Хм...наистина някои неща са трърде близки до реалността,но голяма част са просто обида за мен.Аз не слушам чалга вкъщи или по заведенията,освен ако не съм там по принуда,не се дрогирам,а алкохол употребявам по-рядко от много професионални спортисти,не че не мога да се налоча с една бутилка водка,но рядко ми идва музата за такива самосъсъпващи деиствия.Всъщност и да слушах всеки ден,не смятам,че щех да бъда по-глупав или по-умен,прото музика,макар и без никаква стоиност,нещо като комерсиалната поп,R&B,хаус и каква ли не музика,но това не ми пречи да ги слушам и харесвам.Значи написаното за младите хора не е 100% вярно - не мен това ми стига.Забелязал съм всичко написано в реалния живот,но познавам и много хора,които макар да не мразят чалгата и пошлата култура,която носи покраи себе си,не я слушат или поне не се кланят на смешни и материални идеали и заклеимяват този тип живот - все млади хора.Вярно е,по-малко са от другите,но ги има.Макар и да не обичам тази музика "чалга = прост човек" не може да е винаги вярно,няма как.Не,че някъде по света да бъдеш студент,например,освен придобиване на висше образование не е свързано и с тонове алкохоп,неспирни партита,т.н."разврат",каквото и да значи последното според автора на по-горните излияния,но това си е в реда на нещата,стига човек да е стъпил здраво на земята и да знае,че студентството не е само заради тези неща.Ами пак познавам много такива хора,пък нека да са по-малко от другите,които не гледат така на нещата.Монетата има две страни,поставянето под общ знаменател на една група хора е несериозно,а на един народ - незряло и недомислено(да не използвам по-груби думи).За културата какво да кажа - изразеното мнение е краино и ограничено - това е!Казанато може да важи за всеки един народ или етнос!Всеки е дошил от някъде.Германците едва ли се имат за варвари и по нещо приличат на такива,нищо,че еди кога си са били.Празни приказки общо взето.Съгласен съм изцяло с написаното за масата от политиците,но не и за това,как те влизат във властта.Аз избор реално нямам!Отивам,подавам гласа си,но хората в тези среди масово са с еднакви идеали и нагласи и АЗ няма как да избера някои различен,защото не знам кои е такъв,от коя листа е,от коя партия и т.н. Това е така по цял свят предполагам,но явно тук вече се намесва и истината в писанието - материала(грубо и недодялано звучи,но... това е).Не,че няма стинстни хора достоини за уважение,но те със сигурност не са много в политиката,защото всеки такъв,когото познавам е погнусен от нея,включително и аз самия.Та се получава един порочен кръг - няма за кого да гласуваш - ако не гласуваш не си изразил гражданска позиция(УАУ) - тези,за които би си заслужавало да се гласува едва ли искат да се намесват в политиката.....Та за какъв избор може да се говори изобщо?На местните и президентски избори,като съм гласувал един как си,после се шашнах,как за един час бяха преброили бюлетините )) И какво,като въм се шашнал,д ане би да променя нещо.За тези,които ще кажат "ДА",чакам да чуя как.Не съм съгласен,че целият надор седи и търпи да го мачкат,просто и да не ми мачкат и да ни мачкат - ние няма какво да направим.Пример за протестите за цените на горивата - имаше ясен мотив и ясни искания,както и огромно участие,бях щастлив да видя как хората изразяват гражданската си позиция.И какво?Каква беше тази пародия,кои чу тези хора?Тъжно според мен,много тъжно....Барикадите в София(бях малък тогава,но гледах по телевизията)това тогава бяха смели хора и постигната каквото искаха,но...гледано сега,докъде точно се стигна...Все пак аз съм оптимист,надявам се,че наистина способните млади хора няма да вдигнат ведната ръце и да се махнат от тук,а ще се опитат да просъществуват и може би ще се стигне донякъде.Измежду всички гадории и мизерия и бедност и наглост,понякога виждам и добри неща,виждам подобряваща се инфраструктура,колкото и бавно да се случва.Естествено виждам и заливащата ни постоянно идиотщина и се сблъсквам с безизходицата на младите хора и то в един голям град.Единственото,което мога да направя е да се опитам да просъществувам,да си създам без злини добър стандарт на живот,да помагам на близките и приятелите си и те да ми помагат на мен.Малко по-малко губя положителният си мироглед и в мен се загнездва все по-дълбоко реализма,но се надявам,че с борба и малко или много късмет оправия има.Хората тук не сме наи-зле,ние имаме коли и възможността да ги караме,някои се чудят как да хранят и обличат децата си.Хуваво е да се изразява мнение,но нека не се жалваме прекалено и да не плюем българския народ.Надора това,надора онова,политиците това...ала,бала.Нека всеки се опита да помогне на себе си и близките си,без обаче да мами и краде и лъже,пък да видим няма ли всички да се оправим.Да си плащаме адсурдните понякога данъци и сметки,да получаваме реални осигуровки,но и да плащаме такива на служителите си(нищо,че може да не вижданме защо ги пращаме),да бъдем хора,да гледаме своя интерес,както си му е реда,но да не забравяме,че не сме единствените.Понеже всеки се жалва,но малко хора правят винаги това,което знаят,че е редно,а не всеки от тези,които не го правят няма възможност.Като спрем да хитруваме на дребно и да се лъжем един друг за няколко лева ще почнем да се оправяме.Пък ние,като сме добре,няма да ни пука за държавата и грам,защото и тя ще се оправи малко по малко.Едно е да крадеш от полу-празно,друго е от почти пълно :ДХаиде сега се усмихнете и маината му на проблемите,без тях не може,ще има борба и това е.Някои от нас пък може да са един ден в позиция да променят нещо,никога не се знае
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
kosta написа:M5kov написа:Да се оплача и аз... Знаете ли, че мед. сестрите ги водят 3 категория, и се пенсионират на 60+?Представете си една такава сестра да ви търси вената с 2 чифта очила и треперещи ръце? А и на всичкото отгоре да взема 350 лева заплата!!!Това за мен е тероризъм!Fiat Tipo 1,4i.e. LPG машина ДзВеРъ ахахаххааххаха
Коментар
-
100% това не е казано от мин. предст. на Холандия. Но дори и да е така - точно па неква дрогерия ще ръси мозъци как се прави държава. Какво е това Холандия - яде ли се пие ли се или се пуши?От кога съществува тая държава? С колко империи и световни сили е воювала и побеждавала?Писменост ли е дала на света?Лошото е само че немаме политици детода имат дупе...Хаджов - стига пуска партенки бре!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
tomny написа:kiro_of_the_day написа:От кога съществува тая държава? С колко империи и световни сили е воювала и побеждавала?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Orcinus
kiro_of_the_day написа:Лошото е само че немаме политици детода имат дупе...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:.Хаджов - стига пуска партенки бре!
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:kiro_of_the_day написа:.Хаджов - стига пуска партенки бре!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
tomny написа:kiro_of_the_day написа:От кога съществува тая държава? С колко империи и световни сили е воювала и побеждавала?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
Kosta, не говоря на през врата си! Жена ми е медицинска сестра, тази година живот и здраве ще става магистър по здравни грижи. Работи в отделение за белодробни проблеми, като в околността няма аналог и взема невероятните 350 лева на месец! На нощна смяна не и дават по-различни пари от дневните, а само бонус от 2!!! лева за храна. А и взема по 20 лева от пътеки на 3 месеца...В никакъв случай не приобщавам всички медицински сестри около пенсионната възраст към определението по-горе, но познавам лично 3 сестри, които просто не могат да се справят със служебните си задължения. Това не е шега професия бе мама му стара!Просто далаверите в лечебните заведения са толкова много, че нямат оправия."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Един цитат от постнатото интервю:когато младежта ви, доколкото я имате се е отдала на алкохол, наркотици и развратНяма начин да няма начин!
Коментар
-
Интервюто съм на около 90% сигурен, че не е негово, но пък и няма значение кой го е казал, написа или съчинил. Лошото е, че си е истина"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Баси държавата.Цял свят реве от болести причинени от тютюна.Избиват се да мислят мерки за ограничаване на тютюнопушенето ,а в същото време му дават на тоя отрасъл повече субсидии от на зеленчукопроизводството.Е за къв чеп се наливат луди пари за тютюн?Е то вярно ,че ще се приберат от акцизи,ама после па да идат за здравеопазване...Прикачени файлове
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар