Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Orcinus написа:
    Между ПлевнЕлиев и Калфин е малко сложно да се каже кой е по-добрият капацитет, кой ще е по-добрият президент. Както и кой ще(ше) да е по-независимият. Важното е, че България избра първият.
    Хич не е сложно,поне за мен,ако човек има памет,следи политиката и има последователна политическа ориентация.За много хора вероятно е сложно.Калфин на два пъти бягаше от БСП в критични ситуации за партията му,беше при Камов,беше при Сашо Апашо,впоследствие Задкулисния играч Първанов го привлече като съветник,направи го външен министър и го предложи за президент.Факта че е протеже на Първанов ,това е достатъчно за мен да е извън класацията за президент.За мен все едно го няма,пъти бих предпочел Кунева пред него.Не е най важното да е с голям капацитет,много по важно е в какво направление ще ползва капацитета си.Ако направлението е погрешно и е голям капацитет,комбинацията е много неприятна.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
      Не е най важното да е с голям капацитет,много по важно е в какво направление ще ползва капацитета си.Ако направлението е погрешно и е голям капацитет,комбинацията е много неприятна.
      Съгласен.А посоката се определя от партийния му лидер и тези които му дърпат конците, което лично мен силно ме притеснява.

Коментар

Тази сутрин докато изкарвах колата от гаража слушах по радио "Хоризонт" коментар на журналист, който коментираше, че никой до сега не е бил толкова много БСП на избори - "Дори и Костов не ги е бил толкова". От 12 големи общини в България преди, сега са спечелили в 7. Като при това нещата са били "кон за кокошка", защото са изгубили в богати общини, а са спечелили в бедни като Видин, Враца, Ловеч, Перник, Търговище, Разград, и Сливен.
        Няма начин да няма начин!

Коментар

Immortal написа:
          Stefan Hadjov написа:
          Не е най важното да е с голям капацитет,много по важно е в какво направление ще ползва капацитета си.Ако направлението е погрешно и е голям капацитет,комбинацията е много неприятна.
          Съгласен.А посоката се определя от партийния му лидер и тези които му дърпат конците, което лично мен силно ме притеснява.
          Несъгласен.Първо няма никакви доказателства за подобно твърдение.Второ, исторически от съвсем скоро пример:Петър Стоянов беше протеже на Иван Костов.Можеше ли Костов да му дърпа конците,когато Стоянов беше президент.Фактите говорят.Даже и последния пример-Първанов водеше противна политика на Станишев,който му е партиен лидер,но понеже е много подмолна не си личеше. Според мен ако президента има политичеки амбиции/АБВ и др./ какъвто беше Първанов/въпреки че по конституция не би трябвало/по добре ли е единия да тегли в една посока,а другия в противоположна.Това го наблюдаваме вече 2,5 години.За мен е видно,посоките че на ББ и ПлевнЕлиев са еднакви -евроантлантическа ориентация и по встрани от Русия,не против ,просто по встрани и това ми дава гаранции за добро сътрудничество.А може би ти се очудваш защо подкрепям ББ.Защото с всичката си простотия и необразованост която притежава линията му е правилна-евроантлантическа и то подчертано.За мен това е най важното.Е,малко по просташки действа понякога,но линията му е правилна.Станишев и Първанов са по образовани и не може да се каже че са прости,точно обратното,но както се казва -кел файда.П.С.Понеже си запознат много добре с нашата близка история ще ти цитирам едиин факт:Стефан Стамболов също е бил не особено образиован и неговите опоненти са го смятали за прост.Каква е била неговата линия на политическо поведение и как понякога я е подържал с неособено демократични средства ти е известно.След 100 години плюене по негов адрес/най вече знаем от кои/,той беше обявен за най успешния ни министър-председател в най новата ни история.Защо-също знаеш много добре неговите заслуги.Да не би да си помислиш че слагам на едно ниво СС и ББ,просто един пример.

Коментар

Orcinus написа:
            Stefan Hadjov написа:
            За Плевналиев не си прав.Прави ми, добро впечатление и не може да каже за сега нищо критично за него.Млад човек,самоиздигнал се,не е участвал в политическите далавери от последните 20 години,необременен от комунистически произход,прагматичен и човек с кауза и голяма амбиция да промени нещата давайки всико възможно от себе си.Не виждам нищо лошо в това.
            Аз не мога да разбера, ама наистина не мога да разбера, как е възможно МАСОВО по форуми горещи поддръжници на новия президент, да не могат да му напишат името ПРАВИЛНО?>!?!?!?!?!?ПлевнЕлиев, колега, ПлевнЕлиев!!! Как може да не си знаеш името на президента? Ти за кого гласува?...
            Че правописът на колегата не му е силна страна, е ясно. Но аз не мога да разбера защо пишеш гневни, поучителни постове тук, но не и в Италауто, където си баш шеф. И там има трески за дялане, не трески, а цели дървета .
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Това какво общо има или нямам право да изразявам мнение? Не виждам нарушение на правилата.

Коментар

Щом питаш, ще ти отговоря: в този форум ти обикновено не пишеш по темите, а поучаваш и се заяждаш с хората.
                Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Президентът е читав и нормаленПроф. Иван Т. Тодоров10:35, 01 ноември 2011 Меглена Кунева е един от големите победителиПРЕЗИДЕНТЪТ. Отдавна не е имало толкова свестни кандидати за президент. Отдавна не сме имали президент, който не само сам да си е изкарвал хляба, но и да е постигнал сериозен успех и то с честен и съзидателен труд. Плевнелиев е започнал от нищото, блъскал се е, имал е волята и е преодолявал немалко препятствия, учил е в движение немски, постигал е успехи. Отначало със съдружника са мислили да изнасят певци и артисти за Германия. След това правилно са видели много по-големи възможности в строителството.След съживяването на пазара в България е осъществил успешна дейност и тук. Линднер е една от големите и авторитетни немски фирми и тя неслучайно се спира на възможността да купи фирмата на Плевнелиев и да го привлече като ключов мениджър. Не може да се отрече, че Плевнелиев успя да реализира блестящо проекта за бизнес парка.Всеки, който се е занимавал с бизнес знае, че няма как да не се допускат текущи нарушения. Едва ли някой в България може да спазва всички правила за честен бизнес. Едва ли и Плевнелиев прави изключение. Но дълбоко се съмнявам, че има някой, който се е занимавал с бизнес и не е правил така. След като си осъществявал успешен бизнес, няма как да не се справиш успешно и в държавното управление, свързано с бизнеса ти. Естествено, че могат да се намерят и грешки в дейността на Плевнелиев като министър. Но безгрешни хора няма. Факт е, че той беше един от добре справящите се министри. С няколко изключения само достатъчно богат човек в България би могъл да си позволи да не взема подкупи. Освен това поради опита си ми се струва, че Плевнелиев, за разлика от Първанов, няма да се възгордее и да се мисли за по-висш от останалите. В този смисъл Плевнелиев е олицетворение на оптимистичното в развитието на българската политика. Дано в политиката да влизат повече хора като него.Бойко Борисов и ГЕРБ. Без Бойко Борисов не бих залагал на ГЕРБ. Борисов има невероятния талант да излага разбираеми за българина аргументи. Има изключително добре развита комбинативна способност. Да, от образованието му би могло още да се желае. Миналото му е противоречиво. Но обикновеният човек вижда себе си в него. Чувства, че сякаш той е казал неговите думи. Ако той се държеше по същия начин в западна държава, естествено не би бил успешен политик. Там ще си паднат от смях, ако говори по този начин. Ами само колко пъти си смени твърдението ще бъде ли или няма да бъде президент. Нищо не пречи пак да го смени. Но да не забравяме, че ако той би бил в западна държава, просто щеше да се държи по друг начин. И щеше да бъде друг човек. Въобще да развиваме теории на принципа ,,ако баба ми...

Коментар

Стефане, много по удобно е когато цитираш и то с такъв дълъг цитат да публикуваш линк към оригинала вместо да ни го копираш тук.Повярвай - 3 екрана с бъртвежи на еди кой си, едва ли някой ще даде труд да ги чете.Освен това не виждам какво доказваш с този дълъг текст. След 2 минутно търсене с Гугъл аз мога да ти намеря поне 20 статии в защита и още толкова против твоето мнение. Написани пак от някой си. Тъй че ако няма какво да напишеш ние с Гугъл можем да работим

Коментар

ilkor написа:
                      Стефане, много по удобно е когато цитираш и то с такъв дълъг цитат да публикуваш линк към оригинала вместо да ни го копираш тук.Повярвай - 3 екрана с бъртвежи на еди кой си, едва ли някой ще даде труд да ги чете.Освен това не виждам какво доказваш с този дълъг текст. След 2 минутно търсене с Гугъл аз мога да ти намеря поне 20 статии в защита и още толкова против твоето мнение. Написани пак от някой си. Тъй че ако няма какво да напишеш ние с Гугъл можем да работим
                      Аз не съм го пуснал за да доказвам каквото и да било.Просто ми се стори интересен анализа по повод на изборите и за това го пействах.Който иска да не го чете,а ако те дразни го изтрии.

Коментар

Хубаво де аз едно не мога да разбера,защо като беше толкова добре при шведската тройка не ги избрахте пак ами спечели ББ?Когато те бяха на власт държавата си вървеше на самотек,още не беше дошла кризата и всичко си беше просто перфектно,ама на видиш ли пак не ги избраха.Аз например никога няма да гласувам да ме управляват,руснак,турчин и испанец.Гледам аз една бабка стиска зеления паспорт и отива да гласува,питам аз за кой и тя за БСПто.И кво става той некролога полвината се подава от джоба и тя да решава кой да е,ами те са много като нея,те ще си отидат след месец,година и аз да им сърбам попарата.Никога пак БСП,трябва да я закрият тази партия ма........ им мръсна.Той турчина щял да решава кой,той бил инструмента на власта,и сЕрГЕЯ пак се целува с него.Той му изяде главата и ония пак протяга ръка към него,ами само погледнете за какви хора става дума,не само да ревете като новородено за на майка си цицката.

Коментар

nai7 написа:
                          Аз например никога няма да гласувам да ме управляват,руснак,турчин и испанец.:
                          Колега,струва ми се че залиташ много, в съвсем неправилна посока.И тримата за които споменаваш са БЪЛГАРСКИ граждани.Произхода им може да бъде най различен,но щом са български граждани се ползват с еднакви права и задължения.Няма турци,няма арменци и всякакви други щом са български граждани.И още повече щом голяма част от българските граждани им гласуват доверие за изпълнение на определени постове в управлението на държавата.Това което изказваш си е направо сегрегация на българското общество.И после някои си позволяват да твърдят че българина бил етнически толерантен.Пълна заблуда,говори се това което ни се иска да бъде.

Коментар

nai7 написа:
                            .......:
                            Точно така!!...Да закрият всички партии!!Да се замени обръщението "Тосподин" към ББ със "Сир"...той да премине от "Аз" към "Ние" и точка!!!!!
                            MAREA WEEKEND 1.8 16V`98
                            ex:R19 CHAMADE 1.7`92г.

Коментар

тъй тъй селски...Никога за Серьожата дето няма един ден трудов стаж и като беше министър-председател идваше в 10 и си тръгваше в 14 ч. от работа....А пак той - защо използва израза български турци??? това кво е??? те турци ли са, българи ли...
                              Fiat Punto 1.1-Синята птица
                              Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                              Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

snake написа:
                                Щом питаш, ще ти отговоря: в този форум ти обикновено не пишеш по темите, а поучаваш и се заяждаш с хората.
                                Пиши по теми, където не се налага да си адвокат на другите. Аз изразявам мнение и позиция. Лоша или хубава - факт.

Коментар

Working...
                                X