Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

style34 написа:
    Значи, доколкото разбирам, Дянков е пълна лимонада и от финанси не отсява нищо, или поне не разбира толкова, колкото някои колеги във форума? Правилно ли съм разбрал?
    Не, Дянков е безспорен капацитет.Но за да се докаже като успешен финансов министър трябва да мине поне една година, да изкара един бюджет, да се справи добре и тогава да го възхваляваме.Дотогава той е голям икономист, но незнайно какъв Министър на Финансите.Съгласен ли си?
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
      style34 написа:
      Значи, доколкото разбирам, Дянков е пълна лимонада и от финанси не отсява нищо, или поне не разбира толкова, колкото някои колеги във форума? Правилно ли съм разбрал?
      Не, Дянков е безспорен капацитет.Но за да се докаже като успешен финансов министър трябва да мине поне една година, да изкара един бюджет, да се справи добре и тогава да го възхваляваме.Дотогава той е голям икономист, но незнайно какъв Министър на Финансите.Съгласен ли си?
      Този път безусловно. Нека мине време, да видим какво ще постигне и тогава да съдим. Това ми и е идеята.
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
        Lane Staley написа:
        style34 написа:
        Този път безусловно. Нека мине време, да видим какво ще постигне и тогава да съдим. Това ми и е идеята.
        Aми точно това писах поне три пъти,да не се критикува без да сме го видяли какво може и какво ще направи.А това че има във форума хора с по високи притенции за компетентност от Дянков,това е видно.Само защо не отидат на неговото място и си развият възможностите,а всичко се свежда до критика и кусури.

Коментар

Lane Staley написа:
          Ако ми отговориш на следните три въпроса, започвам сериозен разговор:1. Идеите на Дянов и икономическия министър за това как ще се стимулира реалната икономика, износът и конкурентноспособността на българските фирми.2. Идеите за подобряване на събираемостта на данъците - в криза стремежът за укриване на данъци е по-голям, съответно за да не се прави трябват стимули.3. Идеите за стимулиране на потреблението, начини за стимулиране на банките да отпускат кредити, стимулиране квалификацията на хората - вижда се, че само строителите не могат да бутат икономиката.Кажи ми какви са идеите по тези 3 точки и започваме конструктивен спор.
          Аз не съм икономист,нито финансист за да ме караш да ти отговарям на тези въпроси.Но ти като си с притенции за такъв и критикуваш редно е ти да отговориш къде греши Дянков и как би трябвало да бъде.Аз само казах че не е редно да се критикува а да се изчака с критиките след време.А критики от сорта за салама,визитката,пицата и др.съвсем не подхождат на човек с твоите притенции за компетентност.

Коментар

Човече, спри се бре.Аз питам. Някъде да си видял претенции от моя страна? Освен тези на нормален човек живущ в тази страна.
            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

style34 написа:
              Както си искал така си го разбрал. Едва ли ще ме засегнеш - нямам комплекси от никого, дори от Хер Флик. Дянков е капацитет що се касае до неговата област. Нещата, които съм отбелязал тук, той със сигурност също ги знае. Но въпреки това, по отношение на държавния бюджет той подходи с "размаха" на третокласно счетоводителче, което само гледа да му излезе баланса без да отчита никакви други фактори.Дали го направи нарочно за да докаже "колко е лошо наследството от предишното управление" или от обикновена некадърност - тепърва ще видим.ПП. Впрочем неслучайно ББ започна да търси още един вицепремиер, който да озъптява таланта на финансовия му министър.
              She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

style34 написа:
                Kолега,не е пълна лимонада,а треторазрядно счетоводителче.Не разбра ли че във форума има първоразрядни.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                  style34 написа:
                  Kолега,не е пълна лимонада,а треторазрядно счетоводителче.Не разбра ли че във форума има първоразрядни.
                  Като не върви спорът по същество стигаме и до злобни забележчици, нали? Щото не може някой да мисли различно от теб и да не е крив? Караш ме да съжалявам за доброто впечатление, което имах за теб. На теб не ти пука, предполагам. И на мен...

Коментар

Някой може ли да ми посочи важните моменти в биографията на Симеон Дянков, които са го доказали, като безспорен икономически експерт?Общо взето в пресата [в нашата] се въртят само общи приказки, без нищо конкретно. Освен проект в Грузия, участвал ли е в нещо значимо, което е известно като очевиден успех?И след "помощта" на Симеон Дянков всички видяхме каква е съдбата на Грузия. Аз такава на България не пожелавам.Никой ли не се пита дали поста му в СБ не се дължи на премълчавания факт, че Кристалина Георгиева, вицепрезидент и корпоративен секретар на Световната банка му е леля.И дали реномето му не е удобно манипулирано от ръководството на Световната банка, за да го използва ТУК за интереси, не толкова близки до икономическата съдба на България.Наивността е ярка черта на българина, ама всичко трябва да е с някакви граници. Иначе се класифицира с друга дума, доста по неблагозвучна.
                    .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                    www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                      Никой ли не се пита дали поста му в СБ не се дължи на премълчавания факт, че Кристалина Георгиева, вицепрезидент и корпоративен секретар на Световната банка му е леля..
                      Това не го знаех. Но изобщо не съм шокиран... Yellow_Flash_Colorz_PDT_07ПП. Оказва се, че само аз не съм го знаел. Жена ми ме погледна все едно, че падам от Марс, когато й съобщих "новината".

Коментар

Malone написа:
                        Някой може ли да ми посочи важните моменти в биографията на Симеон Дянков, които са го доказали, като безспорен икономически експерт?
                        Бат` Бойко казва, че е експерт и ний безрезервно му вярваме :D
                        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Гледах го в предаването на Азис.Е питам се аз как може министъра на финансите да казва,че той едва ли не е американец, че семейството му е там и веднага след приключването на ангажимента му в правителството на ББ ще замине за САЩ? Питам се аз кой нормален човек ще се откаже от заплата 100 К и нагоре,и ще дойде тук да работи за заплата в пъти по-малка, като смята да се връюа отново в САЩ?Аргумента трупане на опит и авторитет не ми изглежда много смислен.За мен истината е пъленен на гуши....Иначе бъдещият вицепремиер ще го подготвят за заместник на Дянков според мен.
                          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Бат’ Бойко може да си казва каквото си иска, имаше едно време една приказка "пени се, не пени, че го ручам, пари съм давал за него".Избрал го е и сега няма мърдане, трябва да го хвали, иначе хвърля кал на собствения си гръб.Но ме учудва как някои от пишещите тук боравят с квалификации от рода на експерт, доказал се икономист, доказал се финансист и подобни.И масово се злоупотребява с ориенталския наивитет на българина, робуващ на надутите титли."Главен икономист" в Световната Банка.Главен икономист не означава ГЛАВНИЯ икономист, а означава един от десетките, да не кажа стотиците главни икономисти в Световната банка. Обикновена длъжност, стъпало в кариерата и то не от най-високите.И когато се коментира родствената му връзка с вицепрезидента на тази институция ... малко тази длъжност губи професионалната си тежест в конкретния случай, по мое мнение.Нещо повече. Мълвата казва, че точно ръководения от него отдел е разформирован от достатъчно дълго време. Не мога да кажа дали е така и каква е причината, но света не се е отървал от кризите и бедността.Най-вероятно такъв отдел или отдели има, но не са ръководени от него.
                            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                            www.cyxap.com

Коментар

Malone написа:
                              Някой може ли да ми посочи важните моменти в биографията на Симеон Дянков, които са го доказали, като безспорен икономически експерт?Общо взето в пресата [в нашата] се въртят само общи приказки, без нищо конкретно. Освен проект в Грузия, участвал ли е в нещо значимо, което е известно като очевиден успех?И след "помощта" на Симеон Дянков всички видяхме каква е съдбата на Грузия. Аз такава на България не пожелавам.Никой ли не се пита дали поста му в СБ не се дължи на премълчавания факт, че Кристалина Георгиева, вицепрезидент и корпоративен секретар на Световната банка му е леля.И дали реномето му не е удобно манипулирано от ръководството на Световната банка, за да го използва ТУК за интереси, не толкова близки до икономическата съдба на България.Наивността е ярка черта на българина, ама всичко трябва да е с някакви граници. Иначе се класифицира с друга дума, доста по неблагозвучна.
                              аз ще налея още вода в мелницата.... до колкото аз знам жена му е еврейка... пък знаем какви са евреите - банкери...п.п. пу да го е - аз пък се ожених за банкерка, пък то трябвало за еврейка
                              Fiat Punto 1.1-Синята птица
                              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Malone написа:
                                Наивността е ярка черта на българина, ама всичко трябва да е с някакви граници. Иначе се класифицира с друга дума, доста по неблагозвучна.
                                Не наивноста,а мнителноста и негативизма.Типичен пример.Абе оставете го човека да действа.Нека се провали-има резервен вариант-Костов ще оправи положението,оправял го е и друг път.

Коментар

Working...
                                X