Много моля, колеги, не оплювайте ранното пенсиониране на военните. Ако ви се вижда толкова лесна и безотговорна военната служба защо във форума военните се броят на пръсти?! Да си военен се иска "дупе"! И който иска да взема голяма заплата, да бъде пенсиониран рано и да взама добра пенсия - моля да заповяда в редовете на армията! Да ама не! Голяма част от пишещите тук са минали през едно или двугодишен престой в армията и с огромна радост са почуствали тръпката на уволнението. И същите много добре знаят какво е да си военослужещ, на какъв стрес са подложени - от началници, от дежурства, от природни условия, от квартирни несгоди. И всичко това е рефлектирало върху тях и семействата им. Бивш военен съм - офицер, завършил военно училище /5 год. казарма, а не студентски живот по дискотеките/ и... изкарал точно 3 год. служба. Е вярвайте ми не издържах повече. Халал да са им и заплатите и пенсиите. Пък и съм убеден, че повечето от вас, колеги, едва ли ще се съгласят да служат такава служба за такова възнаграждение /умишлено избягвам думата "работа", просто защото това не е завод, а военна служба/. А тези, които мрънкат - нека отидат и послужат или да изпратят синовете си! Май няма желаещи, а? А някой навит за пенсиониране на 44 години с 500 - 600 лв. пенсия?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Сега да си кажем има военни и военни.Аз тези до които съм имал допир им тежаха куфарчетата от бутилките вътре и мезето.Нищо не правят по цял ден,т.е. до 4,30,то тва ден ли е?Имат по 45 дни отпуски и тем подобни и накрая да им дават 20 заплати .,аи сиктир.Иначе да се пенсионират по-рано,но тия 20 заплати,за тях ме е яд,защото това на някои хора са им броя на пенсиите.Я да ги махнат да видим колко ще драпат да се пенсионират.
Коментар
-
Не се заяждам, само питам: Защо тогава като е тоооооолкова хубаво примерно ти, колега willow75bg не стана военен? Ако това 75 в ника ти е набора, само да кажем след 7-8 год. щеше да си пенсионер, с 20 заплати в джоба, като при това 20 год. щеше само да си носиш в чантичката хапка и пивка и щеше да ходиш на почивка във военните почивни бази. Живот! На мен не ми се получи. Жалко! А бе не съвсем...Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
-
Защото колега още на 18 съм имал достоинство,което да не позволя да го тъпчат.Въпрос на личен избор.Бил съм една в от най лесните служби-ВВС-Оператор на радио-релейна станция на 2 км от вкъщии и пак не се съгласих да остана.Изкривява им се мисленето на тези хора,нямат цел,мотивация,само чакат да доиде 25 и да си вземат шапката с парите и аиде.Не ми ги хвали,ненавиждам ги.
Коментар
-
venco67 написа:Много моля, колеги, не оплювайте ранното пенсиониране на военните. Ако ви се вижда толкова лесна и безотговорна военната служба защо във форума военните се броят на пръсти?! Да си военен се иска "дупе"! И който иска да взема голяма заплата, да бъде пенсиониран рано и да взама добра пенсия - моля да заповяда в редовете на армията! Да ама не! Голяма част от пишещите тук са минали през едно или двугодишен престой в армията и с огромна радост са почуствали тръпката на уволнението. И същите много добре знаят какво е да си военослужещ, на какъв стрес са подложени - от началници, от дежурства, от природни условия, от квартирни несгоди. И всичко това е рефлектирало върху тях и семействата им. Бивш военен съм - офицер, завършил военно училище /5 год. казарма, а не студентски живот по дискотеките/ и... изкарал точно 3 год. служба. Е вярвайте ми не издържах повече. Халал да са им и заплатите и пенсиите. Пък и съм убеден, че повечето от вас, колеги, едва ли ще се съгласят да служат такава служба за такова възнаграждение /умишлено избягвам думата "работа", просто защото това не е завод, а военна служба/. А тези, които мрънкат - нека отидат и послужат или да изпратят синовете си! Май няма желаещи, а? А някой навит за пенсиониране на 44 години с 500 - 600 лв. пенсия?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
А бе то отстрани много лесно. Лесно им е и на полицаите и на лекарите им е лесно, пък миньора - кво му е? Моето мнение, че на сисадмините им е най-лесно. Кога решат и ти резнат нета - а плюй ги по форумите.Ама бягаме от темата за бат Бойко! Резнат ли привилегиите на военни и полицаи, то сега е видно че никой не ще да става такъв /или греша а? Желаещи?/ не зная кой и по-точно за какво ще служи на тази държава. То онова с ентусиазЪма и патриотизЪма умря преди 20 год.Peugeot 301
Коментар
-
Няма желаещи, защото явно имаме и по-добър избор. Това не значи, че трябва да се пенсионират рано, защото е много тежко да се местиш от едното бюро до другото. Тия дето ходят по международните мисии нека взимат много пари и да се пенсионират рано ако искат. Един - двама от тях може да решат останат в системата на някаква ръководна длъжност на бюро и пак да взимат пари. Но готвачът на поделението в България защо да се пенсионира на 40?Същото е и за полицаите - да, хич не си представям патрулен полицай на 60 да тича след някой наркоман из квартала. Трябва да има разграничаване на отделните категории в тези системи. За това става въпрос като се говори против ранното пенсиониране.Липсата на желаещи трябва да се преодолее не с пенсия, а със заплати и условия на труд. Ранното пенсиониране се дава по други причини. Друго което много ме дразни е социалната система. Тя явно стимулира безработицата, защото не мога да си обясня как може да има недостиг на кадри в полицията, а безработицата вече нарастна на 13%.Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
steven написа:Няма желаещи, защото явно имаме и по-добър избор. Това не значи, че трябва да се пенсионират рано, защото е много тежко да се местиш от едното бюро до другото. Тия дето ходят по международните мисии нека взимат много пари и да се пенсионират рано ако искат. Един - двама от тях може да решат останат в системата на някаква ръководна длъжност на бюро и пак да взимат пари. Но готвачът на поделението в България защо да се пенсионира на 40?Същото е и за полицаите - да, хич не си представям патрулен полицай на 60 да тича след някой наркоман из квартала. Трябва да има разграничаване на отделните категории в тези системи. За това става въпрос като се говори против ранното пенсиониране.Липсата на желаещи трябва да се преодолее не с пенсия, а със заплати и условия на труд. Ранното пенсиониране се дава по други причини. Друго което много ме дразни е социалната система. Тя явно стимулира безработицата, защото не мога да си обясня как може да има недостиг на кадри в полицията, а безработицата вече нарастна на 13%.Peugeot 301
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар