Да обърна темата: Не Ви ли писна всеки да Ви заплашва, че се махне от тази държава? Напоследък започнах да издивявам, по телевизия, по радио, приятели, познати и т.н. почти всеки обяснява, че ще се махне. Добре де, който иска прав му път, да изчезва и да не се връща! Мога да го преживея, а предполагам и всички останали ще минем без заплахи и декларации. На всеки, държавата му виновна, общината, данчъни, КАТ и т.н. и никой не си мърда пръста, само мрънка и плаши. Абе нали от нас зависи бе хора. Никой не се вглежда в себе си, по-лесно е обвиним някой, да се правим на жертви, да си кютаме и да чакаме следващия месия. По мое мнение сме се превърнали в копие на мангалите(роми), чакащи наготово някой да се погрижи за тях, но не си го признаваме.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Гео, преди известно време и аз като теб така си мислех. Че всичко зависи от НАС. Е да, ама НЕ.НЕ зависи от мен да няма дупки по улицата. НЕ зависи от мен, като ида на доктор да не ми искат допълнително пари, макар че имам платени здравни осигуровки.НЕ зависи от мен родителите ми да получават достойна пенсия.Дори в известна степен НЕ зависи от мен каква заплата ще получавам. Щото ако почна да си искам каквото считам за достойно на труда ми и компетентността ми, никой няма да ми го даде, а ще загубя и това, което в момента получавам.ИСТИНАТА е, че НИЩО не зависи от нас. АБСОЛЮТНО нищо. Всичко останало е демагогия.И всеки, който си мисли обратното, е просто наивник. Това съм разбрал за 40 години. Аз не хвърлям боклуци навън, нито от колата, нито от балкона си. А навън ПАК е мръсно. Това само като пример. Мога да напиша безброй такива примери. Не може да се промени манталитета на 6 милиона балкански субекти. Приемам, че 1 милион имаме европейски манталитет. Ама останалите?Как ще накараш тъпата патка с бебешката количка да не пресича на червено? Ще те изгледа като теле, ще примлясне два пъти с дъвката си, ще ти каже "Бе я си гледай работата бе!", ще си изхвърли дъвката на улицата и ще продължи... Е? Айде превъзпитайте я!Хипотетично: Ще се вдигне народа, ще измете сегашните управници. Ще сложи други... и какво мислите ще се промени?Слушах преди няколко дни един смешник от протестиращите - искали били във всяка работна група на депутатите да има и граждани... Абе аланкоолу, кой ще ги избере тези граждани, не са ли депутатите точно такива едни граждани, които сме избрали ние и сме ги пратили там? Дай да изберем сега други "граждани", които да идат да контролират предните... Ами тях кой ще ги контролира? Изобщо... тая държава не я виждам близките 50 години малко поне да се пооправи. Ситуацията е изтървана тотално и НЯМА връщане назад. НЯМА. Аз нямам 50 години на разположение да чакам да се освестят 6 милиона индивида.
Коментар
-
Immortal написа:..........................................Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
Абсолютно съм съгласна с Имортал - много, ама много неща не зависят от нас!Ето моя пример - писала съм го и друг път, но кратката версия:От мен ли зависи да взимам 240лв. мизерно майчинство, дето само за памерси не стига?Детето навърши 2г. - съответно - спряха ми майчинството. Договорът ми е прекратен, безработна съм и трябва сама да си внасям осигуровките! С какво? С детските, които взимам - 70лв.Работа не мога да почна, защото няма кой да вземе детето на ясла, в София е цяло чудо да ти приемат детето! geo_g, нали ти скоро се хвали,че вашето са го приели? Е, ние нямаме този късмет.Поне засега.Майка ми не може да я гледа, защото и тя почна работа...и кво праим? С вързани ръце съм!Как мразя да задълбавам в такива теми, щото само се ядосвам..."Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
-
geo_g написа:....................Няма начин да няма начин!
Коментар
-
geo_g написа:Добре де, ако не бях отделил 20минути за по едно писмо, какво? Караме си по дупки, миришем си боклуци, децата ни играят по опасни площадки и храсталаци.............................. и в същото време си седим и псуваме по стар български обичай.
Коментар
-
Ирка,Напълно съм съгласен и с теб, просто за момента ни е провървало малко повече! Но от друга страна ако само си кротуваме, а чиновника, администрацията и управляващите се радват на комфорта никой да не им търси отговорност, така пък със сигурност на 1000% няма да се получи.Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
geo_g написа:Ирка,Напълно съм съгласен и с теб, просто за момента ни е провървало малко повече! Но от друга страна ако само си кротуваме, а чиновника, администрацията и управляващите се радват на комфорта никой да не им търси отговорност, така пък със сигурност на 1000% няма да се получи."Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
-
Само да обърна внимание на примерите с писмата по горе.Изпращани през Столична голяма и така до Местната община и отговор по обратния ред. С две думи по-дълъг път, но с единствена цел, изкарване на чиновника от анонимност. Веднъж ми звъннаха, че нямали време да ми отговорят. Познайте какво се случи след като попитах кой точно ми се обажда и му обясних съвсем културно, че ще му потърся официално сметка за това, че не ми уважава труда, времето и старанието в "борбата за съвместно решаване на проблемите".Примери още много, но темата ме изнервя.Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
Immortal написа:Гео, преди известно време и аз като теб така си мислех. Че всичко зависи от НАС. Е да, ама НЕ.НЕ зависи от мен да няма дупки по улицата. НЕ зависи от мен, като ида на доктор да не ми искат допълнително пари, макар че имам платени здравни осигуровки.НЕ зависи от мен родителите ми да получават достойна пенсия.Дори в известна степен НЕ зависи от мен каква заплата ще получавам. Щото ако почна да си искам каквото считам за достойно на труда ми и компетентността ми, никой няма да ми го даде, а ще загубя и това, което в момента получавам.ИСТИНАТА е, че НИЩО не зависи от нас. АБСОЛЮТНО нищо. Всичко останало е демагогия.И всеки, който си мисли обратното, е просто наивник. Това съм разбрал за 40 години. Аз не хвърлям боклуци навън, нито от колата, нито от балкона си. А навън ПАК е мръсно. Това само като пример. Мога да напиша безброй такива примери. Не може да се промени манталитета на 6 милиона балкански субекти. Приемам, че 1 милион имаме европейски манталитет. Ама останалите?Как ще накараш тъпата патка с бебешката количка да не пресича на червено? Ще те изгледа като теле, ще примлясне два пъти с дъвката си, ще ти каже "Бе я си гледай работата бе!", ще си изхвърли дъвката на улицата и ще продължи... Е? Айде превъзпитайте я!Хипотетично: Ще се вдигне народа, ще измете сегашните управници. Ще сложи други... и какво мислите ще се промени?Слушах преди няколко дни един смешник от протестиращите - искали били във всяка работна група на депутатите да има и граждани... Абе аланкоолу, кой ще ги избере тези граждани, не са ли депутатите точно такива едни граждани, които сме избрали ние и сме ги пратили там? Дай да изберем сега други "граждани", които да идат да контролират предните... Ами тях кой ще ги контролира? Изобщо... тая държава не я виждам близките 50 години малко поне да се пооправи. Ситуацията е изтървана тотално и НЯМА връщане назад. НЯМА. Аз нямам 50 години на разположение да чакам да се освестят 6 милиона индивида.Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:Защо не оправиха улиците по градовете и селата? За тях няма пари от Европа!Няма начин да няма начин!
Коментар
-
dudulia написа:Защо не оправиха улиците по градовете и селата? За тях няма пари от Европа!Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар