Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

krasio_79bs написа:
    Баси държавата.Цял свят реве от болести причинени от тютюна.Избиват се да мислят мерки за ограничаване на тютюнопушенето ,а в същото време му дават на тоя отрасъл повече субсидии от на зеленчукопроизводството.Е за къв чеп се наливат луди пари за тютюн?Е то вярно ,че ще се приберат от акцизи,ама после па да идат за здравеопазване...
    Е ти сам си си отговорил на въпроса Краси, колкото до здравеопазването, всички знаем на какъв хал е.
    Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

krasio_79bs написа:
      Баси държавата.Цял свят реве от болести причинени от тютюна.Избиват се да мислят мерки за ограничаване на тютюнопушенето ,а в същото време му дават на тоя отрасъл повече субсидии от на зеленчукопроизводството.Е за къв чеп се наливат луди пари за тютюн?Е то вярно ,че ще се приберат от акцизи,ама после па да идат за здравеопазване...
      Да добавя, даже се помага на НОИ да си оправи дефицита, пушачите нали по-трудно доживяват до пенсия.

Коментар

На бас, че БДЖ ще бъде доведено до несъстоятелност, продадено за 1 лев и след 1 година ще е на печалба минимум 100 млн. лева.п.с. Дянков току що се изпусна при Цв. Ризова.
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Той сценария с краденето на държавата отдавна е написан. Принципа е вдигай шумотевица за нещо друго и прави каквото знаеш. Същото е и със стажа на пенсиониране с добавките за зърнопроизводителите. А сега преди малко по телевизията беше зададен въпроса директно след като са закрили тихомълком толкова влакове как железницата като не работи ще изкарва пари и да си връща заемите.
          BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

С такива синдикати БДЖ-то заслужава да фалира. Навремето имах връзки много надълбоко и точно синдикатите най-много се облажваха от кражбите, затова си траеха и раздаваха бонбони и уиски от време на време да запушат на хората устите. Те пък, в по-голямата си част, крадяха каквото намерят. Имаше един лаф - коя кола е най-подходяща за железничар - атмосферен дизел. Имах познати, които ако не отмъкнат по 30-40 литра нафта на смяна, значи нещата са станали много зле. Няма да казвам как крадяха кондукторите и началниците на влакове. За по-нагоре няма нужда да казвам. Само горките електричари нямаше какво да отмъкнат. При минимална заплата от 110 - 120 лева, заплата на машинистите и подобен персонал не падаше под 400-450 лева, с надбавките от кражбите се докарваха над 1000. Обаче ся, като им се разклати стола, взеха че решиха да стачкуват. Не одобрявам протеста на БДЖ, нито виждам смисъл да се наливат пари в подобна продънена яма. А, да. И ако в БДЖ не си член на синдикатите, на практика нямаш никакви права. Дори и да се наложи да им ползваш услугите, ще те изритат като мръсно коте, ако не си им член. Трябва задължително да им наливаш пари в касичката.
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
              С такива синдикати БДЖ-то заслужава да фалира. Навремето имах връзки много надълбоко и точно синдикатите най-много се облажваха от кражбите, затова си траеха и раздаваха бонбони и уиски от време на време да запушат на хората устите. Те пък, в по-голямата си част, крадяха каквото намерят. Имаше един лаф - коя кола е най-подходяща за железничар - атмосферен дизел. Имах познати, които ако не отмъкнат по 30-40 литра нафта на смяна, значи нещата са станали много зле. Няма да казвам как крадяха кондукторите и началниците на влакове. За по-нагоре няма нужда да казвам. Само горките електричари нямаше какво да отмъкнат. При минимална заплата от 110 - 120 лева, заплата на машинистите и подобен персонал не падаше под 400-450 лева, с надбавките от кражбите се докарваха над 1000. Обаче ся, като им се разклати стола, взеха че решиха да стачкуват. Не одобрявам протеста на БДЖ, нито виждам смисъл да се наливат пари в подобна продънена яма. А, да. И ако в БДЖ не си член на синдикатите, на практика нямаш никакви права. Дори и да се наложи да им ползваш услугите, ще те изритат като мръсно коте, ако не си им член. Трябва задължително да им наливаш пари в касичката.
              Е тука съм съгласен с теб.

Коментар

По канал3 в петък вечерта Сашо зададе директно въпроса на тоя дето оглавява стачката на зърнопроизводителите . Какви са вашите искания ? А оня отговори : искаме да се спази споразумението и ни се изплатят парите дето са ни обещали, че сме взели пари от банките и няма какво да връщаме и ще фалираме. Сашо казва : да ама няма пари в хазната . А оня отговаря ще стачкуваме тогава докато си подадат оставката Дянков и Найденов. Подадат ли си оставките ,прекратяваме протеста . С моя прост акъл не мога да си обясня аджеба като си подадат оставките двамата министри ,то банките ще се откажат ли да си искат парите и от къде ще си погасяват заемите тия тъй наречени ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИ ????
                Фиат Панда 1.2 2006година
                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

аз пък не мога да разбера от какъв зор ги храним всички тези производители с тези субсидии
                  2015 Renault Megane Expression GT
                  2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                  Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Не е въпроса в храненето или в парите. Въпроса е в това защо министри са подписали нещо, па след това се отмятат. По-добре един бюджет да се натовари, отколкото бизнеса, включително чуждестранния, да стъпва като по кори с яйца, щото утре може друго да му хрумне на министъра и да се отметне. Ами то като е така нека страната да каже на тези на които дължи пари, че ги е взела като са били други икономическите условия и затова сега ще плащаме лихва наполовина. Не става така. Не знам дали си давате сметка но тая цялата наша фискална стабилност е виртуална, бюджета има нисък дефицит просто защото безумно се бавят всякакви плащания към фирми или се притискат до стената или да вземат малко пари или да забравят. Цялата тая простотия "дай да свършим работата пък ще ти платя после" дето се шири в момента я въведе точно държавата.Ако един министър си е сложил подписа трябва да си изпълни подписаното. Ако няма как да го изпълни значи не си е свършил работата и е подвел доверието. Тогава си подава оставката. Аз не споря дали земеделците заслужават кинти или не, не съм даже близо до техния бранш. Но държавата трябва да си поема отговорността дори за грешките си.

Коментар

Тогава нека протестиращите си кажат директно какво искат, парите или смяната на министрите . Не може хем да казват че без парите ще фалират защото са вземали кредити , хем ако си подадат оставките двамата министри ще спрат да протестират. От къде ще вземат пари да си плащат кредите ти си ? Това по скоро ми намирисва на политическа поръчка . Тия трактори ще изгорят сега толкова нафта с която биха си засеяли пролетните култури. Ама видите ли вдигнали се и те на бунт ,без да знаят точно какво искат, парите си или махането на министрите .

Коментар

Не си прав. Искат да се изпълни споразумението, а ако не да има поемане на отговорност. Я ми кажи, как щеше да реагираш ако земеделците бяха казали, че не уважават подписаното преди два месеца споразумение и сега искат двойно пари? Щеше да е непочтено, нахално, лакомо и да не изброявам. Обаче в обратната ситуация - аве, тез па ко искат?!

Коментар

Аз си ушите си го чух ясно отговора дето даде на Сащо Диков по канал3. Подадат ли си оставката двамата министри ние спираме протеста. А кажи ми това не е ли политическа поръчка? А Яне Янев изнесе такава потресаваща информация за тия арендатори че само една стотна част да е истина ,то заслужават затвор тия арендатори.

Коментар

Като са престъпници нека ги осъдят. Но ако държавата е рвзписала документ - нека си го спази.

Коментар

А къде отива крайната продукция, защото аз цяло лято ям гръцки дини, мандарини, портокали, ябълки, домати, картофи и доста други неща. Дори и хляба не се знае с какво брашно се меси? Всичкото е полит игра... Аз залагам, че ще изгори БДЖ първо. Щом се задържаха толкова дни без решение, няма кое друго да е
                              "Без сърца, сме просто машини"
                              Toyota Prius 1.5 Hybrid
                              EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Познавам 4-ма зърнопроиводители най-бедният за миналата година има малко над 60 000 лева печалба. Най-богатият се хвали с над 300 000 печалба. Против потеста съм и съм ЗА да не им се дават държавни субсидии, а парите да отидат при по-нуждаещи се. Хора/фирми,правят такава печалба, не са нуждаещи се. Хич не ми пука какво е обещавано. Съгласна съм с позицията на животновъдите - те са тези, които са на минимални печалби, ако изобщо излязат на такава. Смятам че е справедливо повече средства да се насочват към тях.
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Working...
                                X