Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

mnpenchev написа:
    Stefan Hadjov написа:
    Откакто Костов е в политиката аз съм гласувал само за него.За мене няма равностоен политик у нас на Костов.
    С риск да получа бан, ще те питам идиот ли си или си расъл в епруветка ?
    Аз също от как се помня съм гласувал винаги и само за Костов.Имам се за средно интелигентен човек, който вижда и анализира какво става наоколо.Това е единствения политик, през чието управление се е случило нещо хубаво в тая България.Няма да получиш бан, ама все пак си мери приказките.Пробвай да ми докажеш, че от 1989 год. досега България е управлявана по-добре при друго управление?При Станишев и Доган? При Виденов? При "за Бога братя, не купувайте!" (забравих му името даже на тоя)? Или при Симеон горския?Луканов? Е? Или тоз смешник сега, дето се изживява на Ким Ир Сен, Фидел Кастро и Уго Чавес едновременно?Едно време имаше един лозунг - "чрез електрификация към комунизъм" ... сега може да се перифразира като "чрез магистрали към демокрация"

Коментар

Нищо по български не мисля, просто се чудя разпродажбата на милата ни родина за жълти стотинки дали е хубаво или лошо нещо. И дали не е по-лошо от строеж на водно огледало, или от опитите най-после да има магистрала до морето. От управлението на "най-възвишения" политик на България помня разпродажбата на десетки заводи, предпиятия и компании, за по левче. От това по-голямо закопаване здраве му кажи.Извинявам се за негативната квалификация.

Коментар

Разпродажбата на заводи по левче добре звучи, ама е хубаво и да се погледна тез заводи аджеба какво са произвеждали, колко са продавали, колко борчове са имали, колко морално остаряли са били и т.н. Щото е добре да се реве "той продаде заводите по левче", ама ако не беше ги продал какво щеше да стане от тези държавни заводи?!?Всички те бяха като Кремиковци. Трупаха дълг след дълг и бълваха никому ненужна продукция, която нямаше къде да се продава. Просто щото друго не можеха да произвеждат. а преструктурирането им би било много скъпо и на практика невъзможно за току що фалиралата (при Виденов) държава. А лошите частници, които ги купиха за левче с по няколко десетки милиона дългове, изправиха някои от тях на крака и сега тези заводи работят. Някои пък ги разпродадоха за да могат да покрият дълговете им. Имаше и кражби, то в България без това не може. Но покрай кражбите се направи много. Ма не това е темата.Дайте да обсъждаме Батман.

Коментар

mnpenchev написа:
          Нищо по български не мисля, просто се чудя разпродажбата на милата ни родина за жълти стотинки дали е хубаво или лошо нещо. И дали не е по-лошо от строеж на водно огледало, или от опитите най-после да има магистрала до морето. От управлението на "най-възвишения" политик на България помня разпродажбата на десетки заводи, предпиятия и компании, за по левче. От това по-голямо закопаване здраве му кажи.Извинявам се за негативната квалификация.
          По-добре бързо в частни ръце,отколкото държавно съсипване.Ако държавата ги управляваше толкова добре,тогава защо не процъфтяхме по времето на Т.Живков?Друг е въпросът, че можеха да се вземат пари за тези предприятия.
          Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
          Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

За магистралите - имах предвид, че това е май единственото нещо, което сега се прави.Всичко останало е парлама. Не може да управляваш вече година и кусур една държава, и досега да си направил само 3 търга за строеж на магистрали (щото самите магистрали ги правят фирмите, не правителството), от които единия доста съмнителен.Нещо друго? ПОложително?На вас лично животът ви да се е подобрил през последната година и половина?

Коментар

Живота става все по-труден и всеки ден вадят нови кирливи ризи на това правителство.Чудя се дали ще успее да издържи до другата есен?Дали на пролет няма да има предсрочни избори?
              Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
              Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Едва ли. Все още не е почнала следващата операция ’спасител’. Обаче имам чувството че този път няма да е Батман, ами Батгърл.

Коментар

Обратната страна на медала говори пък друго Всички казват че частника най добре управлявал предприятията . Добре . А кажете ми като Костов продаде БГА Балкан и Кремиковци за по левче на частници то каква им е съдбата на тия предприятия ??? И как може бившите барети Дамбовците само от шлаката на Кремиковци да изкарват метал и печелят по 80 милиона чиста пара на година . Който ми отговори правилно ,шапка му свалям . :D :D
                  Фиат Панда 1.2 2006година
                  Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

да де ,нали от тия сделки частника спечели,наистина частника по-добре управлява капиталите ,в България пак малко сме в страни ,ама ....
                    типо 1.4 карбуратор вечеCNG(бившо)
                    хюндай акцент 1.5 CNG
                    киа каренс +метан

Коментар

коцев написа:
                      Обратната страна на медала говори пък друго Всички казват че частника най добре управлявал предприятията . Добре . А кажете ми като Костов продаде БГА Балкан и Кремиковци за по левче на частници то каква им е съдбата на тия предприятия ??? И как може бившите барети Дамбовците само от шлаката на Кремиковци да изкарват метал и печелят по 80 милиона чиста пара на година . Който ми отговори правилно ,шапка му свалям . :D :D
                      Aз ще ти отговоря,а за шапката,изчакай.Коцев,ти по тези въпроси знаеш половината истина,другата половина не я знаеш или не искаш да я знаеш.А когато човек знае половината истина,фактически знае лъжата. За БГА Балкан:Дълговете на Балкан в момента на продажбата бяха 15000000 $ и всеки месец държавата изнемогваща след Виденов наливасше пари.Нямаше никакъв друг надежден и стратегически изгоден кандидат по това време който иска да купи тази фалирала компания.Държавата трябваше спешно да се откачи от нея,или в противен случай фалит.Фактите притискат,в БНБ няма пари.По това време се появи единствения купувач евреина Гад Зееви ли се казваше и се получи зделката като в сумата на продажбата влизаше и дълга към държавата.Ако не беше се появил, от следващия месеец влизаше в несъстоятелност и фалит със закриване и уволнение на персонала.Ти ако беше на мястото на Костов,какво щеше да направиш???Кое е за предпочитане. Лошото е че този евреин излезе мошеник и компанията не попадна в добри ръце.За Кремиковци случая е аналогичен.За 1 $,ама не казвате че е + този долар дълга към държавата беше милиони долари,наливани там от Живково време и беше задължение на купувача да ги изплати.Кремиковци от самото създаване си беше на държавни дотации.Това беше паметник на комунистическото безрасъдство-руда от Алжир с кораби до Бургас и от там по ЖП до Кемиковци.Само комунистически акъл можеше да създаде подобно нещо.Защо никой не иска да го купи,зашото е безумие.Да беше ти го купил за 1 %. И в крайна сметка мога отговорно да ти кажа че 90% от нашата ком.индустрия беше такава.Изчислителна техника,електро и мотокаростроене и да не изброявам всичко останало.Това което беше свестно-оцеля,но са малко.

Коментар

Съгласен съм с написаното . Обаче не ми отговори как Дамбовците печелят толкова милиони само от шлаката на Кремиковци??? Как всички които са били барети по време на прехода после станаха най големите бизнесмени . Братя Галеви , Златко баретата . Алескей Петров , Дамбовците и ред още барети . :D Второ искаш да кажеш че Гад Зееви е загубил от купуването на Балкан ?? Май спечели милиони . Само от самолетите които препродаде си върна борча и после още сума ти и пари взе. Трето на Костов никога няма да му се простят тия ликвидационни съвети по селата дето досъсипаха и малкото останало земеделие. В моето село над 5000 дк овощна градина от сливи така я раздадоха, че сега всичко е пущинак , а по бай Тошово време сума и цигани пролетно време ги подрязваха и окопаваха дръвчетата и есента вдигаха катуни и ги беряха . Все пак си изкарваха по малко пари и то със труд . А сега затова и крадат защото няма къде да бъдат принудени да работят . Тъй го виждам пък аз от моята камбанария. :D
                        Фиат Панда 1.2 2006година
                        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Нефтокомбината и той сигурно е бил на загуба, като го е продал. От цялата разпродажба за по левче, сега не произвеждаме нищо освен домати и чушки по градинките.

Коментар

коцев написа:
                            Съгласен съм с написаното . Обаче не ми отговори как Дамбовците печелят толкова милиони само от шлаката на Кремиковци??? Как всички които са били барети по време на прехода после станаха най големите бизнесмени . Братя Галеви , Златко баретата . Алескей Петров , Дамбовците и ред още барети . :D Второ искаш да кажеш че Гад Зееви е загубил от купуването на Балкан ?? Май спечели милиони . Само от самолетите които препродаде си върна борча и после още сума ти и пари взе. Трето на Костов никога няма да му се простят тия ликвидационни съвети по селата дето досъсипаха и малкото останало земеделие. В моето село над 5000 дк овощна градина от сливи така я раздадоха, че сега всичко е пущинак , а по бай Тошово време сума и цигани пролетно време ги подрязваха и окопаваха дръвчетата и есента вдигаха катуни и ги беряха . Все пак си изкарваха по малко пари и то със труд . А сега затова и крадат защото няма къде да бъдат принудени да работят . Тъй го виждам пък аз от моята камбанария. :D
                            С мошеничество и грабеж.Всички които изброяваш с от комунистическото котило и ако не можеш да си обясниш как, не е добре.Аз не знам колко е спечелил купувача от Балкан,но вероятно не е загубил.При евреите няма празно,там винаги е пълно.Как земеделието от кооперативно може да стане частно,аз не мога да си обясня.Може би според тебе като се запазят ТКЗСТАТА или Аграрнопромишлените комплекси,където ходеха студентите и децата да им събират реколтата.Само знам че от частно,земеделието стана държавно за една нощ.А кой е унищожил българското земеделие,ще трябва да прочетеш доклада на Петър Младенов на конгреса на БКП от есента на 1889 год.Там много ясно и добре го обяснява човека.Разрухата и съсипването на Бълг.земеделие започна от 1948 год с насилствената колективизация. Един полски общественик,не мога да се сетя в момена името му,при едно посещение в БГ през 90-те години изказаа една голяма мисъл:Да направиш от капиталистическа система комунистическа е все едно да направиш от аквариума супа,вадиш рибата и я сваряваш.А да направиш от комунистическа система капиталистическа е да направиш от супата аквариум.При комунизма,всичко е унищожено.А най лошото е че е унищожена ценостната система на хората,култивиран е мързел и стремеж към некоректно забогатяване,липса на морал и да не изброявам какво още.А тези неща се градят с поколения.Пътя към оцеляването на БГ ще бъде дълъг и труден.

Коментар

Бай Иван пита нещо елементарно.Как фалирали,губещи и продадени за един долар предприятия разни селски манекени с основно или средно образование успяват да ги изкарат на огромна печалба.Ебах ги,да не са Господ.На мен също ми е интересно. Върти ми се в главата термина "изкуствен фалит".Или бъркам? А приказката,че всеки можел да купи Кремиковци при добро желание за 1$,са несериозни. Гад Зееви знае,че купува губещия Балкан,но решава да налее някой и друг лев ей така, за кеф. За съжаление не е никак смешно.Тъжно е.
                              Octavia RS
                              Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                                Един полски общественик,не мога да се сетя в момена името му,при едно посещение в БГ през 90-те години изказаа една голяма мисъл:Да направиш от капиталистическа система комунистическа е все едно да направиш от аквариума супа,вадиш рибата и я сваряваш.А да направиш от комунистическа система капиталистическа е да направиш от супата аквариум.При комунизма,всичко е унищожено.А най лошото е че е унищожена ценостната система на хората,култивиран е мързел и стремеж към некоректно забогатяване,липса на морал и да не изброявам какво още.А тези неща се градят с поколения.Пътя към оцеляването на БГ ще бъде дълъг и труден.
                                Цитирайки това ще помоля колегата да разясни как стоят нещата в Китай и Швеция(или там системата е друга?) :D >А относно Костов и всички останали лично аз не виждам разлика - те просто не са хора а грабители и мие интересно гледайки стари снимни на тия лица си мисля че не са имали огромни състояния и вили като днес, сигорно са спестявали докато всички други сме мислили када оцелеем.Но така е за жалост - каквото сами можем да си направим никой друг не може да ни го направи.Модерирано.Модераторски екип на fiat-bg.org
                                който разбира на ФИАТ се спира FIAT BRAVO 1.9 100TD

Коментар

Working...
                                X