ха-ха-ха, блоковете и по-късно ерп-тата ги хариза и обрече ЦАРЯ, кремиковци, балкан, са обречени от виденов и т.н, просто червената машинация успя да унищожи костов това е. аз пак вще кажа не спечелили пак бойко, просто с България е свършено и аз както много други хора си хващам багажа, честно да ви кажа, не се обиждайте, понякога си мисля, че това което каза бойко за лошия човешки материал, е вярно във все по-голяма степен за населението ни. истината е, че на българина му трябват здрави юзди, отпуснеш ли го, нито поема инициатива, нито нищо, само му дай да прави далавери, да краде, и да руши, това е истината за съжаление за едно 70% от хората в тая държава
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
nedialk00
-
коцев написа:Интересно ще ми стане ако Гърция фалира как ще живея гърците? Дали няма да станат по зле и от нас. А колкото до прословутите западни демокрации виждаме че и те са затънали до гуша . Всички са харчили повече от колкото са изкарвали .Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Старите хора имат чудесни думи върху които човек би следвало да се замисли . Например : камъка си тежи на местото . Демек можеш ли и знаеш ли Америка за теб е тука и в България.Друг пример: дялън камък където и да го сложиш все пасва ,било на кюше ,било и на права стена . С една дума пак повтарям, можеш ли и знаеш ли винаги ще си търсен и ще има работа за теб.Говори се че за младите нямало работа тук . А попитахте ли тия младите какво могат да работят като завършат училище ??? Нищо , защото ходят на училище ден да мине друг да дойде и на абитуриенските балове се показват колко са велики все едно са завършили в Америка престижен унивирситет а на другия ден са вече гола вода .
Коментар
-
коцев написа:Старите хора имат чудесни думи върху които човек би следвало да се замисли . Например : камъка си тежи на местото . Демек можеш ли и знаеш ли Америка за теб е тука и в България.Друг пример: дялън камък където и да го сложиш все пасва ,било на кюше ,било и на права стена . С една дума пак повтарям, можеш ли и знаеш ли винаги ще си търсен и ще има работа за теб.Говори се че за младите нямало работа тук . А попитахте ли тия младите какво могат да работят като завършат училище ??? Нищо , защото ходят на училище ден да мине друг да дойде и на абитуриенските балове се показват колко са велики все едно са завършили в Америка престижен унивирситет а на другия ден са вече гола вода .
Коментар
-
"Учен човек - дялан камък, става и за лочник!" Това е изречението. Каза ми го един пенсионер - общ работник в един завод, приблизително на възрастта на Коцев преди 20 години. Изводът е, че когато човек се е изучил, а не просто завършил, става за всякаква работа. От най-ниско квалифицираната (лочник) до високо квалифицирана за която е учил.лочник - каменно корито, в което сипват на прасето вода или хранаНяма начин да няма начин!
Коментар
-
То заради такова мислене сме на този хал. Учен човек става за всякаква работа.... Ученият човек трябва да работи това, за което е учил! Именно по тази причина българите сме на този хал. Адски много некомпетентни хора са на ръководни постове,без да имат необходимата квалификация,защото са поставени по партийна линия или с "връзки".Г-н Коцев, търсили ли сте работа през последните 10 години и намерихте ли,без да използвате познати? Аз смятам,че вие сте образован. Знам,че сте пенсионер,който работи,но доколкото ми е известно работата ви е тип "занаятчийска". Преценете дали бихте могли да си намерите работа по специалността в някоя фирма и дали бихте били доволни от заплащането. ele: Само искам да ти кажа,че най-големите инвестиции в България през последната година са направили хората изкарващи пари в чужбина. Така, че приказки прави ти път и т.н. малко не са на място. Не знам какъв ти е бизнеса,но със сигурност ти имаш приходи благодарение на средства от чужбина,било то пряко или косвено внесени в България. Ако разчиташ единствено и само на пари изкарани в България,то повярвай ми приходите ти щяха да са по-малко!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia: И ко ся, да отидем всички да работим в чужбина, да пращаме пари на близките и така да инвестираме ли? Това според теб е най-добрият начин една държава да се развива? Знаеш ли обаче какво става в държавата? Аз ще ти кажа. Имам позната, приятелка от детските години, която работи в Испания и която, логично, праща пари на близките си. Майка й е възрастна и е пенсионер, но брат и е пълен кретен, щото има пари, които му падат от небето и вместо да работи, си менка задника из кафетата. уволниха го от армията дисциплинарно, щото го мързи да става рано. Друг пример: мой познат, който работи в чужбина, ми сподели, че е направил огромна грешка, като е поел пълната издръжка на майка си тук. Той е без баща. Грешката се състои в това, че майка му напуснала работа, що да работи, като й пращат пари. Сподели още, че щяло да е много по-добре, ако й пращал пари само да й помогне за сметките, вместо да й покрива цялата издръжка. Така че дали изпращането на пари подпомага българина е доста съмнително, по-скоро според мен стимулира мързела му. От друга страна прави човека абсолютно неадекватен по отношение на заплащането, което трябва да получава. Как човек, който получава допълнително пари от чужбина или има друг източник на доходи, ще има стимула да каже: Аз с 300-400 лева не мога да се издържам - искам адекватно заплащане. Ми няма такъв стимул - по-добре е да отчита дейсност, че работи, и да се жалва колко му е малка заплатата, за да му пращат пари от чужбина. Защото така е по-лесно. После се чудим как с такива заплати хората имат смартфони, нови телевизори и не слизат от колите си (т.е. могат да си позволят да плащат европейска цена на горивото).Колкото до мен, мога само да кажа, че българските агенции, с които работя, ми плащат колкова, колкото чуждите - така че може, стига да имаш стимул да си търсиш заплащането, което те устройва.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Kuku написа:Ели, не си съвсем права!Няколко човека около мен правят точно това, което казваш, че българите не правели - получават пари от чужбина и в същото време работят на ДВЕ места, за да печелят повече и да живеят спокойно!Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
На колегата от Хасково искам да кажа че си имам собствен телевизионен сервиз вече 20 години а в тоя бранш съм от 1971г. В Ловеч имаме Механотехникум с паралелка по Електроника. Всяка година идват било родители, било самите ученици да им дам бележка, че са карали стаж при мен . Нито един не пожела ей тъй за обща култура да дойде поне един ден да добие малко представа от някой неща ,но накрая всички дойдоха за бележка . Трябва ми не един а няколко работника да работят при мен ама като си нямат хабер от елекроника не става работата . Та това имах в предвид ,че учениците сами трябва да предприемат мерки да се учат, ама нещат. И после хоп безработицата била голяма.Стават долу горе да работят на автомифките ама и от тям бягат, че работата е тежичка.
Коментар
-
Коцев, колегата те попита ето това:dudulia написа:Преценете дали бихте могли да си намерите работа по специалността в някоя фирма и дали бихте били доволни от заплащането.
Коментар
-
nedialk00
не казвам че заминавам, мога да отида някъде за 3-4 месеца лятото на бригада, да видя света дето се вика, но на следващите парламентарни избори не спечелили бойко борисов, жална й майка на България... факт какво ще правя тук ? къде ще растат децата ми един ден ако имам такива ? в клас в който половината ще са циганчета ли ? е не мерси или борисов печели, а ако не спечели, трябва някаква спешна революция да се извърши тука, всичката политическа паплач в затвора и това е нови хора, млади, кадърни, некорумпирани с ценноста система и т.н, то е ясно ще са нужни години, но единствената надежда е в бойко борисов и всеки мислещ и интелигентен човек ще избере него има надежда още и то не малка, тръваме що годе в правилната посока, сега след изграждането на инфраструктурата в следващите 2 години и доизграждането и напълно от следващип кабинет борисов, мисля че нещата ще потръгнат с бързи темпове напред и нагоре
Коментар
-
nedialk00
и нещо друго кой е "еле", някой виждал ли го е, познава ли го ? хайде да се покаже, тука всеки казва какво е що е, познавате се лично повечето хора който пишете тук, а някои стой анонимен и драска, да вярно форум е. ама все пак с какво се занимаваш, колко си годишен, деца, семейство имаш ли ? какво работиш и т.н пиша това по повод на това че си доста активен в такива теми, а никой не знае нищо за теб. и да прав ми път ако не стане така както са мойте възгледи - знам перфектно английски и испански, мога да правя добре доста неща, и повярвай ми ще се оправя колегата коцев е много прав, голяма измет са мойте набори пък по надолу направо без коментар.. аз имам един приятел ако мога да го нарека така впредвид 40 години разлика във възраста ни, е той е на годините на г-н коцев, само че се занимава с ремонт на ел.уреди перални печки, е такива работи, и при него ходят некви такива лумпени дето дори не поглеждат какво прави, пък аз за 1-2 години дето ей така ходя да го видя какво прави, мога да ремонтирам перални, бойлери, печки, прахосмукачки и т.н, е на нашите им направих парно вкъщи напълно сам, квото мога ремонтирам си сам колата - стига да има подходящи инстументи, то не че е кой знае какво, ама 95% от мойте набори едни яйца немогат да изпържат
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар