Vladim написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Нали и тях отмениха Разправят, че ББ не знаел какво да прави и за това само се казва нещо, а после се отменя. Мен пък така по ми харесва - кажат нещо, хората го оплюят и се отказват. Някак си по-демократично ми се вижда от това да се приемат нещата на закрити заседания. Сега ще кажете, че така не могат да се правят реформи, ама.. де да знам, да се оправятBrava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
...
Пише, че са отменили увеличението, за сметка на осигурителните вноски на държавните служители, които ще си ги плащат сами... Лутат се като мухи без глави и се чудят от кого да вземат... Ама дали си дават сметка, че сега се канят да вземат от хора с оръжие...Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Peugeot 308 1.6HDI 90кс 2008
Коментар
-
За хората дето след поредното "тука има-тука нема" се чудят дали има пилот в самолета, отгоора струва ми се вече е ясен - няма пилот. Има пожарникар. Ама пожарникаря май няма книжка за самолет...Много е готино да го набиеш на държавните служители - когато и да го направиш - цялата нация ще ти се радва и ще го аплодира. Само, че вече никой не си спомня, че когато държавата пое осигуряването на държ. служители техните заплати бяха намалени с 15% именно за да се поеме тази тежест и да не се товари бюджета.Сега естествено не се говори да им се увеличат заплатите за да си плащат осигуровките. Как!? Анатема! Само че, разбираш ли има едни по-така държ. служители - тези в МеВеРе - за тях щели сме да помислиме за компенсации. Абе аланкоооолу... те в МеВеРе да не са с по 2 гъза бе мама му стара!? Ама българина в робство е роден, от робска майка е закърмен и в робска люлка е люлян. Като ти ударят едната буза, обърни и другата - това за нашия народ е писано. В Гърция един от 2 или 3-те най-солни синдикати е на държ. служители. Тук дори няма такъв. А на полицаите дори им е забранено със закон да имат.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Kuku написа:Не са ги отменили - натвърдиха ги даже Замазаха очите на хората с медийните глупости за отмяна и с увеличението на осигуровките.....Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Само че, разбираш ли има едни по-така държ. служители - тези в МеВеРе - за тях щели сме да помислиме за компенсации. Абе аланкоооолу... те в МеВеРе да не са с по 2 гъза бе мама му стара!?Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Коментар
-
karloson написа:kiro_of_the_day написа:Само че, разбираш ли има едни по-така държ. служители - тези в МеВеРе - за тях щели сме да помислиме за компенсации. Абе аланкоооолу... те в МеВеРе да не са с по 2 гъза бе мама му стара!?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Така е. Всеки ден срещам полицаи. Едвам стоят на крака от глад. Залитат горканчовците. Дебел полицай не съм видял. Всички са стройни фиданки, като ги срещнеш и се сещаш за Холокоста. Спира ме един, съжалявам го и му подавам левче за баничка а той обърсва нещастно сополче и приплаква ’Недей бре човек...’.А, пардон, това е от един сън за вкарването във всяка патрулка на камера и автоматични камери радари насякъде.
Коментар
-
...
Ей за този начин на мислене говорех... Полицаите такива, докторите имакви... Тия са крадци, ония са мошеници, третите са тарикати... И като ни го вкарват, ние се кефим, че на другия са му го вкарали с 2 см повече и ни е драго, та ще се скъсаме...Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Коментар
-
Да, айде сега убеди форума че няма ’хранилки’ под път и над път. Смех, смех! Аз пък мисля че твоето мислене е сред проблемите в държавата - ’що ми се бъркате в далаверата, по-богати ли станахте като ми развалихте краденето’. Айде моля ти се, никой не е бил жена ти по главата да става полицай. Казали са и - такива и такива условия, като не я кефи - аут и се реализира на частно. Само че ти прекрасно знаеш че там хранилки много много няма за пейзаните, а и не е ’15ти аванс, 30ти заплата’. Между другото ти си този дето иска на него да му е добре а вънка нека си вали. Защото в случая от държавните служители на полицаите ще се правят ’компенсации’, другите кучета ги яли. Ти си този който иска на другите да им е 2 санта по-навътре, както се изрази.Писна ми от ’не ни слагайте под общ знаменател’. Аз мисля че когато 80-90% е гнилото от ябълката преспокойно може да се вкара ’общ знаменател’ и най-сетне да се реши проблема. И при полицаите, и при докторите, и при всички, и при мен.
Коментар
-
А колко години работят полицаите , военните и излизат на пенсия и каква им е пенсията ???? Когато се уволних от казармата през 1966г много ме натискаха да остана старшина на редовна служба . Отказах Двама приятели остана единия музикант а другия старшина в столовата . През 1990 се пенсионираха и сега пенсията им е над 450лв а аз трябваше да работя до миналата година за 220лв пенсия. 18 години са получавали пенсия и са работели и сега пак работят докато аз получа първата пенсия. Така, че полицаите и военните и пожарникарите нека не мрънкат. Заплатата колкото и малка да им е винаги е сигурна заедно с ред превилегии.
Коментар
-
...
Колега ls1, аз не защитавам полицаите и не казвам, че те заслужават повече от другите държавни служители някакви привилегии. Макар че има държавни служители и държавни служители, нали? И в полицията повече от половината са хрантутници, и в общинската дминистрация е така, и където и да погледнеш. Едно е да си клатиш краката от 8 до 5 и после вятър те вей на бял кон, друго е да не знаеш тази вечер или тази събота дали няма да си на работа, щото министъра трябва да отчита дейност... И в армията е така, и къде ли не. Аз през лятото нямам почивен ден, нямам ваканция, защото тогава ми е жътвата, но поне знам, че бачкам за себе си и каквото изкарам, това ще е. Да не отварям приказка сега какви некадърници има в Министерство на Земеделието и в Областните и Общинските служби и за какъв мързел и некомпетентност става дума...Колега Коцев, вярно е това за пенсиите, ама е вярно и това, че системата е сбъркана, защото не може един музикант в армията да се пенсионира на същите години и със същата пенсия, както и този дето е бичил наряди през ден. Както беше казал някой - чуждата кокошка винаги е като пуйка... Винаги другите нищо не бачкат, а получават повече от нас... Както и да е - бесмислено е да спорим и да се караме заради бездарните и некомпетентни напъни на правителството да събере пари от тези, които най-малко имат възможност да протестират. Щото другите имат лобита, па и дупетатите си имат бизнес - няма да ощетят себе си, я... Да са им халал осигуровките на държавните служители - тъкмо ще покрият командировъчните и тоалетната хартия на депутатите. А ние ще пращаме смс-чета за деца които се нуждаят от операция...и за Хаити...И ще завиждаме на пенсията на комшията, щото ТОЙ е виновен че такава е системата и той се е уредил, пък ние не сме.Fiat Marea Weekend 1.9TD 100 SX '98
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар