Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

кроко61 написа:
    В квартала,където живея има доста хора от така наречената ,,държавна,,администрация-полиция,съдебна охрана,разни служби в земеделието и тн.Самия факт,че вече ходят навреме на работа,не си идват по пет пъти през деня за щяло и не щяло-баба ми би казала ръг-базък-и накрая се прибират нормално след работа със своите,а не служебни коли показва,че нещо се е случило и там.А се знае,колко трудно може да се накара чиновника да се държи като простосмъртен.Ей този дребен факт не го бях наблюдавал поне 15 години.
    Никак не е дребен този факт.
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Само да попитам нали е ясно какво представлява държавният бюджет и как се прави ? Представлява план за приходите и разходите и се прави година за година. Планът за приходите се спуска на съответните приходни институции - НАП, митници и др. От изпълнението на приходната част зависи как ще приключи годината. Така или иначе всичко приключва в рамките на годината. Оттук нататък оправдания с наследството не са много уместни.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

И друг още по-шокиращ факт мога да изтъкна,ама модовете веднага ще ревнат-верска нетолерантност,и разни неща като при Malone за които не ми се впуска в спор,че ще стане една.....бан.
        Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

snake написа:
          Само да попитам нали е ясно какво представлява държавният бюджет и как се прави ? Представлява план за приходите и разходите и се прави година за година. Планът за приходите се спуска на съответните приходни институции - НАП, митници и др. От изпълнението на приходната част зависи как ще приключи годината. Така или иначе всичко приключва в рамките на годината. Оттук нататък оправдания с наследството не са много уместни.
          Много упростяваш нещата.Забравяш много важен факт.Че приходната част за следващата година зависи от наследството и настоящето.А настоящето също зависи от наследството.

Коментар

И като е харчено-разграбвано-на вересия,от къде се плащат после-от следващия бюджет, нали.Щото разходите си вървят.
            Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Stefan Hadjov написа:
              snake написа:
              Много упростяваш нещата.Забравяш много важен факт.Че приходната част за следващата година зависи от наследството и настоящето.А настоящето също зависи от наследството.
              Не ги опростявам. Бюджетът е това, което казах. Вече сме 2010 г. При съставяне на приходната част на бюджета, се взимат статистически данни от структуроопределящите отрасли и фирми, правят се анализи и прогнози и на тази база се залага планът за приходите. Дано сметките на министър Дянков да излязат верни. Тогава предвидените в същия бюджет харчове ще се реализират. Могат да се реализират и без да се плати в текущата година. Тогава имаме дефицит за текущата година и плащанията се планират в бюджета за следващата година. Именно планират - не падат от тавана. А могат и изобщо да не се реализират - тогава имаме рестриктивна политика в областта на разходите, политика на икономии, бюджетът от финансова гледна точка се балансира, но на цената на нефинансирани проекти и т.н. Бюджетът е суха финансова материя, без емоции, политика и лозунги. Гласува се със Закон от Народното събрание година за година. В бюджета обаче също намират място някои евтини популистки практики, като залагане на занижен план за приходите. Тогава реализираните над плана приходи оформят излишък, който се харчи по други правила, а не тези за държавния бюджет.

Коментар

Не виждам кой знае какъв смисъл от тая тема. Ше и прилича ключа, но аз все повече се убецдавам, че и Христос да изберем начело, тия около него ше го затрият. Щото сам човек не е партия.
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Kuku написа:
                  Аз не говоря за вас, а за правителството. То не бяха виновни старите управници, то не беше виновно времето, то не беше виновна кризата, то не беше виновен целия свят Разбери, че не ми се изброяват грешките на безгрешните!!!
                  Попитали радио
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                    кроко61 написа:
                    В квартала,където живея има доста хора от така наречената ,,държавна,,администрация-полиция,съдебна охрана,разни служби в земеделието и тн.Самия факт,че вече ходят навреме на работа,не си идват по пет пъти през деня за щяло и не щяло-баба ми би казала ръг-базък-и накрая се прибират нормално след работа със своите,а не служебни коли показва,че нещо се е случило и там.А се знае,колко трудно може да се накара чиновника да се държи като простосмъртен.Ей този дребен факт не го бях наблюдавал поне 15 години.
                    Kuku сега ще ти каже че не си прав."Некадърни"са и за това седът дълго време на работното място за да се учат на работа.Абе,затъваме,какво да ти обяснявам...
                    Добре де..... как да се изразя най-правилно.... Да стоиш в работата от сутрин до вечер и да работиш от сутрин до вечер, са две коренно различни неща Давайте примери, колкото си искате.... после се огледайте наоколо и вижте сивата реалност на полуразпаднала се държавност, която по убеждение трябва да бъде прекрасно-розова, но всъщност си остава ежедневно-сива.... само я наричаме розова П.П.Управлението на държавата е в ръцете на новото правителство през половината изминала година - за какво наследство точно става дума в бюджет 2010?!Още преди няколко месеца бате Гойко заговори с присъщите му оправдания за бюджет 2010, за да се застрахова от очаквания провал.... да не цитирам!

Коментар

Колега Stefan Hadjov, абсолютно прав е колегата snake относно планирането, съставянето, попълването и разходването на държавния бюджет. Всяка година е сама за себе си. Вярно е, че нещата не са никак прости, но от тук нататък оправдания от сорта "такова наследство ни оставиха" могат да минат пред митинг от ентусиазирани симпатизанти, но не и пред интелигентни хора, каквито мисля че сме повечето в този форум.
                      Peugeot 301
                      Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Е добре, де. От новата година и новия бюджет са минали 20 дена. Вие какво искате да се случи за това време?
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Надявам се, че нямаш предвид мен. Нищо не съм очаквал и няма как да стане за 20 дни. Казах, че оттук нататък оправданията с лошото наследство вече не са актуални, защото топката е в техния отбор. Иначе ще стане като във вица: - Вълкът погледнал сърдито Червената шапчица и я попитал: И защо реши, че аз съм изял баба ти ?!? Обмисли ли варианта "За всичко е виновен Станишев..." ?И като човек, който живее и получава заплатата си в тази държава, силно се надявам сметките на правителството да са точни.

Коментар

За 20 дни няма как да се случи нещо съществено, но желанието ми и е поне след още 20 да знам с какъв бюджет разполагам и през останалите 325 дни от годината наистина да разполагам с него. А не вместо това да ми бъде обяснено да се вместя в 60% или 80% от планираното, щото виждаш ли такова наследство ни било оставено.
                            Peugeot 301
                            Punto 1.9 JTD - на жената

Коментар

Възлагах надежди на това правителство, но имах едно на ум. Явно ще си остана с надеждата.Наистина, до сега всички се оплакваха от наследството на триглавата ламя. Нека да видим дали ББ ще съумее да се оттърси от този начин на оправдания. Мина около половин година от тяхното управление, министрите вече трябва да се чустват като министри, да управляват и вземат решения като министри. Да си залягат над парцалките, за това сме ги избрали.

Коментар

Няма оправия в тази страна.Не знам как не разбрахте,че ББ е част от червената върхушка?И той нищо няма да направи!Ето днес предлага лесовъд за вицепрезидент на ЕБВР.Да ме извинят лесовъдите (може да има и такива колеги от форума),но те не са учили банково дело. Г-жа Плугчиева е подкрепена от ББ за вице на ЕБВР....А да не забравяме,че тя бе посланик на България в Германия ,по времето на Сергей,а след това и негов вицепремиер...
                                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Working...
                                X