Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Stefan Hadjov написа:
    Аз казах:"А как трябва да става заплащането на лекарите,това вече е друга тема".Ако до сега не си ползвал и стотинка,дано не дойдат времена да ползваш пъти повече от колкото си внесъл.Само се моли да си на загуба в това отношение.Ако не си доволен от осигуряването,не го прави.
    Да, ама не Длъжен съм да го правя, защото живея в България и съм глобен по рождение. Ако не внасям ще дойдат на вратата със съдия-изпълнител и ще си ги платя с лихвите. Един приятел също така си мислеше, че може да не се осигурява и на петата година му дойдоха с документ, в който пишело, че дължи 980 лева за петте години, НО това не е всичко, защото върху тях дължал законова лихва 1020 лева. Станаха точно 2000 лева...много удобна кръгла сумичка. Лесно се помни :P Единствения щанс да НЕ плащаш осигуровки е да си под 130 дни за година в България. Аз смятам в най-скоро време да не съм нито един ден от годината в тази ш*б*н* "държава"
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Слав написа:
      Stefan Hadjov написа:
      Аз казах:"А как трябва да става заплащането на лекарите,това вече е друга тема".Ако до сега не си ползвал и стотинка,дано не дойдат времена да ползваш пъти повече от колкото си внесъл.Само се моли да си на загуба в това отношение.Ако не си доволен от осигуряването,не го прави.
      Да, ама не Длъжен съм да го правя, защото живея в България и съм глобен по рождение. Ако не внасям ще дойдат на вратата със съдия-изпълнител и ще си ги платя с лихвите. Един приятел също така си мислеше, че може да не се осигурява и на петата година му дойдоха с документ, в който пишело, че дължи 980 лева за петте години, НО това не е всичко, защото върху тях дължал законова лихва 1020 лева. Станаха точно 2000 лева...много удобна кръгла сумичка. Лесно се помни :P Единствения щанс да НЕ плащаш осигуровки е да си под 130 дни за година в България. Аз смятам в най-скоро време да не съм нито един ден от годината в тази ш*б*н* "държава"
      Тук не мисля,че си прав!1.Мисля,че дните са 1802.Иди в НАП и кажи,че напускаш страната,емигрираш и искаш да си спреш здравното осигуряване.Мисля,че ще те изключат от системата,но за да си възстановиш правата ще трябва да платиш не знам си колко месечни вноски. В крайна сметка НАП не могат да знаят дали ще напуснеш страната и за колко време ще я напуснеш :D
      Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
      Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

И като се "върна" ще ми искат документ за това, че съм се осигурявал в държава X например За дните може и да са 180. Цитирах по памет
        == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Humppa написа:
          Поредното ограбване на народа - електроразпределителните дружества ЧЕЗ, ЕВН и ЕОН искат да въведат такса мощност... Не стига че им плащаме консумираната електроенергия двойно с идиотските им такси за достъп до мрежата, а и още искат да лапат! Ако това им искане мине, ще започна да си правя ветрогенератор и ще го монтирам на покрива на блока...
          То остави това, ами имам познат, който е ... не знам как се казва длъжността, отчита електромерите по селата на една югоизточна община.Та неговата заплата е над 700 лева, а го осигуряват на малко над 250.Работодателят е EVN или ЕВН.Е?Това на какво прилича?Малко ни грабиха нашите, че сега да ни грабят и австрийските капути.Направо се вбесявам.Въпреки, че съм против клинченето на местните бизнесмени в другата тема ... те направо са светци сравнение с този грабеж, който държавата допуска.На мишока гледа да му смъкне козинката до голо, а на фалшивия лъв позволява да прави каквото си иска.А само ЕВН ли са?
          .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
          www.cyxap.com

Коментар

http://dnes.dir.bg/2010/03/10/news6017285.htmlСлед N-тата вече подобна случка, почвам да се чудя тия хора държава ли управляват или си играят на Монополи!?
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Бойко Борисов да каже защо не плаща на фирмите извършили обществени поръчи??? Първо се оправдаваше с проверки за далавери, но той не се разплаща и с фирмите при които няма констатирани нарушения!Това не е добър начин за справяне с кризата, вместо да се разплати и хората да си запазят работните места, той води фирмите към фалит ( особено по-малките) лишавайки ги от оборотни средства. И знаете ли какъв тъп съвет дава на тези фирми - да изтеглят кредит за да могат да си платят ДДС-то и усигуровките към държавата! Бахти нагляра! А после кой ще обслужва кредитите, след като държавата не си плаща дължимото? И ако някой се излъже да послуша брилянтната пожарникарска идея - рискува да загуби и имуществото на фирмата, ако неможе да си обслужва кредита! А Борисов, няма намерение скоро да си изплати дължимото, така като гледам. Същия сценарий май се развива и при докторите.И това ако ми е добър политик! Марш от държавата!

Коментар

mitakkk написа:
                Бойко Борисов да каже защо не плаща на фирмите извършили обществени поръчи??? Първо се оправдаваше с проверки за далавери, но той не се разплаща и с фирмите при които няма констатирани нарушения!Това не е добър начин за справяне с кризата, вместо да се разплати и хората да си запазят работните места, той води фирмите към фалит ( особено по-малките) лишавайки ги от оборотни средства. И знаете ли какъв тъп съвет дава на тези фирми - да изтеглят кредит за да могат да си платят ДДС-то и усигуровките към държавата! Бахти нагляра! А после кой ще обслужва кредитите, след като държавата не си плаща дължимото? И ако някой се излъже да послуша брилянтната пожарникарска идея - рискува да загуби и имуществото на фирмата, ако неможе да си обслужва кредита! А Борисов, няма намерение скоро да си изплати дължимото, така като гледам. Същия сценарий май се развива и при докторите.И това ако ми е добър политик! Марш от държавата!
                Според мен тая държава е фалирала и не знам как се крепи. И мен напоследак не ме кефи какво става, но не съм сигурен дали има друг път.Никой няма без причина да бави пари на фирми, да не плаща заплати на лекари и т.н. Това само носи негативи на правителството, а знаем, че ББ си обича рейтинга. Единственото обяснение е, че държавата работи на ръба на фалита и ако издрапаме, каквото ще да е ставало, аз ще съм доволен от правителството.Това, което може да се направи е инфраструктурните проекти с ЕУ пари, за да се заемат безработните, но докато тръгнат след всичките си процедури...
                Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Истината е една-Много ни е голяма администрацията в държавата.И давам пример за Димитровград и НОИ.Там работят 5 жени които нищичко не правят.Когато идеш при тях те веднага те пращат в областния град,или един вид са едни диспечерки,които могат да бъдат сменени с една простичка табела.И колко още много като тях има в държавата.
                  ланчия либра 2.4 jtd 150к 2005 г--учебна

Коментар

mitakkk написа:
                    Бойко Борисов да каже защо не плаща на фирмите извършили обществени поръчи???
                    Е как да плаща.За да плащаш,трябва да имаш пари,като нямаш пиеш студена вода.Това е все едно да питаш защо комшията като си е купил апартамент на кредит,не си плаща вноските.Няма пари,почти фалит.

Коментар

Наглостта на кратунковците около Бойко надминава вече всякакви граници. Оправиха държавата, сега ще искат отстраняването на Президента. Костов и той припява отстрани да сме защитяли честта на институцията вицепремиер. Всички вече го вземат на подбив, тоз палячо, но ние дай да бутнем Президента, че да измием лицето на Дянков. Успокоението е, че посмъртно няма как да съберат 160 гласа, за да задействат процедурата.
                      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

ivanvanko написа:
                        Истината е една-Много ни е голяма администрацията в държавата.И давам пример за Димитровград и НОИ.Там работят 5 жени които нищичко не правят.Когато идеш при тях те веднага те пращат в областния град,или един вид са едни диспечерки,които могат да бъдат сменени с една простичка табела.И колко още много като тях има в държавата.
                        Така е, ама аз като гледам никакви такива реформи няма да станат, защото в тоя момент на криза не могат да уволнят половината заети в бюджетната сфера. Абе кофти работа отвсякъде.
                        Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

ivanvanko написа:
                          то на българина угодия няма - като има пет жени администрация в НОИ-то и нищо не правят - ще ги съкращаваме.... като станат опашките по 100 човека в НОИ-то - айде пак недоволни...нали окрупниха с тази цел НАП-а - елате да видите какви опашки има сутрин от 7.30 още и в Бургас и в Пловдив....
                          Fiat Punto 1.1-Синята птица
                          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
                            ivanvanko написа:
                            то на българина угодия няма - като има пет жени администрация в НОИ-то и нищо не правят - ще ги съкращаваме.... като станат опашките по 100 човека в НОИ-то - айде пак недоволни...нали окрупниха с тази цел НАП-а - елате да видите какви опашки има сутрин от 7.30 още и в Бургас и в Пловдив....
                            Спомням си първата си месторабота - завода за информационни носители в Драгор. Започваха съкращения. По това време аз бях млад специалист в ИТ отдела. Директорът събра представители на всички цехове и администрацията, за да се обсъдят нещата. Стана един представител на работническата класа и с плам в гласа каза, че администрацията е излишна и трябва да се съкрати. "За какво ни са, да ни смятат заплатите, и ние можем да си ги смятаме ?!" Реши се в този цех да се направи експеримент - сами да си смятат заплатите. За целта отделиха един човек, който между другото трябва да им смята и заплатите, да води форма за присъствие, да отчита болничните. Оказа се, че работата не може да се върши между другото, а един човек е крайно недостатъчен. Експериментът приключи преди да е започнал... Както се казва, кой за каквото е учил.
                            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Е как да плаща.За да плащаш,трябва да имаш пари,като нямаш пиеш студена вода.Това е все едно да питаш защо комшията като си е купил апартамент на кредит,не си плаща вноските.Няма пари,почти фалит.
                              А не така! Ти като нямаш пари поръчваш ли си нови мебели, ремонт на жилището? След като е била обявена обществена поръчка би трябвало да има предвидени средства за разплащане с фирмите изпълнители. А може би брилянтната идея на държавата е " Я да намерим балъци да направят нещо без пари, ще ги залъжем, че ще платим а после да пият една студена вода". Е те затова има сумата ти започнати проекти, и впоследствие изоставени на междинен етап и незавършени с години! Неможе да почваш да правиш нещо ако нямаш средства!А сега защо само частния сектор ще получи с 2% увеличение на здравните вноски, а за държавния сектор няма да има това увеличение????Аз се съмнявам, че държавата е на ръба на фалита? По-скоро имаме лошо правление.

Коментар

А не така! Ти като нямаш пари поръчваш ли си нови мебели, ремонт на жилището? След като е била обявена обществена поръчка би трябвало да има предвидени средства за разплащане с фирмите изпълнители.
                                Телевизия не гледате ли в Студентски град? Нали за това реват от самото начало За държавния сектор няма да има увеличение, щото като няма пари трябва да им намалят заплатите и познай какво ще стане.
                                Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Working...
                                X