави Яне Янев.Когато си принуден да говориш и прокарваш непопулярни решения,е желателно да се искажат,да се проведе ОБЩЕСТВЕН ДЕБАТ,да се усети реакцията на обществото,за и против и тогава да се отсече оптималното решение.Това не е популизъм.

Коментар

@ donna - и аз съм ’богат’ - за малкия сме получавали детски само първата му година, после жена ми тръгна на работа и дотам...Не че съм им умрял за пикливите 35лв ама е някакси обидно - толкова много данъци да плащаме за да се раздават на циганите.Аз затова винаги съм бил за индивидуалните партиди по здравни вноски - да видим кой колко е внесъл и колко може да ползва. Да спрем да се крием зад гърба на ’социалното’ обществео, което точно с маската на тази социалност се само-обира, само-излъгва и т.н. Преди 2-3 седмици се наложи да влезе малкия в болница защото се беше обезводнил от повръщане от един вирус - е такава трагедия няма - от обстановка ( хем е ремонтирано ) до отношение. Е след като звъннах на 2-3 места и всички се разтърчаха, ама знаете ли защо е така - 90% от присъстващите в болниците са от едно определено малцинство. Не случайно една от лекарките казала въздухвайки на жена ми "Колко е лесно да лекуваш българско дете..." - щото майката слуша и изпълнява, а циганките - през няколко седмици са там- докато станат децата пона 5-6 години и не ги оставят да се оправят сами.А ако си имах индивидуалната партида - тия циганки щяха да имат някакви супер минимални суми с който щяха да могат да идат само на лични я си лекар и щяха да се притесняват да не се разболеят че тогава.... Както е в цял свят. Само при нас е ’социално’ или да кажа - ’социалистическо’...Точно и затова всички ние които внасяме добри суми всеки месец, щото далеч не всеки частник се осигурява на минимума - даже почти не останаха такива, искаме да има малко възмездие и за нас - единствените които не трябва да имат лични вноски според мен са полицаите, щото като тяхната - толова рядко гадна работа няма. Ама администрация и военни - задължително, особено последните дюмбели, дето ни ’защитават’ от и те не знаят от кого. Ама иначе много знаят и се оплакват и сума ти социални придобивки имат дето аз не съм ги сънувал - и безплатни квартири, и евтини апартаменти, и порциони за храна - да не говорим че го обличат и хранят докато са на работа. Не знам някой от вас правил ли си е сметка само за дрехите каква икономия е всеки месец.

Коментар

така е...не ме е яд и нямам нищо против да си плащам осигуровките!обаче този до мен - от частния сектор да не плаща осигуровки на 240 лв. а на реална заплата - всичко да е поравно...quote]Да ама НЕ,защото този който е държавен служител през 50 процента от работното време си клати краката и си получава заплатката,а този който е от страна не се знае дали ще има утре работа (поръчки)[/quote]кой си клати кратата - не знам... във всеки случай - не съм аз... ама потен автоинструктор още не съм виждал... всичко е въпрос на гледна точка... айде кажи ми ти лично, ама честно - на какви пари се осигуряваш - на минималния пхраг, нали?да не дава господ да се разболееш дългосрочно и да се чудиш кой път да хванеш! догава ще разбереш какво имам пред вид!айде със здраве...
                          Fiat Punto 1.1-Синята птица
                          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                            Май че не знаеш точно смисъла на тази думичка.Популизъм е да говориш и вършиш това което се харесва на обществото,точно това което в момента прави Яне Янев.Когато си принуден да говориш и прокарваш непопулярни решения,е желателно да се искажат,да се проведе ОБЩЕСТВЕН ДЕБАТ,да се усети реакцията на обществото,за и против и тогава да се отсече оптималното решение.Това не е популизъм.
                            Стефане, моите уважения към техническите ти познания, но е леко безмислено да ме поучаваш в някои области. Това което си описал като популизъм е само една част от него. Това което е написал Явор е другата - неспособността или нежеланието за вземане на непопулярни мерки и решения, съобразяването с настроението и мераците на всички - това също е популизъм. Оптималното решение не може да се вземе на база на общественото мнение, не и по всички въпроси. В икономиката няма златна среда - там половинчатите мерки с цел "всички да са доволни" водят до катастрофа. Ние в България толкова сме зажаднели "някой да чуе народа", че сега се радвате, че Бойко бил слушал. Общественият дебат, Стефане, е нещо съвсем различно, това което ни предлагат ГЕРБ. Обществения дебат не е да оповестиш решение, а като видиш съпротива да се откажеш. Общественият дебат е посочване на проблема, стимулиране на обществото да изрази мнение и, според начина на управление - вземане на решение от законодател или, ако си в Швейцария, референдум. Сега става ли ти ясна тънката разлика?

Коментар

Lane Staley написа:
                              Stefan Hadjov написа:
                              Стефане, моите уважения към техническите ти познания, но е леко безмислено да ме поучаваш в някои области. Това което си описал като популизъм е само една част от него. Това което е написал Явор е другата - неспособността или нежеланието за вземане на непопулярни мерки и решения, съобразяването с настроението и мераците на всички - това също е популизъм. Оптималното решение не може да се вземе на база на общественото мнение, не и по всички въпроси. В икономиката няма златна среда - там половинчатите мерки с цел "всички да са доволни" водят до катастрофа. Ние в България толкова сме зажаднели "някой да чуе народа", че сега се радвате, че Бойко бил слушал. Общественият дебат, Стефане, е нещо съвсем различно, това което ни предлагат ГЕРБ. Обществения дебат не е да оповестиш решение, а като видиш съпротива да се откажеш. Общественият дебат е посочване на проблема, стимулиране на обществото да изрази мнение и, според начина на управление - вземане на решение от законодател или, ако си в Швейцария, референдум. Сега става ли ти ясна тънката разлика?
                              Съгласен съм с известна условност,но не може да отречеш,че в момента не тече обществен дебат по здравната реформа например,без да твърдя че ще се вземе оптомалното решение.А що се касае до референдумите и Швейцария,българския народ и след 50 години няма да втаса за референдум.Представяш ли си 89 година след събитията ако се беше провел референдум по какъв път да тръгне БГ,какъв щеше да е резултата.Не ми говори за референдум в БГ,че това също е популизъм.

Коментар

Не ни и трябват референдуми. Този варинат на демокрация не ми допада. Не мисля, че има достатъчно узряло общество за него. Предпочитам вариантът който е в момента - народът избира представители, които вземат решения и действат от негово име. Този модел работи, малко по малко ще проработи и при нас. Залитнем ли обаче към референдумна демокрация ще стане страшно.

Коментар

Working...
                                X