Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

коцев написа:
    За това нека ги ограничат и най добре да я разделят на 6 области България та да намалее тая голяма администрация.
    Коцев, едно време като бяха 28 окръга (САМО), точно с такава цел ни направиха на области. Да се намаляла администрацията... От 28 окръга направиха 9 области и 264 общини. Познай дали с това се намали или увеличи администрацията. Сега са 28 области и 264 общини. Администрацията продължава да намалява успешно Изобщо, администрацията в България има странното свойство, колкото повече я намаляват, тя толкова повече да се увеличава...Та, викам, по-добре да не я пипат повече, че току виж пак понечили да я намалят, няма да ни стигнат служителите

Коментар

Мнението ми за областните администрации в този им вид отдавна е, че просто трябва да ги закрият. Там има страшно много раздут щат, който нищо не прави, освен да реди пасианси по компютрите, да оставим настрана, че самите областни управители са пълни анонимници с представителни функции, които само режат ленти наляво-надясно. Скоро в нашата област имаше социологическо проучване, поръчано не знам от кого, в което се оказа, че областният управител бил един от най-влиятелните лица, като съм напълно сигурен, че 95% от хората дори не го познават по физиономия.
      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

http://www.dnes.bg//politika/2010/07...hilishte.94744Нов налог бистри ГЕРБ - 2% данък "училище"Данък "училище" е най-новата идея на властта за пълнене на общинските хазни.До 2% върху доходите да отиват в кметството, където учи детето ни. Предложението е огласено пред в. "Стандар" от зам.-министъра на финансите Владислав Горанов.По думите му сбраните пари ще отиват за улици, детски градини и паркове. Чудя се кога ли ще ни накарат да си лепим винетки по челото че вървим по тротоара.

Коментар

На Герб Проблема им е едни - казва се Дянков - той е един прост счетоводител дето разбира само от цифри Не мога ли да разберат че "От Гол Гащи Не моеш да Свалиш"За да се пълни хазната трябват инвестиции - хората са казали -"икономията е майка на мизерията "Отиваш преговаряш и изнасяш заводи в БГ това е .Руманците и турците за това ще ни минат . имам чувсвото че всички са един дол дренки
          Power Under Pressure

Коментар

venco67 написа:
            Вчера под давлението на местните ГЕРБ-ери от поста си като директор на местното Пътно управление беше отстранена ИНЖЕНЕР Таня Проданова /специалност пътно инженерство/ - добър специалист и професионалист и на нейно място беше назначен инж. /не се знае по какво и от кога/ Галин Костов. Последният за кратко беше някакъв директор на "Общински пазари" - неатрактивна длъжност, после го гласиха за "Комуналуниверс" или нещо такова и накрая вече му намериха подобаващо място. Единствената му заслуга е че е бил в един клас с настоящия кмет, познайте от коя партия, г-н Георги Славов. От коментарите от Ямболските електронни издания е видно, че вече 10-15 от съучениците на кмета са им осигурени добри длъжности. Дано скоро намерят и на останалите та да се свърши вече... Доколкото разбрах, са сменени и директори на други областни пътни управления вероятно отново с "отговорни другари".
            Колега, ако знаеш колко си прав! Такива екземпляри се настаниха в ОПУ-тата, че ум да ти зайде! Казвам го от личен опит и въпреки, че съм привърженик на ГЕРБ, напоследък почвам да онемявам от кадровите "наказания" на управляващите!
            Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Ми най добре е да се върне тройната коалиция . :P При тях работа имаше за всички , правеха по 4 милиарда излишък на края на годината , Масларката ни пращаше нас пенсиите на море без пари и голям кеф беше .
              Фиат Панда 1.2 2006година
              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

sugarboy написа:
                Мнението ми за областните администрации в този им вид отдавна е, че просто трябва да ги закрият. Там има страшно много раздут щат, който нищо не прави, освен да реди пасианси по компютрите, да оставим настрана, че самите областни управители са пълни анонимници с представителни функции, които само режат ленти наляво-надясно. Скоро в нашата област имаше социологическо проучване, поръчано не знам от кого, в което се оказа, че областният управител бил един от най-влиятелните лица, като съм напълно сигурен, че 95% от хората дори не го познават по физиономия.
                Колкото и да не Ви се вярва в една Областна администрация се върши страшно много работа и смело мога да кажа, че това са сигурно единствените администрации в които НЯМА раздут щат. Няма и как да има. Няма такава с повече от 36 души персонал. Естествено като във всяка една администрация от 36 човека работят качествено примерно 6-7човека - не повече. Всеки нов ОУ си докарва 5-6-7 свои хора от които я един се впише, я не. В тях много силно действа принципа - работата се дава на този, който може да я свърши. За няколко години се получаява така, че 30 души си драпат т... те и ден не им минава, а 6-7 човека си скъсват задника и те са виновни за всичко при ревизии, проверки и т.н.Аз съм силно ЗА идеята за 6 областни администрации, само че за тази цел трябва да се въведе електронното правителство. Просто нямаме инфракструктура (в широкия смисъл на думата) все още за осъществяването на тази идея.На този етап има огромен потенциал в съкращаване на администрация от инзвънредно многото Агенции с дублирани функции.Също така от напълно излишни т.н. малки общински администрации . В Кюстендилска областнап. напълно безболезнено могат да се съкратят 3 общински администрации изцяло - просто в тези населени местя няма кадрови потенциал за да се поддържат такива администрации - когато отиде някой що годе средно интелигентен човек да получи някаква услуга в тях - за 2 часа може рак да го хване... А какви заплати се взимат в тях за бавните , некомпетентнои зле свършени, услуги и въобще за едно такова безметежно съществуване... Почти целия общински бюджет в една такава община отива за заплати - кощунство.
                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Интересни резултати от проучване на общественото мнение:http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/...kciite_na_mvr/

Коментар

Immortal написа:
                    Интересни резултати от проучване на общественото мнение:http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/...kciite_na_mvr/
                    Мда, и аз смятам, че са показни. Но кокво от това? В "белите" страни тази показност я има от десетки години, даже и предавания за възхвала на полицията си имат. По-важното е не дали са показни, а дали има ефект от тези акции.
                    Stop giving directions, just say "Follow me."
                    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Според мен както я е подкарал Бойко, то няма да остане неразкрито убийство и не арестувана мутра. За това да си ходи, иначе ще станем като белите държави , а това не е по гайдата на много хора .
                      Фиат Панда 1.2 2006година
                      Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

sok1 написа:
                        Immortal написа:
                        Мда, и аз смятам, че са показни. Но кокво от това? В "белите" страни тази показност я има от десетки години, даже и предавания за възхвала на полицията си имат. По-важното е не дали са показни, а дали има ефект от тези акции.
                        Днес изгледах този филм, който е точно по темата за показността на полицейските акции. Действието се развива в Москва, но все едно гледам нашата полиция - некомпетентност, цирк, пародия, корупция, шуробаджанащина. Мислех да го пусна в темата за филмите, но като видях в тази докъде сте го докарали, реших че ще пасне идеално :D http://www.beyondhollywood.com/newsm...-movie-review/
                        Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                        ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Нека не ви подвежда заглавието на статията.Не става дума само за показността на полицейските акции.Има и доста други резултати, и нито един от тях не е в полза на Герб.

Коментар

Проблема на партия ГЕРБ е... че и тя е с членска маса от Българи...И то от Българи неуспели до този момент да се докопат до власт. А това е вече ... страшно.
                            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

WhitePower написа:
                              Отиваш преговаряш и изнасяш заводи в БГ това е .Руманците и турците за това ще ни минат . имам чувсвото че всички са един дол дренки
                              Ти си точно толкова наясно с геополитиката, колкото с познанията ти относно това как се пише името на държавата РумЪния и населението й. Имам такова чувство. И как така "изнасяш" в БГ? Да не си имал предвид "внасяш"? И понеже съм съгласен с много от критиките, които се изливат срещу ГЕРБ в последно време, аз пак си питам - КАКВА Е АЛТЕРНАТИВАТА?Българите сме много силни, когато трябва да обявим, че "всичките са маскари", обаче опре ли яйцето на гъза да даваме алтернативи - тцъ На всички критично настроени колеги искам да кажа нещо много показателно поне за мен. Важното не просто е да посочиш проблема, по-важното е да излезеш с решение на проблема.А досега никой не го прави, не в този форум, а в цялата държава. Всички критикуват, но алтернативата къде е? Никой не я предлага. Много е лесно така.

Коментар

Orcinus написа:
                                И понеже съм съгласен с много от критиките, които се изливат срещу ГЕРБ в последно време, аз пак си питам - КАКВА Е АЛТЕРНАТИВАТА?
                                Много добре зададен въпрос с много ясен и точен отговор. НИКАКВА. Това ни е основния проблем.. А относно администрацията наистина е ужасно много. На всичкото отгоре некомпетентна. Да не говорим, че може би половината не може да се справя с компютърната техника. Има токова нови образци на документи които са въвведени в европа не само заради уеднаквяване но и за подобряване работата. С влизането ни в европа същите са задължителни и за нас. На мен ми се наложи да попълвам няколко такива документа и за жалост в нито един от сайтовете на институциите които ги касаят не можеш да си изтеглиш образеца. Да не говорим че просто сайтовете им са само проформа и някой е откраднал паричките дето са отпуснати за тази цел.. Питаш на място губиш си времето и отговора е: То може и да има ама ние ще си караме както знаем щом началника не ни е наредил. И когато се правят съкращения се почва от изпълнителските бройки а тези по върховете дето и преди нищо не са работили си стоят на местата.
                                BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Working...
                                X