http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3347291Ето ви е живата действителност. Само с молби едва ли ще стане нещо!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Сумите по фондове от задължителното допълнително пенсионно осигуряване да отидат към НОИ!?? Целта на Бойко е да си реши натоящия проблем с пенсионерите докато е на власт, а след това следващите да се оправят. Не съм очаквал такава голяма простотия. Вместо да се върви към европейския модел за пенсионно осигуряване каквато беше идеята на тези фондове, ние май се връщаме към социалистичеката система.
Коментар
-
Що ли ми се струва, че не е така както се пише . Предполагам ,че като се пенсионира сега човек вместо от две места да взема пенсия ще я взема от едно място като сумата от пенсионния му фонд се прибави към останала пенсия. Тогава това не пречи парите да са в НОИ. Аз така си мисля че е защото едва ли би посегнал някой на вноските на хората правени доброволно. Просто трябва да се вдига шум за щяло и нещяло.
Коментар
-
коцев написа:Що ли ми се струва, че не е така както се пише . Предполагам ,че като се пенсионира сега човек вместо от две места да взема пенсия ще я взема от едно място като сумата от пенсионния му фонд се прибави към останала пенсия. Тогава това не пречи парите да са в НОИ. Аз така си мисля че е защото едва ли би посегнал някой на вноските на хората правени доброволно. Просто трябва да се вдига шум за щяло и нещяло.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
коцев написа:Що ли ми се струва, че не е така както се пише . Предполагам ,че като се пенсионира сега човек вместо от две места да взема пенсия ще я взема от едно място като сумата от пенсионния му фонд се прибави към останала пенсия. Тогава това не пречи парите да са в НОИ. Аз така си мисля че е защото едва ли би посегнал някой на вноските на хората правени доброволно. Просто трябва да се вдига шум за щяло и нещяло.
Коментар
-
да де ама за 10 г. тея пенсионни фондове имали 20 % доходност... баси и пирамидите. мен ако питате - по-добре тея парички да са били на срочен влог в некоя банка - щяха да имат поне 2 пъти по-голяма доходност...като гледам и универсалните пенсионни фондове за родените след 1960 г. каква доходност имат... да не дава господ да остарееш...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
То пък в НОИ една доходност... не ми говори.40 години вкарваш средно по 200 лв за осигуровки (ти и работодателя ти, на база 600 лв), 40 х 12 х 200 = 96000 лв. (Чиста сума, без лихвите, които са приблизително още толкова, ако са в банка)После се пенсионираш и получаваш 20 години (дай боже, ако доживееш до 85 години) пенсия по 200 лв всеки месец, което прави 48.000 лв.И колко викате е доходността на НОИ?!?!?
Коментар
-
Аз така си мисля че е защото едва ли би посегнал някой на вноските на хората правени доброволно. Просто трябва да се вдига шум за щяло и нещяло.
Коментар
-
Заглавието на темата е : ще се изложи ли Бойко Борисов... Ами да . Той вече се изложи . Защо му трябваше да пипа Трактора , да се занимава със съдебната система , със Доган ами можал човека и е крал и пак си краде , да показва богаташките имоти издигнати с пари спечелени от честен труд . Все такива едни неща с които да се издокара пред простолюдието . Така го виждам аз това управление. :D Бе да си беше карал както Серьожата да си пее на бузлуджа , да си кара мотора, пъ тя държавата си знае пътя.
Коментар
-
Коцев, Бойко се изложи и то много.Аз лично не съм го избирал за да лови престъпниците, щото от това моя личен живот с нищо не се подобрява.Избрал съм го, за да мога да живея по-добре, а се оказва, че живея по-зле.Хич не ми е на оная работа дали Трактора ще е в затвора, у тях си или в ТКЗС-то.Хич не ми пука Доган в сараи с 5 барбекюта ли ще живее, или в гарсониера.Искам да ми се създадет условия, с моя си труд да мога да си осигуря приличен по моите стандарти живот.Само че откакто Бойко е на власт, нищо не се е подобрило, нито в моя, нито в нечий друг живот. Нещата определено и категорично вървят към по-зле.Към много по-зле! Дори и най-големите родолюбци сред познатите ми почнаха да говорят за емиграция. Това е достатъчно.Аз от мойта си камбанарийка това виждам.Никой не е казал да няма промяна. На никой не му харесваше старото управление. Ама нека промяната да е към по-добро, бе мама му стара. Щото в случая ще се окаже, че при тройната коалиция се живееше по-добре...За корпуционните сделки и конфликтите на интереси в ГЕРБ никой не говори. От време на време се сещаме, че Бойко чрез незаконната си жена прибра едни 50 милиона от винетки, вижда се, че пак те прибират по 3-4-5 лв от всяка лична карта, шофьорска книжка или паспорт под формата на банкови такси... И много други неща се виждат.Не сме сменили Доган и сие само за да ги заменим с други като тях. А тия, както изглежда, са същите. Дори в много случаи са и по-зле.Ай че пак се ядосах, напоследък взе да става много често...
Коментар
-
Дидо, че то властта в България от край време все се излага е видно и публично ясно. И аз не съм доволен от властта и аз не харесвам зрелищата дето ни ги правят, щото и хляб не дават вече, а отдавна пари за пържоли няма. Ама на тебе ти се чудя - 2 години за емиграция разправяш, а все в България седиш? Що? Какво толкова те задържа?mitakkk написа:...Сега вече има нов бизнес, който бас ловя, че е иницииран от власт имащите. Явяват се при фирмата която има да прибира вземания от държавата и предлага срещу 10 % от сумата да се прехвърли задължението към държавата на нейно име, а тя ти превежда 90 % от парите които ти дължи държавата. Колко хитро - вземат ти печалбата, която си заработил и тя отива в джоба на познайте кой?Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Дидко , спокойно братко. Искаш да живееш по добре . Хубаво , ама за да стане това трябва да се спрат кранчетата от където изтичат парите . Не ти пукало Доган какво има . На мен ми пука защото от твоите и моите пари взе хонорар от близо два милиона .И такива като него с лопата да ги ринеш . Някой питаше къде отидоха парите от пенсионните фондове при социализма. Ами с тия пари се построиха много неща в България и сега когато ставаше раздържавяването то тия пари трябваше да се върнат пак във тия фондове . Но много уважаемия от някои колеги Костов продаде Балкан за без пари и Кремиковци за 1лв та да могат Дамбовците после да изкарват по 80 милиона чиста печалба на година . Ето къде отидоха парите от пенсионните фондове. :D Анадъмо !
Коментар
-
jenshen73 написа:Дидо, че то властта в България от край време все се излага е видно и публично ясно. И аз не съм доволен от властта и аз не харесвам зрелищата дето ни ги правят, щото и хляб не дават вече, а отдавна пари за пържоли няма. Ама на тебе ти се чудя - 2 години за емиграция разправяш, а все в България седиш? Що? Какво толкова те задържа?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар