Stefan Hadjov написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
-
Stefan Hadjov написа:Независимо езиковата грамотност на автора,който е написъл този текст,аз те съветвам да се стремиш поне отчасти да ги следваш.Ще видиш че притенциите ти ще придобият по ? реално покритие от възможностите които имаш.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
style34 написа:Значи на теб не ти харесва, че са наложени рестрикции в държавните разходи и инвестиции. Според теб трябва да е обратното, понеже така се поражда ефекта на доминото - свиване на доходи, от там - на търсене, и разбира се - предлагане. Казваш, че според теб трябва да е обратно - което може да стимулира държавата - да го прави. Естествено, говорим за секторите, в които тя може значително да влияе. И така министърът направи обратното - сви разходите до максимум. Добре, според теб трябва да се развърже кесията. Е как да стане това като пари реално няма? Поне така се говори. Знаеш, че бюджетен дефицит не можем да си позволим точно сега. Няма как да развържеш кесията и да инвестираш, когато пари за това няма.И нашата банка откри 25 клона през 2008 година, а тази година ще открие 0. Криза е, пари за инвестиции няма. Казваш за фискалния резерв. Няма да ти обяснявам точно на теб за какво служи по принцип той, но оперирането с него не е шега работа. Когато Дянков заговори за вкарването на част от резерва в ТБ всички скочиха. И наистина това е изключително рисковано в условията на световна икономическа криза и банкови фалити, макар и сега парите да стоят реално замразени, с изключително ниска доходност, но и почти без риск. В крайна сметка този резерв гарантира стабилността на страната и оперирането с него е прецизна работа. Забавянето на ДДС-то наистина беше лошо за бизнеса, но според управляващите е било наложително, тъй като държавната хазна действително е била празна. Та идеята ти за стимулиране от страна на държавата е добра, но много добре знаеш, че това в никакъв случай не е толкова лесно колкото изглежда - държавата да пусне малко пари и да се завърти колелото. Не казвам, че решенията на Дянков са правилни обаче. Казвам, че е рано да се правят изводи.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
[quote="Lane Staley"]Stefan Hadjov написа:Независимо езиковата грамотност на автора,който е написъл този текст,аз те съветвам да се стремиш поне отчасти да ги следваш.Ще видиш че притенциите ти ще придобият по ? реално покритие от възможностите които имаш.
Коментар
-
gantcho написа:Между другото, махнах онази печатна грешка от поговорката. Казах ти, че се излагаш, защото предполагам и сам оценяваш колко беше дребнаво да я споменаваш.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:Ха, този пост съм ти го пропуснал. Обаче, изобщо не беше дребнаво, просто те закачих, затова и имаше сложен Mr. Green Естествено, че грешката е техническа. Колкото до фискалния резерв точно Костов, мисля, беше един от хората, които бяха твърдо против тази мярка. Тук мисленето "щом има пари трябва да се харчат" не е много актуално. Резервът гарантира стабилността на страната и ролята му не е да носи печалба. Това е риск, който Дянков мисля, не искаше да поема.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
gantcho написа:Всъщност, това са пари - каквото и да ги направиш, все ще се намери някой да каже нещо. В момента те си лежат в БНБ и ни носят колосалната лихва от 0.5% на година Дали да стоят там и да НЕ служат за нищо и да гарантират финансовата стабилност, която е гарантирана вече и от свръх обезпечения валутен борд? Дали да бъдат вложени в търговски банки за по-висока лихва и ако да - кои банки и за каква нерискова лихва? Дали да бъдат вкарани в икономиката за да влязат добавят БВП? Дали да бъдат пък вложени в държавни инвестиционни проекти с гарантирана печалба (ако има такова нещо)?Най-добрият вариант е последният, може би. Най-лошият - сегашният. Защото много пари, които държавата е измъкнала от поданиците си през последните години стоят извън икономиката и не носят нищо. Като икономист знаеш какво е пари под дюшека. Според мен дори и изпапкването на тези пари е по-добро от стоенето им там за нищо...Апропо, току що гледах по Панорама Илиян Михов, спрягания за нов министър в кабинета. Първи впечатления - несравнимо по-добър от Хер Флик. Просто несравнимо...The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
И как ще пребори контрабандата и ниската събираемост на данъци?Като намали заплатите на бирниците?Трябва да си малоумен за да разчиташ на метода: "Аз ще ви оставя гладни, за да работите повече". Няма държава, в който този метод да е проработил.Ревизоро каза в едно предаване, нещо на Танов [Агенция "Митници"], което обаче беше насочено към Дянков.Написаното беше в смисъл, че не можеш да повеждаш войните си на война и да им кажеш "Вие се бийте, но аз преди и по време на битката ще ви режа главите".Няма как да стане, мотивацията изчезва.Нямам никакво намерение да се впускам в полемики колко черни са данъчните и митничарите, въпроса е принципен. Дай на хората си злато, за да печелят битките. Ако нямаш злато, дай им от събраното. Колкото повече съберат, толкова повече ще имат.Това е положението, друг вариант нямаш, като ти е окъсана кесията..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Malone написа:И как ще пребори контрабандата и ниската събираемост на данъци?Като намали заплатите на бирниците?The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Могат, могат ...Звучи еретично днес да дадеш заплата от 3 000 лева, но точно в този сектор могат да се вземат подобни мерки.Специален кризисен Закон. Бирника получава твърдо заплата от 3 000 лева [да речем 70% от заплатата на бирника в нормална европейска държава].При всеки случай на корупция, бърза процедура. Уволнение без право на държавна работа, незачитане на стажа в администрацията за пенсия, а ако е нужно и затвор.След първите 15 в затвора, останалите ще си се радват на 3 000 лева заплата и ще събират 30 000 месечно. И една кутия кибрит няма да искат.Така се прави. Пари се събират с пари.IRS в САЩ са едни от най-добре платените служители. От там и поговорката, че в Америка две неща са сигурни: Смъртта и данъците.Не е нужно да се измисля колелото и точно Симеон Дянков би трябвало да го знае прекрасно.Но щом нищо не прави в тази светлина, изводите са, че целите са му други, не повече пари в хазната..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
@MaloneПрав си и не си. Само си представи каква ще е обществената реакция ако заплатите на бирниците станат 3000 лева. И защо те трябва да взимат 3000 лева, а аз примерно 1000? Не защото те работят повече, не защото са по-компетентни, а защото аз работя в частна фирма и не мога да крада, а те могат? Нещо не е както трябва. Един вид държавата ги подкупва и ги моли да не крадат, защото няма друг начин да се справи с корупцията. Не може при средна работна заплата 6-700 лева, те да взимат 3000. Нека ги има същите мерки, които предлагаш, но не и подкуп, изразен с нереално високи заплати. Ако са им малко - да не работят. Знаеш ли колко хора, не по-малко можещи от тях ще работят за заплати малко над средните и пак няма да крадат, стига да има сурови санкции и кой да ги налага. И тук мнението на KuKu. Те дори и да взимат 3000 лева, дори и да има затвор за корупция и злоупотреби, като няма кой да налага наказанията, защо да не си изкарат още 3000, освен заплатата. Апетита идва с яденето, нали знаеш. С Америка няма как да се сравняваме. Там пред Макдоналдс има машина за re-fill на кока-кола, спрайт и т.н., така че веднъж като си купиш кока-кола, например, можеш да си пиеш до утре. Ама при нас няма как да стане това. Разбираш ме какво искам да кажа с този елементарен пример. Манталитета ни е мааалко по-различен, за съжаление.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:Е, Malone. Естествено, че не. Исках да кажа, че контрабандата и ниската събираемост на данъци са проблеми, които не могат да бъдат решени за 2-3 месеца. А пари трябват сега.She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар