Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се справи или ще се изложи Бойко Борисов и неговата ГЕРБ?

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

snake написа:
    Stefan Hadjov написа:
    Наистина грозна и отблъскваща картина от Европарламента.Битка мвжду две българки.Не знаех че Антония Първанова може да извърши такава постъпка.Изглеждаше ми друг човек.Може и да не е достатъчно компетентна Желева и съм съгурен че е така,но обструкциите да дойдат извън BG го смятам за нормално,но да дойдат от нейна колежка-българка е трагично.Не знам дали е имало друг подобен прецедент в европарламента.
    Хайде да говорим принципно. Кое е патриотично: да знаеш, че при даден кандидат за еврокомисар най-меко казано има конфликт на интереси, и да не го споделиш, защото е твой сънародник ? Не мисля. Друг е въпросът дали точно в европарламента е трябвало да става това, по-скоро не. Освен това разделението в европарламента е повече на партиен, а не на национален принцип, така че няма какво толкова да се чудим.
    Ще ти отговоря кое е по ПАТРИОТИЧНО,щом на това наблягаш.По патриотично е да предовратиш този скандал като беше повдигнала Първанова/БСБ и НДСВ/ въпроса преди или по времето на издигане на тази кандидатура,а не да си траеш и в самия Европарламент да започнеш атаката.Или да изчака ако наистина има кофликт на интереси атаката да дойде от други а не от нея.Поне така аз мисля.П.С.Разделението по партиен признак и интерес трябва да бъде само в BG.Извън BG има само Български национален интерес.

Коментар

Stefan Hadjov написа:
      ...П.С.Разделението по партиен признак и интерес трябва да бъде само в BG.Извън BG има само Български национален интерес.
      Не че много ме интересува дали тая зъбата кака ще е българският еврокомисар, но тия дни писах цяла тема за европарламента във връзка с един проект. Е в източниците, които ползвах, пише точно така: че в европарламента разделението е по партии, а не по национален признак. И че са обичайни скандалите между сънародници от различни партии, защото най-добре си знаят кирливите ризи. В тази връзка си мисля, че едва ли е станало нещо толкова страшно и необичайно. Може пък всичко да се окаже буря в чаша вода и да изберат Желева за еврокомисар. Ако обаче това не се случи, най-голяма вина ще носи самата тя, защото е подвела хората, които са я издигнали. Но всичко това са хипотези, скоро ще се разбере.
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Абе вие от къде знаете, че има конфликт на интереси? От БСП или от вестниците? Щотото сигурно Първанова е чиста като сълза, щото така казват вестниците.... Спорите за неща, все едно сте толкова навътре в нещата, че ... Единственото, което й липсваше на Желева бе някой, който да я подготви добре за тази защита. Тъй като не съм гледала всичко, имаше ли някой, който да представи доказателство, че има конфликт на интереси? Ако не - за какво говорим тогава - за празни приказки. Не се вживявайте много да не станете сухари като политиците ни.
        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Това е целия запис от Европарламента.http://www.europarltv.europa.eu/parl...d-9fbdecee3942

Коментар

Автогол със задна ножица! Пълен позор!

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

ele написа:
              Абе вие от къде знаете, че има конфликт на интереси?
              Аз лично казах, че говоря принципно, по принцип, Гипотетично . Никакви реални факти около Румяна Желева не са ми известни, както и на всички останали тук. Скоро ще разберем развръзката. В крайна сметка онези хора в европарламента едва ли се влияят от скандални "разкрития" и слухове, мисля си, че работят с факти.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Stefan Hadjov написа:
                Това е целия запис от ....
                Нямам време да го гледам, което пък няма голямо значение, защото нямам намерение да се впускам в спора. Съгурна съм за едно нещо - Първанова действа на принципа: Не е важно аз да съм добре, важното е Вуте да е зле. Т.е. без значение дали Желева става или не, дали има или няма конфликт на интереси, тя винаги щеше да е контра, заради партийните интереси (то една партия, ама...), особено след загубата на царската й партия, сигурно се е присламчила към комунистите - после били работили за България - тръцки.
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
                  Stefan Hadjov написа:
                  Това е целия запис от ....
                  Нямам време да го гледам, което пък няма голямо значение, защото нямам намерение да се впускам в спора. Съгурна съм за едно нещо - Първанова действа на принципа: Не е важно аз да съм добре, важното е Вуте да е зле. Т.е. без значение дали Желева става или не, дали има или няма конфликт на интереси, тя винаги щеше да е контра, заради партийните интереси (то една партия, ама...), особено след загубата на царската й партия, сигурно се е присламчила към комунистите - после били работили за България - тръцки.
                  Точно. Съгласен съм с теб.
                  A17DTС/S
                  Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Българска работаМиглена Славова 14:46 13-01-2010 Небивал цирк заформиха БСП и НДСВ по време на изслушването на кандидата за еврокомисар Румяна Желева. Първоначално почвата беше подгрята от България с бих казала смешно компроматче за конфликт на интереси, забележете, през 2007 г. Обясненията на социалистите, че всъщност те по никакъв начин не са искали да правят Желева уязвима, е направо смешно и дори цинично, при положение че свикаха пресконференция в София само няколко часа преди "теста" на външния ни министър. Компроматчето е смешно и от гледна точка на датата, на която е извършено нарушението - забележете, 2007 г. Защо не се сетиха от БСП, същото важи и за НДСВ, за въпросния недеклариран конфликт на интереси тогава? Защо не направиха справка в Търговския регистър тогава? И защо решиха да правят скандали пред целия Европарламент, при положение че като управляващи именно за това обвиняваха ГЕРБ - че клепа България в ЕС.Не е за подминаване и малкият детайл кой точно от НДСВ случайно или не участва в атаката срещу Желева в Брюксел - Антония Първанова. С лек скептицизъм приемам някои тези, че атаката идвала от настоящия еврокомисар за защита на потребителите Меглена Кунева. Версията е твърде елементарна - и двете са кадри на НДСВ. Първанова, за разлика от Меглена Кунева, успя да си спечели титлата "самостоятелен играч" като народен представител в българския парламент. Като се спомене името й, веднага пред очите ми изплува сцената от началото на 2005 г., когато парламентът гласува освобождаването на Огнян Герджиков като председател на Народното събрание. В същия ден единственият депутат от най-голямата управляваща тогава партия НДСВ, който не гласува, но беше в залата, беше Първанова. Тя не даде знак, че пултът й не работи, когато се отчитаха гласовете. А гласовете, както се казва, тогава бяха на кантар. Първанова стана известна и с още един феномен през 2007 г. Тогава тя беше трета в листата за евродепутати и за първи път беше въведен преференциалният вот. Първанова игра за себе си, работеше за себе си по време на цялата кампания и почти беше събрала необходимите 15%, за да стане евродепутат. Но не би.В никакъв случай не трябва да се оправдава г-жа Румяна Желева, защото представянето й наистина не беше убедително. Нямаше и дълбочина в експозето й относно бъдещия й ресор като еврокомисар. Но е нелепо тя да бъде атакувана точно от дискредитирани хора от бившите управляващи.Хубава работа, ама българска, е казал народът. Така е било и явно така и ще бъде.

Коментар

Все повече лъсва липсата на кадри в управляващата партия. Продължават и поредицата от абсурди, като се започне с назначаването на кака Данчето Фандъкова за министър, при ясното съзнание, че след два месеца трябва да има частични избори за София и хвърлянето й за кмет. После - външният министър го пращат за еврокомисар, а сега - друг министър го изпращат за замазване на очите с гафа с Желева. Няма ли други хора в тази партия, или се ограничават само в Министерския съвет?! От друга страна, сега Желева е компрометирана и като външен министър, защото може ли онези да я преценяват като некомпетентна, ние до последно да се натискаме с нейната кандидатура и хайде, като я отхвърлят, ще си я върнем за външен министър, щото за друго не става.
                      Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

ББ (да се свети името му ) си знае работата.
                        Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Първанова със сигурност не е права, но това не оправдава избора на БРойко, нали? Днес пак си измиваше ръцете с БСП! Е... голям циркаджия е! Но се е самозабравил-в Европа номерата му не вървят.
                          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

ele написа:
                            Абе вие от къде знаете, че има конфликт на интереси? От БСП или от вестниците? Щотото сигурно Първанова е чиста като сълза, щото така казват вестниците ...
                            Точно от там, откъдето ти си правиш изводите, че няма.Няма значение каква е Първанова, в момента е комисар. Минали са и недъзите, ако има такива. Показала се е по умна и/или по убедителна.
                            ele написа:
                            Спорите за неща, все едно сте толкова навътре в нещата, че
                            Спориш ти, ние не спорим, всички сме съгласни, че не и е мястото там.
                            ele написа:
                            Единственото, което й липсваше на Желева бе някой, който да я подготви добре за тази защита.
                            Ако имаше как, бъди убедена, че щеше да се намери кой, Министър на външните работи е все пак.Очевидно е, че няма начин да защити твърденията си. В България може, но в Брюксел не им минават нашите врътки.
                            ele написа:
                            Тъй като не съм гледала всичко, имаше ли някой, който да представи доказателство, че има конфликт на интереси? Ако не - за какво говорим тогава - за празни приказки.
                            Еми не беше лошо да гледаш, преди да се впускаш в заключения.На въпроса ти, да, имаше представени доказателства. От Джудит Саргентини [Холандия].На които Желева не можа да отговори абсолютно нищо.
                            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                            www.cyxap.com

Коментар

Сутринта в предаването по BTV, където пак обсъждаха събитията покрай Румяна Желева, Бойко Борисов се включи с обаждане по телефона. На мен лично ми хареса това което каза, особенно когато попита представителя на БСП дали е трябвало той ( ББ ) да извади информацията, че на техния кандидат преди време ( на БСП, забравих й името ) сина е автомобилен крадец, а този нищо не казва на въпроса, а забива в друга посока. Извинявам се че така го обясних, но не гледам телевизия ( освен инцидентно ), за мен политика е "мръсна" дума и вече не се интересувам дори кои са ни политиците и не им помня имената, освен на някои, които често се споменават навсякъде. Тези последните събития само още веднъж показват що за племе сме, жалка картинка.

Коментар

Малко по темата и не конкретно по темата.Но ми хареса.Гледах днес един филм. Та в него анализатора казваше:В последно време много се говори за Ейбрахам Линкълн.Но президента от който имаме нужда днес не е Линкълн.Днес имаме нужда от Томас Джеферсън.Казал е, че всяко едно поколение има нужда от своята революция.За да можем да опазим свободата и независимостта си,да ги защитим използвайки нищо друго освен разума си.Станали сме мързеливи, хората нямат представа как се прави революция.И не говоря за кръв и насилие, опасявам се че това вече се случва.Говоря за най-трудната възможна промяна. Революция в душите и в съзнанието ни.Бъдете готови да изхвърлите абсолютно всичко.Оставете си чист лист хартия и започнете наново: "Как да решим този проблем?"
                                .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                                www.cyxap.com

Коментар

Working...
                                X