Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kiro_of_the_day написа:
    И това е работа на Министър-председателя на Република България?С хеликоптер да облита обектите и да контролира от въздуха как напредват?А колко обекта е започнал - това също ми е интересно.Само знам, че досега не е открил нито един свой...
    E не може да се отрече че Биби знае как да изглежда земен и някак си "един от народа"......какво умиление е да видиш Мин Председателя по поло и дънки в новините - простия народ си мисли че виж ето някой дето е като нас, и изглежда величествено и с размах.....
    Alfa 156 2.0 TS
    Alfa 156 20VTurbo
    Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
    Locost TF1 3.0V6

Коментар

dudulia написа:
      Не знам колко обекта е започнал и колко е завършил,но хората не се радват на магистрали и показателно за това е проучването,че 200 000 искат да напуснат страна!Ако приемем,че тези хора имат семейства,то цифрата ще отиде на поне 400 000,което си е един сериозен процент...И докато предни години желаещите да напуснат страната са били 60 000 сега увеличението е над 3 пъти.Вероятно причината за това е "добрият" начин на живот,строежа на магистрали и светлото бъдеще,което ни обещават...
      не знам за българите, ама и доста англичани искат да напуснат Англия... той народа угодия няма... сигурно тея 200000 си мислят, че ги чакат с бъклица и дрян...
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

От тези 200 000 може би само 5% са били в чужбина и то само на екскурзия. Останалите само са слушали разказите им и са потънали в мечти.Отделно е колко от тези 200 000 знаят езика като хората и идва ли си представят какво ги очаква там. А българите в чужбина, както знаем не се обичат много!
        Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd написа:
          От тези 200 000 може би само 5% са били в чужбина и то само на екскурзия. Останалите само са слушали разказите им и са потънали в мечти.Отделно е колко от тези 200 000 знаят езика като хората и идва ли си представят какво ги очаква там. А българите в чужбина, както знаем не се обичат много!
          Тук ключовото колега според мен е, че на българите не им се живее в собствената им държава.
          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
            nikolovvd написа:
            Тук ключовото колега според мен е, че на българите не им се живее в собствената им държава.
            На мен ми стигат уверенията на двете ми сестри, които живеят в Гърция, че НИКОГА няма да се върнат в България. Там са от 9 години.Стига ми и уверението на моя добър приятел, живеещ от 1993 год. в Лондон, че никога няма да се върне тук.Стигат ми и думите десетките ми приятели и познати, всеки от които твърди, че не би се върнал, не и в ТАЗИ България.Съжалявам само, че не заминах някога, когато бях доста по-млад и щеше да е все едно къде започвам от нулата - дали тук или там.Никога не е късно, разбира се... Никога няма да си простя, ако не пробвам... пък ако не ме бива за емигрант - имам къде да се върна.Всичко е въпрос на време.

Коментар

nikolovvd написа:
              Отделно е колко от тези 200 000 знаят езика като хората и идва ли си представят какво ги очаква там.
              Аз лично предпочитам "неизвестната възможност" пред "известната невъзможност".Не знам какво ме чака там, но много добре виждам и знам, какво ме чака тук.И Кирето това имаше предвид - хората не искат да емигрират, защото искат да живеят "там"... просто не искат да живеят "тук".

Коментар

Прав им път, бих казала аз. За мен тази анкета показва едни единствено нещо - 200000 българи са само по приказките, не и по делата. Жалко е, защото ако българинът действаше толкова, колкото приказваше - до сега да бяхме държава за чудо и приказ. Тук не визирам само управляващите, а и всеки, на който поне веднъж му се е налагало да мрънка за нещо, без да предприеме нищо, за да си защити правата.Всички останали изводи от тази анкета са относителни - много хора искат да напуснат държавите си и да се преместят я на по-топло, я в някой по-тих район на света, я в някоя по-евтина държава, защото в тяхната стандартът им на живот не е много добър с доходите, които имат.
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Хората до толкова са смазани от ежеднищото и бедността, че им е все едно какво се случва.Лично аз много искам да замина, но като се сетя с колко любими неща трябва да се разделя...Другия интересен феномен е, че всеки оплюва дадено правителството, а никой не казва кой е по-добър от него?И защо 20 години само едни и същи муцуни се въртят в парламетна?
                  "Без сърца, сме просто машини"
                  Toyota Prius 1.5 Hybrid
                  EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

И аз се готвя да напусна страната, но след като се пенсионирам. Ще си закарам старите кокали в Египет на топло и няма ревматизъм, няма артрит и други подобни. :PБе ще ставам Фараон! :D

Коментар

Нужна е промяна в манталитета! Сами си правим кофтито, но ни е заложено в подсъзнанието, културата ни е такава!Нужни са поколения преди да се променим така, че да ни харесва там, където сме. Отиваме в чужбина- трудно било, много подредено било, далече било! Идваме си в България и пак: Мръсно било, трудно било, неуредено било! Когато народа се вземе в ръце, измете негодните елементи от управлението и проумее че нещата стават бавно и постепенно, тогава ще спре да мрънка и негодува! Но това трябва да се промени от обществото като едно цяло, в противен случай ще остане както до сега! Има протест срещу високите цени на горивата, много скачат, докато някой ги блъскат с колите си и заключени скрити от страх да не би да попаднат някъде където не им е комфортно да ги видят, след което се прибират и започват да мрънкат! Замислете се, ние сме си тъпо стадо, всички ние!
                      Fiat Marea Weekend ELX 1.6 16V /// Lancia Delta 2 LE 1.6 16V /// Renault 21 GTS 1.7mpi

Коментар

M5kov написа:
                        Другия интересен феномен е, че всеки оплюва дадено правителството, а никой не казва кой е по-добър от него?И защо 20 години само едни и същи муцуни се въртят в парламетна?
                        Е как да каже като просто няма.......
                        Alfa 156 2.0 TS
                        Alfa 156 20VTurbo
                        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                        Locost TF1 3.0V6

Коментар

ele написа:
                          Прав им път, бих казала аз. За мен тази анкета показва едни единствено нещо - 200000 българи са само по приказките, не и по делата. Жалко е, защото ако българинът действаше толкова, колкото приказваше - до сега да бяхме държава за чудо и приказ. Тук не визирам само управляващите, а и всеки, на който поне веднъж му се е налагало да мрънка за нещо, без да предприеме нищо, за да си защити правата.Всички останали изводи от тази анкета са относителни - много хора искат да напуснат държавите си и да се преместят я на по-топло, я в някой по-тих район на света, я в някоя по-евтина държава, защото в тяхната стандартът им на живот не е много добър с доходите, които имат.
                          Колежке, няма нищо относително!Бъди сигурна,че мотивите на хората са икономически на 99,9%. Смятам те за човек,който разсъждава,но не мога да проумея как не прозря,че политиката водена в България до сега,обслужва икономическите интереси на комунистическата върхушка?Тук е разковничето защо България никога няма да се оправи!И вината не е само в начина на мислене и манталитета,а в политиката,която се е провеждала,се провежда и ще се провежда!
                          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
                            ele написа:
                            Колежке, няма нищо относително!Бъди сигурна,че мотивите на хората са икономически на 99,9%. Смятам те за човек,който разсъждава,но не мога да проумея как не прозря,че политиката водена в България до сега,обслужва икономическите интереси на комунистическата върхушка?Тук е разковничето защо България никога няма да се оправи!И вината не е само в начина на мислене и манталитета,а в политиката,която се е провеждала,се провежда и ще се провежда!
                            E ти тия в парламента не си ли ги избирал? Като гражданин прояви гражданско самосъзнание и искай да си вършат работата. Ако всеки в БГ имаше малко повече акъл (щото на повечето акълът им стига до чалгата, колата, телефона, модерните дрехи) щеше да прави нещо повече от приказки по форумите. Преди година-две ми се смеехте, че си търся правата за всяка закупена стока, ама сега ако си вземеш климатик, няма хън-мън - и да не е обслужван гаранцията е 2 години, ако отидеш да се оплакваш от някоя стока, много по-вероятно е да ти обърнат внимание отпреди няколко години. Тия неща не стават от самосебе си, с мрънкане по форумите, подигравки към другите, които искат нещо да се промени, и стягане на багажи - става с натиск от страна на обществото. Обаче обществото го мързи и мисли, че е много лесно да отиде някъде на готово, ама като отиде му светва, че нищо не се дава даром, а се изработва. Научават се, че ако искаш да ти е чисто, трябва да пазиш чисто. Проблемът на българина е основно в главата му. Докато това му е начинът на мислене, и марсианци да ни докарат, пак ще сме на същото дередже.
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                              dudulia написа:
                              ele написа:
                              E ти тия в парламента не си ли ги избирал? Като гражданин прояви гражданско самосъзнание и искай да си вършат работата. Ако всеки в БГ имаше малко повече акъл (щото на повечето акълът им стига до чалгата, колата, телефона, модерните дрехи) щеше да прави нещо повече от приказки по форумите. Преди година-две ми се смеехте, че си търся правата за всяка закупена стока, ама сега ако си вземеш климатик, няма хън-мън - и да не е обслужван гаранцията е 2 години, ако отидеш да се оплакваш от някоя стока, много по-вероятно е да ти обърнат внимание отпреди няколко години. Тия неща не стават от самосебе си, с мрънкане по форумите, подигравки към другите, които искат нещо да се промени, и стягане на багажи - става с натиск от страна на обществото. Обаче обществото го мързи и мисли, че е много лесно да отиде някъде на готово, ама като отиде му светва, че нищо не се дава даром, а се изработва. Научават се, че ако искаш да ти е чисто, трябва да пазиш чисто. Проблемът на българина е основно в главата му. Докато това му е начинът на мислене, и марсианци да ни докарат, пак ще сме на същото дередже.
                              Не съм ги избрал.Не съм гласувал на предишните избори.Сега ще кажеш,че не съм проявил гражданско самосъзнание.Причината е,че нямах физическа възможност да гласувам,но нямаше да гласувам за ББ.И какво от това?Пак той щеше да дойде на власт,без да има значение за кого съм гласувал.Сега по темата. Искам да ми посочиш 3 неща в БГ,който са си на мястото.Аз не мисля,че имаме добра външна политика,добра икономическа политика,добра социална политика,добра съдебна система,добра образователна система,добро здравеопазване,добра полиция,добра енергийна политика. Това е моето лично мнение. И ако ми кажеш,че за това е виновно съзнанието на Драган или Петкан,няма да се съглася с теб.Относно това,което е навън,то мога да ти кажа,че отивайки навън човек получава всички тези неща наготово.Изработваш си средствата с които да живееш. Така е навсякъде по света. Съгласен съм,че едни страни са по-социални от други,но не са асоциални,както е в БГ. Съгласен съм,че по-социалните страни имат и по високи данъчни ставки,но въпреки всичко хората живеят добре.Доколкото разбирам ти не си на държавна заплата,както и не си служител в някоя фирма.Искам да те попитам имаш ли работници в твоята фирма и ако да,колко пари получават и на каква сума ги осигуряваш?Бизнеса ти само с БГ фирми ли е свързан или разчиташ основно на чужди фирми?
                              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Вярно е, че в чужбина всичко е уредено, но като "сгазиш лука" ти се иска да не си се раждал, а у нас търсиш връзки и пари да се оправиш!Такива филми като каране с превишена скорост, спиране на забранени места, паркиране в тревните площи, излизат доста скъпо.А като не си платиш глобата в определения срок ти я утдържат заедно с лихвите от заплатата, включая и новата глоба за неплатената глоба, която е 10 пъти по-голяма.Бе всички са големи философи, но като отидат в чужбина стават по-ниски от тревата и по-тихи от водата.

Коментар

Working...
                                X