Immortal написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
Сметката ти в частен пенсионен фонд си е твоя, т.е. тя е като влог/депозит на твое име и никой не може да ти я отнеме. Това ти е допълнителна или ІІ-ра пенсия, която можеш да изтеглиш една година преди пенсиониране или да получаваш някаква сума в продължение на избран от теб брой години. Това е законовото паложение у нас в момента.Става дума за т.нар. пенсия за старост, която се отпуска от държавата. А това, че в България средствата натрупати от пенсионерите в годините преди прехода са изядени, изнесени, разпилени, разграбени и прочие е отделен въпрос. Да не забравяме, че имаше деноминация, която бе предизвикана от хиперинфлацията 1997 година след Жан Виденовата Зима!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Сметката ти в частен пенсионен фонд си е твоя, т.е. тя е като влог/депозит на твое име и никой не може да ти я отнеме. !VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:nikolovvd написа:Сметката ти в частен пенсионен фонд си е твоя, т.е. тя е като влог/депозит на твое име и никой не може да ти я отнеме. !
Коментар
-
bobizdr написа:kiro_of_the_day написа:nikolovvd написа:Сметката ти в частен пенсионен фонд си е твоя, т.е. тя е като влог/депозит на твое име и никой не може да ти я отнеме. !Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Колегата Киро също е прав - през 2010 ако не се лъжа имаше частична национализация на професионални пенсионни фондове, което съдът отмени, но НОИ няма да връща взетите пари. Ами аз имам осигуровки в п.ф. доверие от 2002 до 2005 и си ги проверявам в сайта им.Паричките още ми стоят ,даже имам лихви в моя полза
Коментар
-
Бъркате, ставаше дума за пенсионите фондове за ранно пенсиониране, а не за доброволното пенсионно осигуряване, което май от 2012 ставаше задължително, но е много вероятно тук да не съм прав. Причината за това прехвърляне бе, че часните професионални пенсионни фондове не бяха набрали достатъчно средство и вместо (примерно) един млад пенсионер да взема допълнително 200-300 лв. щеше да взима 40-50 лв. максимум. От друга страна това са хора с доста големи пенсии, достигащи и надвишаващи тавана от 700 лв.От друга страна кризата също удари доста тези фондове и активите чувствително намаляха.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Бъркате, ставаше дума за пенсионите фондове за ранно пенсиониране, а не за доброволното пенсионно осигуряване,Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
nikolovvd написа:Бъркате, ставаше дума за пенсионите фондове за ранно пенсиониране, а не за доброволното пенсионно осигуряване, което май от 2012 ставаше задължително, но е много вероятно тук да не съм прав. Причината за това прехвърляне бе, че часните професионални пенсионни фондове не бяха набрали достатъчно средство и вместо (примерно) един млад пенсионер да взема допълнително 200-300 лв. щеше да взима 40-50 лв. максимум. От друга страна това са хора с доста големи пенсии, достигащи и надвишаващи тавана от 700 лв.От друга страна кризата също удари доста тези фондове и активите чувствително намаляха.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Това че са в НОИ не означава, че не се знае кой колко пари е натрупал, просто са прехвърлени партидите. Освен това няма никакво значение кой каква пенсия получава, защото този човек си е заслужил както по-ранното пенсиониране, така и голямата пенсия, а целта по-скоро е тези хора да получават една по-сериозна добавка към пенсията си, а не някакви си 40-50 лв., които са подигравка за хората. Да не забравяме, че предишното правителство носи отговорността за тези проблеми, като години на ред отлагаше реформите в пенсионната система, а часните пенсионни фондове си правеха каквото искат. Това бе и основната причина за прехвърлянето на тези партиди - лошото им управление. Как иначе да си обясним, че 10 години внасяш пари някъде, а като дойде време да си ги вземеш обратно някой почва да кърши пръсти и да ти обяснява как кризата ти е изяла парите и повече от един стек цигари на месец не може да ти плаща! Все едно да внеса 1000 лв. на годишен влог и след една година да ми изплатят 600.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
Именно поради тази причина преустанових вноските се за допълнително доброволно пенсионно осигуряване. Близо 4 години внасях по 20 лв. на месец без да се интересувам какво става с парите ми и в един момент се оказа, че при внесени над 1000 лв. по сметката ми има 860 лв., който веднага изтеглих. Обяснението беше, че поради лошите икономически условия доходността била отрицателна?! каквото и да означава това. Не ми и се споменава дори името на пенсионния фонд.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар