Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ExGANDI написа:
    Мдааам... И аз това исках да кажа. Ние все чакаме някой да дойде и да ни "оправи". И дано този път хората разберат, че така не става.Трябва гражданско общество, което гласува за социални програми и икономически платформи, а не за "месията пък той си знае работата".Ще се наложи да изстрадаме и тези 4 години, пък дано на следващите избори избирателите се заинтересуват коя партия какво предлага/обещава, а не кой е начело. Понеже това гласуване за лидери говори единствено за това, че народа има нужда от култ към личността. В този смисъл ББ по нищо не се различава от Бай Тошо. Това е просто поредния човек възползващ се от нуждата на народа да има кой да му сочи правилната посока.
    Да те питам в тази връзка коя партия трябваше да изберем на тези избори? И викаш като обещават го изпълняват, а? Всеки може да ти представи перфектна програма и обещания, въпроса е какви ще са реалните действия.
    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Аз всъщност никъде не съм казал, че изпълняват това което обещават. Но след 20 години демокрация да се вярва, че "Ето идва рицарят на белия кон, който с магическа пръчка ще поправи нещата" е най-малко незряло. Всъщност за да стане (чисто хипотетично) е необходимо малко или много силна фигура с наченки на авторитаризъм. Нужни са хора като Шарл де Гол или Кемал Ататюрк. Но за нашата мила родина мек вариант като де Гол не върши работа, а Бате Бойко няма ресурсите да действа като Ататюрк (говоря не само за лични, но и материални ресурси).По въпроса коя партия е трябвало да изберем... Аз не мога да кажа коя е трябвало. Мога да коментирам единствено въпроса коя аз смятам, че е трябвало да изберем. И разбира се няма гаранция, че това което аз смятам е правилното. Въпроса за който говоря е принципен. Понеже ако утре ББ на някой футболен мач си счупи главата, а не само крака (не дай боже разбира се) настава моментален вакуум в управлението. Не че имам нещо против ГЕРБ. Напротив даже - симпатични са ми. И ако бяха спечелили изборите заради идеите си, а не заради лидера, може би щяха и да се задържат на политическия небосклон. Тогава щяха и да са мотивирани да изпълняват програма за да задържат доверието и евентуално да спечелят и по-нататък.Докато за реалните действия... за сега са само приказки. Лично аз не мисля, че тъкмо когато кризата ще ни удари, е подходящия момент за новобранство в политиката. Тук вече не визирам ББ, а екипа му. Дори "новобранците" на НДСВ бяха по-качествени от "новобранците" на ГЕРБ. Е... дано не съм прав.

Коментар

Добре де, много думи и пак не каза, СПОРЕД ТЕБ, кой трябваше да изберем. Ветераните в политиката, заради които ни спряха евро парите и всеки доклад на ЕК беше по-негативен от предходния, ги видяхме. Ако ГЕРБ се провалят - ок, нищо ново за нашите политици, ама дайте да ги видим, пък после да ги плюем. Другите поне ги видяхме вече. И наистина не може кражби и безобразия против държавата, извършвани десетилетия, да бъдат поправени за 2, 3 или 4 години. Да не говорим, че някои искат за 3 месеца да цъфнем и да вържем. Отделен е въпроса за промяната във всеки от нас. Щото и друг път сме ги писали тези неща - всеки драпа против корупцията, да речем, ама ако трябва да си плати акта за 100 лева, вместо да бутне 20, ще вземе да мрънка. Знам, че има и такива, които предпочитат да си платят акт, но масово знаете как стоят нещата.
        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Ами човече не знам ти къде живееш, но аз живея в София и Бате Бойко го видях колко струва. Прочутото околовръстно дето побърза да го открие още на следващата седмица го затвориха за ремонт. Ремонтираше само улиците които ставаха за откриване. А за Цариградско шосе няма какво да говорим. Всеки знае каква хармоника стана. София има 3 основни проблема: боклука, пътищата и кучетата. С нито един от тях не се справи. Незаконните строежи в София... ами как да ти кажа... зам. кмет по строителството е 27 годишна журналистка от Силистра. С’я... От гледна точка на София добре, че го избраха за премиер на България та евентуално да дойде някой друг да закърпи положението на София. Проблемацията ще настъпи след 4 години когато ще трябва да го избираме за председател на европарламента та да дойде някой да закърпи положението в България.

Коментар

ExGANDI написа:
            Нужни са хора като Шарл де Гол или Кемал Ататюрк........... И ако бяха спечелили изборите заради идеите си, а не заради лидера........
            Kолега,не знам дали си запознат добре с историята около времето на Ататюрк,но е бил изключителен диктатор.И като почти всички диктатори е ликвидирал след идването си на власт цялата негова опозиция.Надали това желаеш да се случи у нас.Виждали сме го вече в нащата история този вариант и знаем до къде води.А да го слагаш до Шарл де Гол е просто нелепо. И как искаш да спечели някой заради идеите си?? Та този народ беше лъган 65 години с най прекрасните идеи които могат да се измислят на този свят.Да не ги цитирам.Напълно е нормално на идеи у нас никой да не вярва,и за това се търси личноста та дано той управи нещо.А дали ще управи е въпрос на време и ще видиме.Аз лично сърдечно му желая успех.

Коментар

Аз знам за Ататюрк. Но именно по този начин е докарал цивилизацията в Турция (до колкото може да се каже, че там е цивилизация). Благодарение на него Анталия например е относително светски и цивилизован курорт. Всъщност имах предвид като него с армията зад гърба си да прочисти страната. В смисъл толкова радикални мерки и увереност при прилагането им, а не същите мерки. (то ние така и така нямаме армия) Кардиналните проблеми както всички знаем изизскват радикални решения. Обаче дадох тези лидери именно като невъзможен пример. Понеже нито има как 2009-та да се случи подобно нещо, нито имаме подобен лидер. Затова и няма смисъл от лидерска партия.П.П. И аз желая успех на ББ, въпреки че не вярвам в успеха му. Но ако случайно наистина свърши нещо полезно за страната ще се радвам от сърце.

Коментар

ExGANDI написа:
                Прочутото околовръстно дето побърза да го открие още на следващата седмица го затвориха за ремонт.(
                Ти сега искаш да ни кажеш че Бойко е правил околовръсното и не го е направил както трябва ли??Не знаеш ли че всяко нещо правено в BG след като си го купиш,ще трябва да си го довършиш в къщи.Има ли път в BG и капаците на шахтите да не са потънали или да стърчат над пътя с 5 до 10 см.Ние така работиме навсякъде.И за това не е виновен Бойко,ами такива боклуци сме си.За това съм казал не един път,че проблема е в манталитета на нацията и качеството на сивото и вещество.От тук трябва да се тръгне,но пътя е много дълъг-поколения трябва да се изтарколят.Помниш ли какво каза Царя за чипа-прав е!

Коментар

ExGANDI написа:
                  Ами човече не знам ти къде живееш, но аз живея в София и Бате Бойко го видях колко струва. Прочутото околовръстно дето побърза да го открие още на следващата седмица го затвориха за ремонт. Ремонтираше само улиците които ставаха за откриване. А за Цариградско шосе няма какво да говорим. Всеки знае каква хармоника стана. София има 3 основни проблема: боклука, пътищата и кучетата. С нито един от тях не се справи. Незаконните строежи в София... ами как да ти кажа... зам. кмет по строителството е 27 годишна журналистка от Силистра. С’я... От гледна точка на София добре, че го избраха за премиер на България та евентуално да дойде някой друг да закърпи положението на София. Проблемацията ще настъпи след 4 години когато ще трябва да го избираме за председател на европарламента та да дойде някой да закърпи положението в България.
                  Е и аз живея в София. Както и да е. Забелязвам вече няколко човека, и ти включително, питам ги по сто пъти кой според тях трябваше да спечели изборите и все не ми отговарят Иначе всички сме наясно кой не трябва или не трябваше да спечели ама кой трябва - никой не казва.

Коментар

Явно никой на политическата сцена не заслужава да бъде там....

Коментар

Не е ли време да извадим тази тема от архива

Коментар

Kuku написа:
                        Не е ли време да извадим тази тема от архива
                        Хайде наново... Вече дори охлювите разбраха, че Станишев е говедо и окрал държавата. Няма изявление на Борисов в, което да не се жалва от предишният Премиер. Не ми е привично голям, здрав мъж (е... с малко беден речник) да се държи, като хлапе на, което са му откраднали филията с мармалад. Разбрахме, че предишното управление е сгафило много дори след толкова напомняне вече хич и не ми пука. Но не е ли крайно време за радикални решения? Един мо показва пица и едновременно с това си купува седем телевизора за кабинета, друг се заканваше, че ще вкарва виновни в затвора... някой да е там? А случайно да се развива нещо покрай магистралите, да е намаляла престъпността? Сигурно три месеца са малко време... по-добре бе да лаят и плюят вместо да запретнат ръкави. Както и да е, времето тече, ще видим!
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Бойко вече е ясен, че е като латерна, но на мен все по-смешен ми става финансовият министър. Особено като излезе на оная пресконференция с пицата - ако сам не се е усетил колко е смешен, много лошо говори за него. Но явно не се усеща, защото с всяко появяване по телевизията затвърждава мнението ми, че е въздух, дори не и под налягане...
                          Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Значи до тук, за 101 дни, друго освел ля-ля-не няма.... според мен

Коментар

Kuku написа:
                              Значи до тук, за 101 дни, друго освел ля-ля-не няма.... според мен
                              ...и нови акцизи и пак тра ля-ля.
                              A17DTС/S
                              Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Ши са справи,как нема да се справи.Той вече и с грипа се е справил.http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/...gripa/?ref=rssНе спират да ме развеселяват тия журналисти. :D
                                FIAT FORUM BULGARIA
                                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Working...
                                X