Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

donnna написа:
    [quote:04569a1917="Immortal"]Че се изложи Бойко у нас вече и на децата е ясно.Обаче тиквата почна да се излага и по света.То бива, бива неграмотност и простотия, ама чак пък толкоз...Борисов препоръча страните с голям дефицит да дават български пенсииНа човека хич не са му ясни принципите на пенсионно осигуряване в Европата... Ма поне да си трае.
    Дидо, я виж какво е казал другаря Стив Хайнке:,,Очевидно е, че пенсионната система в ЕС е на ръба да банкрутира. И че трябва да използват
    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Immortal: Миналата седмица бях в Ямбол. Отдавна не бях минавала по центъра и знаеш ли какво - кафетата са се увеличили поне двойно и бяха пълни, а хората не седяха на по чайче, кафе или кола, а на доста по-скъпи неща. Майка ми каза, че така е всяка вечер. Аз лично не вярвам, че хората, като цяло, нямат пари. След като имат пари да ходят по заведения и заведенията да се множат, значи положението не е никак зле. Нали знаеш приказката: На кривата ракета, космосът й пречи. Това, че хората не могат да адаптират бизнеса си към пазара, не прави пазара лош в никакъв случай. Аз лично се радвам, че строят магистрали и не виждам нищо лошо в това. Нека да не забравяме, че магистралите за магистралите са от еврофондове и ако не се използват за магистрали, няма да се усвоят - така по-добре ли ще е?За фирмите контрирам - много гръцки фирми се изнесоха в БГ - всеки прави бизнес там, където ми е най-изгодно. Нокия също се изнесе от Румъния, ама румънците не са приритали. Много фирми се изнасят и от страните, които са по-напред от нас - като гледам Германия не е фалирала, нито Великобритания.Мисля, че проблемът наистина е в материала - едните не могат да правят бизнес, другите не могат да работят - общо-взето всеки се стреми да издърпа другия надолу.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Че е виновен Борисов и ГЕРБ това е вярно. Ако беше на власт Костов или Станишев ей това нямаше да се случи . http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=42002
        Фиат Панда 1.2 2006година
        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Имортал,казвал съм го и друг път ,ще го кажа и сега.Проблема ни не е нито финансов,нито икономически.Проблема е в манталитета и ценностната ни система и в професионалната подготовка на активната част от населението.Борисов е прав за материяла,а и царя е прав за чипа.Колкото и да им се сърдят и обиждат някои.

Коментар

Проблемът не е в менталитета , а в икономическите условия , в концепциите за развитието на една страна и т.н. Хората навсякъде по света са еднакви , просто законодателствата са различни.

Коментар

Re: Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата Г

Румен_Хинчев написа:
              Проблемът не е в менталитета , а в икономическите условия , в концепциите за развитието на една страна и т.н. Хората навсякъде по света са еднакви , просто законодателствата са различни.
              Напротив, в манталитета е.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Румен_Хинчев написа:
                Абсурдно е да се твърди че хората навсякъде по света са еднакви.Те не са еднакви даже в рамките на една страна.Примери безброй.И ти си за смяна на чипа.П.С.Законодателствата се правят от хората,а не падат от небето.А те са различни,защото хората са различни които ги създават.В голяма заблуда си.

Коментар

ele написа:
                  Immortal: Миналата седмица бях в Ямбол. Отдавна не бях минавала по центъра и знаеш ли какво - кафетата са се увеличили поне двойно и бяха пълни, а хората не седяха на по чайче, кафе или кола, а на доста по-скъпи неща. Майка ми каза, че така е всяка вечер. Аз лично не вярвам, че хората, като цяло, нямат пари. След като имат пари да ходят по заведения и заведенията да се множат, значи положението не е никак зле. Нали знаеш приказката: На кривата ракета, космосът й пречи. Това, че хората не могат да адаптират бизнеса си към пазара, не прави пазара лош в никакъв случай. Аз лично се радвам, че строят магистрали и не виждам нищо лошо в това. Нека да не забравяме, че магистралите за магистралите са от еврофондове и ако не се използват за магистрали, няма да се усвоят - така по-добре ли ще е?За фирмите контрирам - много гръцки фирми се изнесоха в БГ - всеки прави бизнес там, където ми е най-изгодно. Нокия също се изнесе от Румъния, ама румънците не са приритали. Много фирми се изнасят и от страните, които са по-напред от нас - като гледам Германия не е фалирала, нито Великобритания.Мисля, че проблемът наистина е в материала - едните не могат да правят бизнес, другите не могат да работят - общо-взето всеки се стреми да издърпа другия надолу.
                  Не става много ясно какво искаш да кажеш с това изречение,но ако имаш предвид,че се правят с пари от еврофондове,защо не извадят един баланс: годишна вноска към ЕС,усвоени пари от ЕС,инвестирани пари от бюджета в пътища? Тогава наистина ще стане ясно кое,колко и как е направено. Извини ме за невежеството,но би ли ми казала за 2 години колко км магистрали са направени и пуснати в експлоатация? Освен магистрала Люлин,за друга аз не знам. Никога не съм минавал по нея,но доколкото ми е известно е с дължина 20-тина км. Освен това люлин беше започната значително по-рано. Сега се сещам,че откриха и отсечка от магистрала марица ( Харманли- Свиленград), но тази отсечка беше готова преди ББ & Ко. да дойдат на власт. Та се питам къде са тези магистрали, за които толкова много се тръби?
                  Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                  Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Относно евро-парите за магистралите:Доколкото знам, досега единственото, което е постигнато, са подадени апликационни форми за тези пари.Одобрение официално още няма.Магистралите сега се строят с пари от бюджета, т.е. с наши пари.АКО дойдат пари от ЕС, то те може да са всички, но може и да не са. Ако от ЕС открият някакви нередности при строежа на магистралата, може и да спрат частично или изцяло тези пари.Друг е въпроса, че преди десетина дни ЕС преразгледа точно парите за магистрали и пътища, и вероятно може да се стигне до забавяне на плащанията до следващия период, който е от 2014 нататък.Така че да се твърди, че АМ се строи с европейски пари не е никак коректно.Строи се с наши пари, които евентуално после може да бъдат изплатени от ЕС. Но може и да не бъдат."Говорителят на еврокомисаря по регионалната политика каза, че конкретно засегнати от изчерпването на средствата ще са магистралите "Струма" и част от "Тракия"." Дневник"До няколко месеца Брюксел трябва да се произнесе, дали страната ни ще загуби част от финансирането по магистрала "Люлин", след като през лятото от Еврокомисията алармираха, че по този проект има много разминавания и необосновано оскъпяване." bTV"Транспортният министър Ивайло Московски обаче призна, че ситуацията съвсем не е розова. С половин уста той посочи, че програма "Транспорт" не върви според неговите очаквания. Причината е, че договорените средства по нея са около 70%, но реално платените били едва около 14%. "Това е проблем, с който трябва да се справим", заяви лаконично Московски. Никой от министрите не се нае да каже колко пари е възстановил ЕС на бюджета на България за строежа на магистрали." Зона БГПървите плащания за свършена работа по магистрала "Тракия" правителството очаква до края на годината bTVДо момента кабинетът "Борисов" има само една магистрала - "Тракия", одобрена за финансиране от ЕС, но дори и след брюкселското "да", продължава да се товари националният бюджет, защото администрацията не може да изготви документите, за да си възстанови разходите от ЕС. Зона БГ

Коментар

dudulia написа:
                      Та се питам къде са тези магистрали, за които толкова много се тръби?
                      То не е като да сковеш кучешка колибка.Като стане 2013-та питай за "Тракия", 2014-та за "Марица" и "Струма". Не знам ЕС какво ще променят по фондовете, но поне "Тракия" ще е завършена.
                      Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

хората са го написали - изплатени средства по ОП транспорт към 30.09.2011 г. - 283 123 978 ^за по-малко от 2 години са ни изплатени 214 000 000 ^предишна дружинка - Станишив/Царя/Доган за 2 години са получили 69 000 000 ^просто без коментар по всички оперативни програми тройчовците са получили за 2 години 340 822 307 ^пред следващите 2 години са изплатени 721 000 000 ^Станишев за тези 2 години след като бяхме в ЕС започна Люлин и я беше докарал почти до безвъзвратно забатачванечовека от ЕК като я открива и каза че е имало в момент в който не е вярвал , че ще станеколкото до Тракия - срокът е около 2 години, които изтичат идното лято за първите 2 лота и в началото на 2013 за третия
                        2015 Renault Megane Expression GT
                        2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                        Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                          Румен_Хинчев написа:
                          Абсурдно е да се твърди че хората навсякъде по света са еднакви.Те не са еднакви даже в рамките на една страна.Примери безброй.И ти си за смяна на чипа.П.С.Законодателствата се правят от хората,а не падат от небето.А те са различни,защото хората са различни които ги създават.В голяма заблуда си.
                          К’ъв чип ще ми сменяш , бе съединител ?По-спокойно колеги, да не се наказваме. И за двамата се отнася!Модератор

Коментар

ele написа:
                            Румен_Хинчев написа:
                            Напротив, в манталитета е.
                            Правилно е да се изписва ,, менталитет ’’ .....

Коментар

Ей много любопитна ситуация!Някой се опласваха, че пътищата нямаме, дупки имало, а сега за какво ни са тия магистрали.Европа та Европа! Сега горивото скъпо. Хем сърби, хем боли!По-добре ли щеше да е да изядем парите за магистрали във вид на пенсии и увеличения на заплатите. И като ги вземем тия пари къде ще ги дадем - за части по разбитите от пътищата коли. Също като децета! Сладолед, та сладолед! И никой не прави сметка, че после ще трябват пари за 20 сладоледа във вид на лекарства.Гледайте маааалко по-далеч от носовете си и мислете за децата си, а не за собствения задник.
                              Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
                                Ей много любопитна ситуация!Някой се опласваха, че пътищата нямаме, дупки имало, а сега за какво ни са тия магистрали.Европа та Европа! Сега горивото скъпо. Хем сърби, хем боли!По-добре ли щеше да е да изядем парите за магистрали във вид на пенсии и увеличения на заплатите. И като ги вземем тия пари къде ще ги дадем - за части по разбитите от пътищата коли. Също като децета! Сладолед, та сладолед! И никой не прави сметка, че после ще трябват пари за 20 сладоледа във вид на лекарства.Гледайте маааалко по-далеч от носовете си и мислете за децата си, а не за собствения задник.
                                Николов.В случая виждаме нещо обратно - изяждаме парите за пенсии и бюджетни разходи (вкл. и заплати) за магистрали, с обещанието, че тези пари ще се върнат от евро-фондовете. Дай боже това да стане, но, както по-горе писах - не е 100% сигурно.Никъде не съм казал, че съм против магистралите. Казах само, че има по-важни неща от магистралите ( и това съвсем не са социалните плащания). Бизнесът в България загива. Работните места намаляват (не говоря за държавните, а общо). Чуждестранни инвестиции спряха да идват.Българските инвестиции тръгнаха навън... (Колко работни места щяха да открият в България например Монбат, ако бяха построили новия си завод у нас? )За какви магистрали ми говорите!?!??!Магистралите са неща, които би трябвало изобщо да не се забелязват кога ги правят. То голямо хвалене, голямо биене в гърдите. Работа за 5 лв, хвалене за 50...

Коментар

Working...
                                X