Евалла колеги,голям хъс влагате в изказванията си,някой са по добри и от депутатските-не сте ли сбъркали попрището.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Gofi написа:Евалла колеги,голям хъс влагате в изказванията си,някой са по добри и от депутатските-не сте ли сбъркали попрището..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Румяна Желева се оттегли19.01.2010 13:39В официално писмо до министър-председателя Борисов тя заявява, че се оттегля от всички позиции, заемани от нея. Премиерът не приема оставката й от поста външен министърРумяна Желева е оттеглила кандидатурата си за европейски комисар.Председателят на групата на ЕНП-ЕД в Европейския парламент Жозеф Дол съобщи на пресконференция в Страсбург, че Желева лично го е информирала за това.Румяна Желева е заявила на премиера Бойко Борисов, чесе оттегля от всички позиции, заемани от нея.Малко по-късно той обаче заяви, че не приема оставката й като външен министър.още по тематаПравната служба на ЕП не пое отговорност по казуса ЖелеваПравната служба на ЕП не пое отговорност по казуса Желева251 коментара към статията 251 | Статията е разгледана 44075 пъти44075Костов към Борисов: Пускай план "Б"26 коментара към статията 26 | Статията е разгледана 18078 пъти18078Борисов заяви още, че решението за оттеглянето на Желева е лично."Аз нямаше да я оттегля. Още повече, че тя беше оневинена от ЕК по обвиненията за конфликт на интереси", обясни той.Премиерът няма да иска друг ресор за новия български кандидат за еврокомисар и обясни, че е избрал такъв кандидат, който да отговаря на портфолиото за поста, за да улесни максимално Европейската комисия и Европейския парламент и България да не създава повече проблеми. Но той не спомена името на Кристалина Георгиева, обявено от председателя на ЕК Жозе Барозу.Вофициалното писмо до министър-председателя Желева излага своята позиция така:"Моля да приемете оставката ми от всички позиции, заемани от мен, за да можете да предприемете необходимото за оттеглянето на кандидатурата ми за български еврокомисар.След като правните отдели на Европейската комисия и Европейския парламент излязоха със становища, потвърждаващи както липсата на конфликт на интереси и така и верността на декларирарните от мен данни за финансов интерес, мога да заявя, че смятам за опровергани публично отправените ми по време на изслушването в Европейския парламент тежки обвинения, в това число и в лъжа.От 2007 г. насам всички мои декларации, подадени в качеството ми на евродепутат, кандидат за еврокомисар от България, както и данъкоплатец, са публични. Всички детайли от моята професионална кариера са известни.В този смисъл всеки, който е имал интерес, е могъл да узнае всички подробности за мен, както и да сезира компетентните органи на България, в случай на съмнение за нарушение.Предвид провеждащата се вече три месеца кампания срещу мен, съпътстваща от самото начало официалното представяне на моята кандидатура за еврокомисар от България и целяща пълното ми дискредитиране, желанието ми беше единствено да се опровергаят внушенията в пресата и директните обвинения в нарушения на законите на Република България и Кода за поведение на ЕК.На правните отдели на ЕК и ЕП, както и на българското министерство на правосъдието, съм предоставила всички документи, свързани с мои участия във фирми и организации без изключение и предприетите от мен действия за прекратяване на участието ми в тях, така че приемам заслужено оневиняването на моята личност.С горчивина трябва да отбележа, че дискусията по повод отправените ми обвинения в лъжа и наличие на конфликт на интереси доминираше изслушването на 12 януари в Комисията по развитие.Изслушването в ЕП е един - според мен - дълбоко демократичен способ да се провери подготовката на кандидатите.На 19 януари Комисията по развитие трябва да се събере отново и да гласува оценката за моето представяне по време на изслушването.Предвид преднамереността на голямата част от членовете на тази комисия по време на самото изслушване, директните обвинения, отправени ми в залата, както и месеци преди това в пресата от представители на групата на Зелените, на Либералите и на Социалистите в ЕП и небезпристрастното водене на заседанието от страна на председателката г-жа Жоли, си позволявам да изразя своите съмнения относно предстоящия вот.Твърденията за моята некомпетентност бяха разпространявани месеци преди изслушването на 12 януари, а след самото изслушване почиваха на внушения, налагани чрез непозволени средства като "неофициално становище", "предварителна оценка" и т.н.Не се надявам на безпристрастно отношение и обективна оценка и в този смисъл предоставям възможност на министър-председателя г-н Боросов да предложи на г-н Барозу друг кандидат от България.Благодаря на всички от България, които в два поредни избора за членове на Европейския парламент дадоха гласа си за мен и които ме подкрепяха в тези трудни месеци и дни.Изразявам своята най-дълбока признателност към политическото семейство на ЕНП, към парламентарната група на християндемократите в ЕП и лично към нейния председател Ж. Даул за непоколебимата им подкрепа за мен и за борбата им за справедливост в конкретния случай."Дол заяви, че много съжалява, но разбира българката след цялата кампания, организирана срещу нея.Оттеглянето идва след национален и европейски натиск над българския премиер Бойко Борисов. Комисията по развитие в ЕП се подготвяше да не одобри Желева при гласуването, насрочено за днес, пояснява Ройтерс."Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу напълно уважава личното решение на госпожа Желева", се казва в изявление на Барозу, разпространено от пресслужбата на Европейската комисия.
Коментар
-
Новият ни кандидат за еврокомисар19.01.2010 13:24Кристалина Георгиева, вицепрезидет на Световната банка, е предложена за еврокомисар, съобщи Жозе БарозуКристалина Георгиева Кристалина Георгиева Снимка: БГНЕСБългария предложи Кристалина Георгиева, вицепрезидент на Световната банка, за еврокомисар на мястото на спорната кандидатка Румяна Желева, която се оттегли, съобщи председателят на Европейската комисия Жозе Барозу.Барозу смята да се срещне с Георгиева възможно най-скоро, за да реши дали да приеме предложението.Той уточни, че уважава "личното решение" на Желева.Председателят на ЕК изразява задоволство от "бързата реакция на българското правителство в тази ситуация" и иска процедурата по номинирането на новата Комисия да продължи, "за да приключи в най-добри срокове".Премиерът Бойко Борисов каза днес, че до два дни ще представи официално новата кандидатура на България, но не пожела да каже име.56-годишната Кристалина Георгиева е единственият източноевропеец в ръководството на Световната банка, където работи от 1993 г.Била е икономист по околната среда за Европа и Централна Азия, a от 1998 г. последователно заема директорски позиции в Източна Азия, в отдела по околна среда, в московското представителство на банката и във вицепрезидентството по устойчиво развитие.Завършила е УНСС, притежава докторат по икономика, специализирала е във Великобритания и САЩ (London School of Economics; Massachusetts Institute of Technology). Чела е лекции във водещи университети в целия свят.От 2008 г. е вицепрезидент и корпоративен секретар на Световната банка.Омъжена, има дъщеря.Преди изборите тя беше в икономическия екип на ГЕРБ, а след победата на партията на парламентарния вот някои медии допускаха, че Кристалина Георгиева може да оглави бъдещ кабинет.При формирането на кабинета Бойко Борисов каза, че разговаря често и се съветва с нея по много въпроси. Тогава се говореше, че тя може да заеме вицепремиерски пост.Някои медии я свързват с "Инициатива 2021", в която участват и Цветелина Бориславова, и издателят на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев, политологът Иван Кръстев."Трябва да си признаем, че България наистина постигна много в последните години, но все още има и много проблеми. Затова волята за промяна трябва да продължи", каза тя в интервю миналата година.
Коментар
-
Ей тия циркове и пиеси край нямат. Сега ще е мъченица докато е жива.Иначе леко се намеква, че ако ЕП не беше получил оттеглянето и от кандидатурата, същата така или иначе няма да бъде одобрена.Ама по добре да се изкараш мъченик, отколкото елегантно да те наритат там откъдето идваш..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
Аз викам бате Бойко да приеме оставката й и като външен министър - така де, притеснявам се да не я обиди, като й откаже. А иначе работата малко прилича на едно време, когато Киряков "отказа" поканата за Националния отбор, без никой да го е канил и Христо Бонев каза - "тува мумче ни гу пузнавам".Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Румяна Зелева се завръща у нас и продължава да бъде Външен Министър... Боже пази България! :D Като обобщение по темата мога да кажа, че това бе един ГОЛЯМ ГАФ! И за съжаление не се изложи само тя, а и държавата, която я изпрати-демек ние! Скоро в Евросъюза няма да има присъединени нови държави, бъдете сигурни!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Vladim написа:Румяна Зелева се завръща у нас и продължава да бъде Външен Министър... Боже пази България! :D Като обобщение по темата мога да кажа, че това бе един ГОЛЯМ ГАФ! И за съжаление не се изложи само тя, а и държавата, която я изпрати-демек ние! Скоро в Евросъюза няма да има присъединени нови държави, бъдете сигурни!Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Твърде много ми стават вече приликите между ГЕРБ и БКП и между Б.Б. и Тато... Виждам, че и доста други хора са почнали да го осъзнават.Направо почвам да се плаша... А и все по-лошо ще става. В това съм убеден.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Твърде много ми стават вече приликите между ГЕРБ и БКП и между Б.Б. и Тато... Виждам, че и доста други хора са почнали да го осъзнават.Направо почвам да се плаша... А и все по-лошо ще става. В това съм убеден.
Коментар
-
Humppa
Интересно ми е онзи чешки художник, който ни украси с тоалетните, какво би сътворил за нас тази година :DИначе сагата Желева и атаките срещу нея от БСП хич не ме учудва... Виж, учуди ме как я защитават атакисти пост фактум...
Коментар
-
Stefan Hadjov написа:kiro_of_the_day написа:Твърде много ми стават вече приликите между ГЕРБ и БКП и между Б.Б. и Тато... Виждам, че и доста други хора са почнали да го осъзнават.Направо почвам да се плаша... А и все по-лошо ще става. В това съм убеден.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Направо почвам да се плаша... А и все по-лошо ще става. В това съм убеден.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар