Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

mitakkk написа:
    ...Сега вече има нов бизнес, който бас ловя, че е иницииран от власт имащите. Явяват се при фирмата която има да прибира вземания от държавата и предлага срещу 10 % от сумата да се прехвърли задължението към държавата на нейно име, а тя ти превежда 90 % от парите които ти дължи държавата. Колко хитро - вземат ти печалбата, която си заработил и тя отива в джоба на познайте кой?
    Ъъъ, Митак, не е ли по-добре да си вземеш 90% вместо да имаш да взимаш? И тия задължения са всъщност ДДС за възстановяване от държавата, а не печалби [/quote]Определено е по-добре от фалит - ДДС-то няма нищо общо в случая, ама нищо

Коментар

Immortal написа:
      Стефане, да ти кажа само, че между Костов и Цветанов (или Бойко) изобщо не може да се прави сравнение.
      Въобще никъде не правя и опит да сравнявам Борисив с Костов.Това са несравними неща.Да не би и да си помислил,че съм привърженик на Бойко и ГЕРБ.Откакто Костов е в политиката аз съм гласувал само за него.За мене няма равностоен политик у нас на Костов.Но не може да отречеш,че за първи път у нас се правят някакви сериопзни опити да се ограничи пресьтъпноста.Все пак за сега има някакви успехи и да се надяваме да продължат.Точно това е причината за тази организирана компроматна атака от БСП , Гоце и престъпниците към Цветанов,която цели в крайна сметка отстраняването му.А ти си направи изводите кои са престъпниците и техните покровители и от кое котило произхождат.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
        Но не може да отречеш,че за първи път у нас се правят някакви сериопзни опити да се ограничи пресьтъпноста.
        Да се ограничи престъпността или конкуренцията?
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
          Stefan Hadjov написа:
          Но не може да отречеш,че за първи път у нас се правят някакви сериопзни опити да се ограничи пресьтъпноста.
          Ти си негативно мислещ човек.Каквото и да се прави,за теб винаги е с отрицателен подтекст.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
            kiro_of_the_day написа:
            Stefan Hadjov написа:
            Ти си негативно мислещ човек.Каквото и да се прави,за теб винаги е с отрицателен подтекст.
            Просто живея в малък град където всички се познават и виждам какво се случва на практика. Кюстендил може да не е Перник, но и тука са се случвали и продължават да се случват доста интересни неща!Нищо не се е променило освен част от посоката на мръсните парични потоци.Вижда се как емблематични митничари стават депутати от ГЕРБ, как едни такива нови фирми почнаха да печелят обществените поръчки за какво ли не ... и много други интересни неща се виждат.На Вас в Софията Ви се губят тези неща. Разчитате на медиите за заключенията си.Може и да съм негативно мислещ човек, но реалостта ме е научила на това. п.п. Айде стига съм писал, че да не влязат качулките да се преборят с престъпността...
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Ограничаване на престъпността не става с хващане на няколко набедени за бандити. Всички знаят, че веднага тяхното място се заема от друг. Те са като персийската армия на Безсмъртните (виж ми ника и аватара ).Дребната престъпност ще изчезне от самосебеси, ако се повиши стандарта на живот на обикновените хора. А едрата престъпност никога няма да изчезне, просто ще стане по-незабележима.Ама така е лесно да се печелят червени точки. Хващаш един набеден за престъпник - червена точка. Съдът го освобождава поради липса на доказателства или поради некадърен арест - черна точка за съда и още една червена за властта... Смях в залата.

Коментар

Все по-зле става Само глупости сътворяват управниците напоследък.Ха да ни са честити новите стажове за пенсиониране - 40 години за мъжете; "дотирането" на "Топлофикация" за да затвори СУ в "дървена ваканция"; липсата на конфликт на доганови интереси; напуканите нови магистрали и предстоящите догодина избори...

Коментар

Днес се заговорихме с моя бивша съученичка, работеща сега в здравната каса на тема осигуровки и подобни.Успях да я убедя, че няма смисъл да се плащат осигуровки за пенсия у нас.Аз съм на 38 години.По една или друга причина, имам досега 11 години признат трудов стаж. За да се пенсионирам, трябва от утре до пенсионирането ми да плащам осигуровки редовно още 29 години. Дотогава ще съм станал на 67 години. При средна продължителност на живота за мъжете у нас 68 години (и падаща), има ли смисъл да внасям цял живот не малки суми за осигуровки (самоосигуряващ се съм), за да получавам в продължение на 1 година някаква пенсия, било то и максималната?!? Дори и да успея да доживея до толкова (баща ми почина на 61, дядо ми - на 70, на мой близък приятел баща му - и той на 61...лека им пръст!)... Вероятността да живея повече от 70 години при стреса, на който сме подложени в нашето ежедневие е минимална. По-голяма е вероятността да спечеля от тотото. И тогава пак няма да ми трябва пенсия Няма да коментирам въпроса за всички тези години каква обща сума ще внеса, и после колко ще получа обратно, дори да доживея до 80 години (т.е. 12 години да получавам пенсия ). Размишлявам си просто....в 3 и половина през нощта... току що приключих с един проект. Утре в 8:30 пак трябва да съм на линия.А циганите в маалата бичат кючеци, маат кебапчета и им дреме на оная работа, че Деян се притеснява за пенсионирането си

Коментар

Immortal написа:
                    Днес се заговорихме с моя бивша съученичка, работеща сега в здравната каса на тема осигуровки и подобни.Успях да я убедя, че няма смисъл да се плащат осигуровки за пенсия у нас.Аз съм на 38 години.По една или друга причина, имам досега 11 години признат трудов стаж. За да се пенсионирам, трябва от утре до пенсионирането ми да плащам осигуровки редовно още 29 години. Дотогава ще съм станал на 67 години. При средна продължителност на живота за мъжете у нас 68 години (и падаща), има ли смисъл да внасям цял живот не малки суми за осигуровки (самоосигуряващ се съм), за да получавам в продължение на 1 година някаква пенсия, било то и максималната?!? Дори и да успея да доживея до толкова (баща ми почина на 61, дядо ми - на 70, на мой близък приятел баща му - и той на 61...лека им пръст!)... Вероятността да живея повече от 70 години при стреса, на който сме подложени в нашето ежедневие е минимална. По-голяма е вероятността да спечеля от тотото. И тогава пак няма да ми трябва пенсия Няма да коментирам въпроса за всички тези години каква обща сума ще внеса, и после колко ще получа обратно, дори да доживея до 80 години (т.е. 12 години да получавам пенсия ). Размишлявам си просто....в 3 и половина през нощта... току що приключих с един проект. Утре в 8:30 пак трябва да съм на линия.А циганите в маалата бичат кючеци, маат кебапчета и им дреме на оная работа, че Деян се притеснява за пенсионирането си
                    То и аз така викам за тези пенсии,по добре да си вкарвам във някоя банка по 30-40 лв на месец и след 29 г ще има една прилична сума.И както каза шефчето по горе при положение че не живеем дълго(баща ми на 59 почина) мисля че ще ми стигнат.Само незнам какви катаклизми може да станат и да ми заминат паричките в небитието.

Коментар

предлагам да не спамим повече тук с тези пенсионерски истории и да си отворим нова тема...колкото до смисъла за плащането и неплащането на осигуровки ще кажа 2 неща...- да не дава господ да се разболееш и да си нетрудоспособен няколко месеца.- с осигуровките плащаме пенсиите на нашите майки и бащи, баби и дядовци. ама пак - що да плащам аз, да не съм луд - другите да им плащат пенсиите...
                      Fiat Punto 1.1-Синята птица
                      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Дидко , и така и не е така баш както разсъждаваш . Живота поднася доста изненади и не всичко което хвърчи се яде . Въпроса с осигуровките може да се сравни с каското . Плащаш каско и ако не удариш колата губиш парите за годината . Така и аз си правих сметката от 10 години и не плащах каско за двете коли защото трябваше минимум 500 лв на година да давам . Но ето че стана белята и лев не взех . Та моята сметка иде танту за танту ,защото ако бях плащал 10 години по 500лв то да съм дал 5000лв а аз съм ги спестил и сега си покривам загубите . Обаче при осигуровките нещата стоят друго яче ,защото не дай боже една злопулука да те извади от строя и останеш сакат тогава вече лягаш на плещите на цялото семейство.Някак си искаме да внасяме по 10 лв на месец осигуровки а накрая да получаваме по 500лв пенсия. Не става така . Преди 10 години съпругата ми беше на 50 години и работи при мен в сервиза . Та и тя тогава отказа да си плаща три години осигуровките и си събира парите като казваше че след 10 години я камилата я камиларя. Да ама минаха тия 10 години и като подаде документи и казаха че няма необходимите години трудов стаж и точки и се наложи още година и половина да чака за пенсия и то за 140лв защото се осигуряваше на минималната заплата . Сега се ядосва че нейни наборки са се осигурявали на по голяма заплата и получиха по 240лв пенсия ,но вече е късно. За това млади сте и мислете за бъдещето ,защото годинките много бързо минават и ще дойде момента когато трябва да се плати гяволука с лихвите. Те това от опит го пиша , не от догадки.
                        Фиат Панда 1.2 2006година
                        Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Ей че богаташки тея с 240лв брее.....блазя им! По цял ден пукат пражоли сигурно. Ама така е, като се осигуряваш, един ден само на блажно караш. С 240лв. Как се харчи толкоз пари, пазариш пазариш, а то не свършва. Коцев, абе ти подиграваш ли ни се?!

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                            Откакто Костов е в политиката аз съм гласувал само за него.За мене няма равностоен политик у нас на Костов.
                            С риск да получа бан, ще те питам идиот ли си или си расъл в епруветка ?

Коментар

mnpenchev написа:
                              Stefan Hadjov написа:
                              Откакто Костов е в политиката аз съм гласувал само за него.За мене няма равностоен политик у нас на Костов.
                              С риск да получа бан, ще те питам идиот ли си или си расъл в епруветка ?
                              Типично по български.Щом мнението ми не отговаря ня твоето,значи съм идиот или съм расъл в епроветка.Не е възможно да има друго нормално мнение освен твоето.Чисто комунистически подход.

Коментар

ls1 написа:
                                Ей че богаташки тея с 240лв брее.....блазя им! Коцев, абе ти подиграваш ли ни се?!
                                Е па не се подигравам ,но 240 лв все пак не са 140лв.А и все пак съм си заделял по нещичко през годините когато съм работил а и сега си работя ,така че и тия пари ми стигат . :D
                                Фиат Панда 1.2 2006година
                                Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Working...
                                X