Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз оставам с впечатление че държавата практически е фалирала, но не си го признава. И ей тъй, не плаща, т.е. плаща ако стачкуваш, и то като вдигне такса тук такса там и практически пари от джоба не вади. Като има фалит - да го обявяват и да се прави там каквото се прави при фалит. Знам че ще се почне с рефрена ’Ами пенсиите, ами туй, ами онуй..’, но изход друг няма, има само безкрайно затъване, е, докога?! Не може да излекуваш нещо преди да признаеш точната диагноза. Все едно има рак - лекуваме грип, пък до когато издържи. И покрай цялата работа народа е оскотял безумно, гледам по улицата отношения между животни, а не между хора.

Коментар

ls1 написа:
      Аз оставам с впечатление че държавата практически е фалирала, но не си го признава. И ей тъй, не плаща, т.е. плаща ако стачкуваш, и то като вдигне такса тук такса там и практически пари от джоба не вади. Като има фалит - да го обявяват и да се прави там каквото се прави при фалит. Знам че ще се почне с рефрена ’Ами пенсиите, ами туй, ами онуй..’, но изход друг няма, има само безкрайно затъване, е, докога?! Не може да излекуваш нещо преди да признаеш точната диагноза. Все едно има рак - лекуваме грип, пък до когато издържи. И покрай цялата работа народа е оскотял безумно, гледам по улицата отношения между животни, а не между хора.
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Не знам как я мислят с увеличаването на здравните осигуровки с 25% (2 процентни пункта), но сутринта на съседна до мен маса си пиеха кафето 2 от маститите работодатели в Кюстендил - и двамата си заявиха един на друг горе долу следното: "Край! Повече стотинка нема да видат от мене нито НАП нито касата". А според мен този разговор се е провел и на много други места от много други подобни хора...
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Аз лично се съмнявам да е фалирала държавата. По скоро някой иска да покаже колко зле е било предното управление и пресилва нещата, все пак предстоят президентски избори. А може би причината е и в некомпетентния финансов министър, който се оказа че не си бил плащал здрвните вноски и незнае какво да говори.Аз не им вервам, че нема пари.

Коментар

Бе пари винаги има ... въпроса е после кой ще ги връща!

Коментар

Ай стига с това няма пари. Я се заслушайте в новините! ХХХ милиона за едикакво си, ХХ милиона за нещо друго, ХХХ милиона приходи от митници, ХХХ милиона в НАП, ХХ милиона от винетки, ХХХ милиона от продажбата на банани в Конго...

Коментар

mitakkk написа:
                Аз лично се съмнявам да е фалирала държавата. По скоро някой иска да покаже колко зле е било предното управление и пресилва нещата, все пак предстоят президентски избори. А може би причината е и в некомпетентния финансов министър, който се оказа че не си бил плащал здрвните вноски и незнае какво да говори.Аз не им вервам, че нема пари.
                Да бе да,пари има бол,ама Бойко не ги пуска защото иска хората да го псуват.А когато има постъпления в бюджета и пари налични няма никакво значение дали фин мимистър е компетентен или не.Финансовия инистър е разпределител на парите,а те идват от икономиката.Какво се произвежда в БГ,всичко е внос.От внос пари се харчат,не се печелят.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                  Какво се произвежда в БГ,всичко е внос.От внос пари се харчат,не се печелят.
                  Хаджов, по принцип си прав, но бъркаш за това, че нищо не се произвежда в България.Произвежда се, и още как, само че кой знаекъде се отчита.Бил съм в завод, в който се произвеждат "германски" алуминиеви профили (на тях пише Мade in Germany); както и в завод, в който се произвежда "испанска" керамика, също така в завод, в който се произвеждат "шведски" кибрити, също и "шведски" електроди. Бил съм във фабрики, в които се произвежда "гръцка" спирателна арматура или "гръцки" метални огради... Почти във всички заводи, в които съм ходил, а са много, повярвай, се работи на пълна пара. А защо икономиката буксува - щото голяма част от произведената продукция се прави тук на ишлеме и изобщо не се отчита, че е правена тук. Декларира се внос на стоката, после се декларира износ на същата и толкоз.

Коментар

Immortal написа:
                    Stefan Hadjov написа:
                    Какво се произвежда в БГ,всичко е внос.От внос пари се харчат,не се печелят.
                    Хаджов, по принцип си прав, но бъркаш за това, че нищо не се произвежда в България.Произвежда се, и още как, само че кой знаекъде се отчита.Бил съм в завод, в който се произвеждат "германски" алуминиеви профили (на тях пише Мade in Germany); както и в завод, в който се произвежда "испанска" керамика, също така в завод, в който се произвеждат "шведски" кибрити, също и "шведски" електроди. Бил съм във фабрики, в които се произвежда "гръцка" спирателна арматура или "гръцки" метални огради... Почти във всички заводи, в които съм ходил, а са много, повярвай, се работи на пълна пара. А защо икономиката буксува - щото голяма част от произведената продукция се прави тук на ишлеме и изобщо не се отчита, че е правена тук. Декларира се внос на стоката, после се декларира износ на същата и толкоз.
                    По принцип си прав,контрола е силно занижен.Но това производство е капка в морето в сравнение със износа-справка външнотърговския баланс на внос/износ.Огледай се около себе си,всичко от хранителни продукти до битова електроника,механика,енергоносители и т.н. и т.н. е внос.Всеки се стреми не да произвежда на а само ако може търговия,хайдуклък,рентиерство и шминдикации,огромна армия от държавна администрация- лежачи и кибици- полиция няй голяма на глава от населението в Европа и страна БГ с най голяма престъпност.В такава ситуация благоденствие не може да има!!Повече няма да говоря.

Коментар

А когато има постъпления в бюджета и пари налични няма никакво значение дали фин мимистър е компетентен или не
                      Повярвай ми има значение какъв финансов министър има.

Коментар

Хаджов, дай да сложим некой манго с 3-ти клас тогава за финансов министър а?Може и да не знае да пише - важното е да има поне 1 палец.

Коментар

mitakkk написа:
                          А когато има постъпления в бюджета и пари налични няма никакво значение дали фин мимистър е компетентен или не
                          Повярвай ми има значение какъв финансов министър има.
                          И кой в днешната ситуация в БГ го виждаш като най подходящия който ще напълни бюджета та ще прелее-14 и 15 заплата на края на годината.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                            Хаджов, дай да сложим некой манго с 3-ти клас тогава за финансов министър а?Може и да не знае да пише - важното е да има поне 1 палец.
                            Е,ти все залиташ във възможно най негативните и крайни предложения.Добре де,некадърен е,кажи кой да бъде.За да тръгне Бойко да го търси от вънка,значи не е толкова лесно да го намериш.Абе аз знам кой трябва да е,ама българина е с особено мнение и ако трябва да го определя,грешката е 100%.За мен по добър от Костов-няма.

Коментар

Аз от...хммм...години мисля - къде е светлината в тунела? Какво може да се направи, че да потръгнат нещата?И виждам само един начин, една искрица надежда. И това е държавата да реши да е коректна към народа, да се намери човек който да постави държавата на едно ниво с обикновения човек. Какво значи това? Това значи че трябва законите да важат справедливо както за държавата - така и за нас. Когато ние закъснеем с един ден в някакво плащане към държавата - лихви. Когато държавата закъснее към нас и един ден - лихви. Когато аз не си изчистя снега пред дома - глоба. Когато общината не почисти улиците - глоба. Да може народа да се почувства едно с държавата. Защото за мен половината (даже повече) от тарикатите в България са станали такива като са гледали държавата, чиновниците, общинарите как въртят и сучат далавери. ’Фалшив път - фалшива винетка’ прочетох някъде днеска и честно казано трудно мога да обвиня някой че си е сложил такава. Хубавото много учи. Нека има една фирма дето да изблизва около кошовете за боклук - и народа ще се научи да си изсипва кофата, а не да замята от два метра, щото го е гнус да стъпи около контейнера. Нека фирмата която запълва дупките да го направи качествено, тогава когато някоя фирма, строеж и т.н. изкопа пътя да си прекара кабела - ще остави след себе си както е намерила. А ако някой е тарикат - ГЛОБА! Само че да няма възможност тариката да каже ’Това е несправедливо, когато държавата ме такова всичко е ок, когато аз намеря на хляба мекото - ме глобяват, таковам съм ти държавата, другия път двойна простотия ще направя’. Само вижте как се държи българина пътуващ в чужбина! Но не го виждам да стане това, и преди съм казвал - много хора се научиха да живеят така и ако поставиш българския народ в положение да живее по правилата, да не ползва връзки - 80% от народа просто ще спре да функционира. Голяма грешка е да търсим финансов министър - гуру. Такива хора обикновено са като хирурзите - с голямо самочувствие, арогантност, не могат да работят в отбор. Аз предпочитам финансов министър който да умее да организира екип около себе си и да е майстор не в измислянето на идеи, а в пресяването и синхронизирането на такива.

Коментар

Всичко крадено 20 години, всички далавери за милиони и милиарди все щяха да избият в един момент. Явно наистина имало свършване на меда.
                                Allergic To The Counterfeit

Коментар

Working...
                                X