Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kiro_of_the_day написа:
    donnna написа:
    алтернативата, алтернативата!?!?!?!чекам и слушам
    Костов!Но заради комунягите и заради малоумниците които се поддават на пропагандата им - нема да го бъде.
    съгласен, ама и аз викам, че нема да стане поради същата причина... и ко прайм?
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
      kiro_of_the_day написа:
      donnna написа:
      алтернативата, алтернативата!?!?!?!чекам и слушам
      Костов!Но заради комунягите и заради малоумниците които се поддават на пропагандата им - нема да го бъде.
      съгласен, ама и аз викам, че нема да стане поради същата причина... и ко прайм?
      Гледаме цирка и стискаме палци да нема 4-та национална катастрофа.Ако нещата приближат към такава - отиваме и им чупиме главите и идва Костов.
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Костов, за финансов министър, да, подкрепям с двете ръце.За премиер, не мисля. Не че не го може, но има доста грехове от минали години и ще му пречат.
        .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
        www.cyxap.com

Коментар

@Lane StaleyАбе ти като толкова си светнат и знаеш как се" слага салам в пицата",защо не взе да направиш някакъв алрнативен бюджет на база финансово-икономическите данни за страната и да отидеш да го хвърлиш на масата на Бойко и да затвориш устата на този "практик с визитка"не мога да разбера.Или поне излез с някакви конкретни предложеня,някаква алтернатива.Така като ти чета постовете имам усещането че ти си от онези велики непризнати икономисти ,които у нас ги има с лопата да ги ринеш.Само мърморене и това му е майката,тоя бил практик,оня бил пожарникар,тоя друго и нищо конкретно насреща.Всеки един бюджет може от поне 20 гледни точки да се критикува,и от още толкова може да се защити.На мен ми е ясно ти от къде си. Аз не съм фен нито на Бойко,нито на Дянков и не съм гласувал за ГЕРБ,но това не пречи за момента да ги приемам и даже одобрявам. Аз гласувам винаги за Костов.Не ти ли прави впечатление че Костов не критикува Дянков.Сигурно ти ги разбираш повече от Костов и затова критикуваш без да казваш как трябва да е. Остави човека на мира поне една година да действа както знае,па след това критикувай,но и искажи алтернатива.

Коментар

@donnnaАлтернатива няма да чуеш и прочетеш за сега.Виж за критиките сме първи.Пицата била малка,била постна,оня бил практик без научни трудове,визитката му била само добра,макроикономическата тенденция липсва и от този сорт колкото искаш.Но нищо повече конкретно как трябва да бъде.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
              @Lane StaleyToва че познавам икономисти,никъде не съм казал че съм икономист.Тъй както ти се интерисуваш от двигатели и автомобили,така аз се интерисувам от икономика.Ти не можа да схванеш духа на моето изказване и се ловиш за думички разни,защото вероятно не пасват на твоята терминология.При така зададените ти въпроси,смятам че е излишно да ти отговарям.Разбирам те накъде са ти насочени интересите и кой ти пречи в момента.
              Схващаме духа на изказването ти, но...С интерес чета мненията ти в техническата част на форума и се възхищавам на знанията ти. Сериозно.Но когато говориш аз икономика нещата не стоят така, уверявам те. Най-малкото, несериозно е да се мотивираш с аргумента "ами казаха ми така". Лично аз не съм съгласен с икономическите действия на Хер Флик и мога да се мотивирам защо.1. Както казах, държавният бюджет не е една проста халваджийска книга от типа "взел-дал", където "взел"="дал". Някои от целите при изпълнението на държавния бюджет са икономическа и финансова стабилност, ръст на производтсвото и БВП, стабилни нива на трудова заетост и мн. други.2. Рестрикцията в държавните разходи и инвестиции води до допълнително свиване на икономиката, защото държавата е най-големият икономически агент на пазара. Защо? Защото се свива търсенето, което води до допълнително свиване на предлагането. По този начин, орязването на разходите води след себе си ефекта на доминото - намалява предлагането, фалити на производители, загуба на работни места и в крайна сметка - свиване на БВП.3. Поради горното, в момент на криза е редно държавата "да развърже кесията" и да се опита да увеличи доходите поне в зависещите от нея сектори за да се стимулира икономиката (това може да доведе и до стимулиране на вноса, но пълно щастие няма), да увеличи инвестициите и т.н. Това се нарича "working on the demand side".4. Посоченото в 3. може да доведе до увеличаване на бюджетния дефицит, вярно. Дори може да доведе до частично неизпълнение на някои от критериите за влизане в евро-зоната (но не и фатално такова), но поне ще тушира донякъде ударите на кризата. А имаме и огромен фискален резерв натрупан от предишни преизпълнения на бюджети.5. Дори и балансиран, бюджетът за 2009 беше закърпен с цената на много жертви и то напълно машинално. Няколкостотин милиона ДДС дължимо на фирми бе забавено и отложено за 2010. Това допълнително утежни положението на българския бизнес и ускори фалитите на множество малки фирми - допълнителна загуба на БВП и трудова заетост, увеличаване на бремето върху социалната система и т.н.Мога да продължавам и още... А колкото до Орешарски... Той беше единственият син министър в тройната шайка и е много кадърен човек, по мое мнение. Което не пречеше фискалната му политика да ме вбесява поради стимулирането на косвените данъци за сметка на преките. Но Хер Флик провежда и той същата политика. И, да, style34, в сравнение с Хер Флик Орешарски ми липсва.
              She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

gantcho написа:
                Stefan Hadjov написа:
                @Lane StaleyToва че познавам икономисти,никъде не съм казал че съм икономист.Тъй както ти се интерисуваш от двигатели и автомобили,така аз се интерисувам от икономика.Ти не можа да схванеш духа на моето изказване и се ловиш за думички разни,защото вероятно не пасват на твоята терминология.При така зададените ти въпроси,смятам че е излишно да ти отговарям.Разбирам те накъде са ти насочени интересите и кой ти пречи в момента.
                Схващаме духа на изказването ти, но...С интерес чета мненията ти в техническата част на форума и се възхищавам на знанията ти. Сериозно.Но когато говориш аз икономика нещата не стоят така, уверявам те. Най-малкото, несериозно е да се мотивираш с аргумента "ами казаха ми така". Лично аз не съм съгласен с икономическите действия на Хер Флик и мога да се мотивирам защо.1. Както казах, държавният бюджет не е една проста халваджийска книга от типа "взел-дал", където "взел"="дал". Някои от целите при изпълнението на държавния бюджет са икономическа и финансова стабилност, ръст на производтсвото и БВП, стабилни нива на трудова заетост и мн. други.2. Рестрикцията в държавните разходи и инвестиции води до допълнително свиване на икономиката, защото държавата е най-големият икономически агент на пазара. Защо? Защото се свива търсенето, което води до допълнително свиване на предлагането. По този начин, орязването на разходите води след себе си ефекта на доминото - намалява предлагането, фалити на производители, загуба на работни места и в крайна сметка - свиване на БВП.3. Поради горното, в момент на криза е редно държавата "да развърже кесията" и да се опита да увеличи доходите поне в зависещите от нея сектори за да се стимулира икономиката (това може да доведе и до стимулиране на вноса, но пълно щастие няма), да увеличи инвестициите и т.н. Това се нарича "working on the demand side".4. Посоченото в 3. може да доведе до увеличаване на бюджетния дефицит, вярно. Дори може да доведе до частично неизпълнение на някои от критериите за влизане в евро-зоната (но не и фатално такова), но поне ще тушира донякъде ударите на кризата. А имаме и огромен фискален резерв натрупан от предишни преизпълнения на бюджети.5. Дори и балансиран, бюджетът за 2009 беше закърпен с цената на много жертви и то напълно машинално. Няколкостотин милиона ДДС дължимо на фирми бе забавено и отложено за 2010. Това допълнително утежни положението на българския бизнес и ускори фалитите на множество малки фирми - допълнителна загуба на БВП и трудова заетост, увеличаване на бремето върху социалната система и т.н.Мога да продължавам и още... А колкото до Орешарски... Той беше единственият син министър в тройната шайка и е много кадърен човек, по мое мнение. Което не пречеше фискалната му политика да ме вбесява поради стимулирането на косвените данъци за сметка на преките. Но Хер Флик провежда и той същата политика. И, да, style34, в сравнение с Хер Флик Орешарски ми липсва.
                отговарям вместо колегата Stefan Hadjov, щото той само от коли разбира по т. 1 - не забравяй, че България не е самотен остров, а икономиката е обвързана със световната. Също, че внасяме всичко и освоно енергоизточници.по т. 2 - свиването на разходи - да, но не и инвестиции!!! - търговете и намеренията да се строят магистрали какво е???по т. 3 и 4 - забрави за увеличаване на бюджетния дефицит! не може да се увеличават ей тъй на заплати /макар да съм държавен служител и това да ме кефи като перспектива / и капиталови разходи при условия на валутен борд. май много хора забравиха или не помнат зимата на 1996-7 г. или тогава са били на принципа тати носи - мама меси!Дори частично забавяне изпълнението на поне един от критериите за влизане в еврозоната означава да я гледаме през крив макарон! хората на запад са финансово дисциплинирани, не като нас! апък на тая кълка - огромен фискален резерв нидей лежа, щото първо не го знаеш какво е - яде ли се, пие ли се и май се оказа, че и излишъка в бюджет 2008 е бил само по вестниците и халваджийските тефтери на Орешарскияпо т. 5 - относно фалитите на много малки фирми - ше питаш Станишев и Орешарски - нали криза нямало и дори да имало, нас нямало да ни засегне! Ти знаеш ли аз какво направих като чух това от тях - отидох в Била и купих 10 пакета ориз, 20 пакета брашно, дузина бутилки олио и 10 пакета захар... да не седят децата ми гладни!
                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

@gantchoПърво,аз не съм икономист и не се изказвам в чисто професионален аспект,но това не пречи мисля да имам някакъв поглед върху икономиката и да изказвам чисто субективно мнение,без да твърдя че е от последната инстанция на истината.Не мога да разберя ти gantcho ли си или Lane Staley ,защото с него ми е полемиката,а ти се намеси с поста си като от негово име,и писа това което би трябвало от него да се очаква.Един такъв пост написан с необходими аргументи макар и субективни съм склонен да приема и да не споря,защото това не ми е бпредмет на дейност.Но когато се плюе и се говори че пицата е постна,малка,незнае как да сложи салам в нея,има само визитка добра ме вбесява да чета такива постове без да се предлага нищо насреща.Не съм да се критикува,но само сериозно с факти,аргументи и да се предлага алтернатива.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                    style34 написа:
                    Борисов не може да дава заповеди на съда. Ако почне да го прави - бил като Живков, ако не го прави - защо не го прави....
                    Май не схвана идеята...
                    А не, не. Идеята ти от първия до последния ти пост в тази тема съм я схванал
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Стефчо, ние с теб полемика нямаме.Случайно да забеляза, че не отговори на нито един мой въпрос? Каква полемика, щом се измъкваш кат п... из гащи?Ти нареждаш кат индиански шаман. Когато започнеш да отговаряш, да водиш конструкттивен диалог, тогава може да имаме полемика.Иначе просто се заяждам с теб вместо да сляза да пуша една цигара и се чудя кое ще е следващата крилата фраза, след макроикономиката на семейството.
                      like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Lane Staley написа:
                        Стефчо, ние с теб полемика нямаме.Случайно да забеляза, че не отговори на нито един мой въпрос? Каква полемика, щом се измъкваш кат п... из гащи?Ти нареждаш кат индиански шаман. Когато започнеш да отговаряш, да водиш конструкттивен диалог, тогава може да имаме полемика.Иначе просто се заяждам с теб вместо да сляза да пуша една цигара и се чудя кое ще е следващата крилата фраза, след макроикономиката на семейството.
                        Ами като критикуваш,поне критикувай в стил gantcho,обясни защо и предложи някаква алтернатива.Иначе става много профанско и в стил всичко разбирам и всичко критикувам.Особено пък ако имаш някакви притенции за професионално отношение към проблема.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                          Иначе става ... и в стил всичко разбирам ...
                          Точна пък Вие колега да го напишете това...
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

donnna написа:
                            отговарям вместо колегата Stefan Hadjov, щото той само от коли разбира по т. 1 - не забравяй, че България не е самотен остров, а икономиката е обвързана със световната. Също, че внасяме всичко и освоно енергоизточници.
                            Това няма връзка с моята първа точка. Аз казах какви цели преследва държавният бюджет и те очевидно не са същите, които преследва Хер Флик.
                            donnna написа:
                            по т. 2 - свиването на разходи - да, но не и инвестиции!!! - търговете и намеренията да се строят магистрали какво е???
                            Прав си. Инвестициите съм ги сложил машинално. но достатъчно е държавата и да свие разходите си за да се наблюдават подобни ефекти.
                            donnna написа:
                            забрави за увеличаване на бюджетния дефицит! не може да се увеличават ей тъй на заплати /макар да съм държавен служител и това да ме кефи като перспектива / и капиталови разходи при условия на валутен борд. май много хора забравиха или не помнат зимата на 1996-7 г. или тогава са били на принципа тати носи - мама меси! Дори частично забавяне изпълнението на поне един от критериите за влизане в еврозоната означава да я гледаме през крив макарон! хората на запад са финансово дисциплинирани, не като нас! апък на тая кълка - огромен фискален резерв нидей лежа, щото първо не го знаеш какво е - яде ли се, пие ли се и май се оказа, че и излишъка в бюджет 2008 е бил само по вестниците и халваджийските тефтери на Орешарския
                            Забрави за финансовата дисциплина. В момента се хвалят, че България е държавата с най-нисък бюджетен дефицит в целия ЕС. Т.е. - можехме да не се престараваме чак толкова в рестрикцията. Забележи, че не съм казал да отидем на 10-15% дефицит. А какво общо има 1996-97 и тогавашната хиперинфлация с настоящата тема за мен си остава мистерия.
                            donnna написа:
                            по т. 5 - относно фалитите на много малки фирми - ше питаш Станишев и Орешарски - нали криза нямало и дори да имало, нас нямало да ни засегне!
                            Тук се отплесна и започна с глупавите заклинания. Да питам тоя, да питам оня... Огледай се наоколо и се ослушай дали някой ще потвърди, че някога в този форум съм изказвал лево убеждения. Станишев е (самоцензура )Нищо съществено не казваш по тази точка, което да обори моето мнение, че Хер Флик спомогна за фалита на много малки фирми със задържането на ДДС-то. Ама нищо! Нито пък каза нещо за скърпването на бюджета. Ако можеш, спори с аргументи. Виждам, че надъханост не ти липсва, но тя не е достатъчна
                            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                              Ами като критикуваш,поне критикувай в стил gantcho,обясни защо и предложи някаква алтернатива.Иначе става много профанско и в стил всичко разбирам и всичко критикувам.Особено пък ако имаш някакви притенции за професионално отношение към проблема.
                              ПрИтенции имам към правописа си. И към този на другите. Но се удържам и не съм ти правил забележки.Освен това вече се чудя, ти четеш ли преди да пишеш? А и аз ако критикувам безпочвено, ти хвалиш също толкова безпочвено. Не обясняваш защо Хер Флик те кефи и с кое свое действие е заслужил симпатиите ти ( изключая мантрата за продънения бюджет) . За необяснимите чуства, които един мъж предизвиква у друг, предполагам има форуми, чиито потребители ще те разберат по-добре.Ако ми отговориш на следните три въпроса, започвам сериозен разговор:1. Идеите на Дянов и икономическия министър за това как ще се стимулира реалната икономика, износът и конкурентноспособността на българските фирми.2. Идеите за подобряване на събираемостта на данъците - в криза стремежът за укриване на данъци е по-голям, съответно за да не се прави трябват стимули.3. Идеите за стимулиране на потреблението, начини за стимулиране на банките да отпускат кредити, стимулиране квалификацията на хората - вижда се, че само строителите не могат да бутат икономиката.Кажи ми какви са идеите по тези 3 точки и започваме конструктивен спор.
                              like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Значи, доколкото разбирам, Дянков е пълна лимонада и от финанси не отсява нищо, или поне не разбира толкова, колкото някои колеги във форума? Правилно ли съм разбрал?
                                The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Working...
                                X